SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Orakçı; basın bu ülkenin dördüncü kuvvetidir

Orakçı; basın bu ülkenin dördüncü kuvvetidir
Bu haber 17 Ocak 2018 - 12:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AREV Vakfı ve Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensupları ile düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi. Özgür basın vurgusu yapan Orakçı, ‘Sizler bölgemizin değerlerisiniz’ sözleriyle yerel basının önemini vurguladı.

AREV Vakfı ve Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Konuşmasında gazetecilik mesleğinin öneminden bahseden Orakçı, ‘Gazeteciler hem siyasal hem sosyal hem de beşeri münasebetlerde önemli rol oynarlar. Sizler bizim bölgemizin değerlerisiniz. Çok kısıtlı imkanlarla, yeri geldiğinde kalem kağıt bulamadığınız durumlarda bu mesleği icra etmeye çalıştığınızı biliyorum. Siyasal ve iş hayatım boyunca tek bir gazeteci ile mahkemem olmamıştır. 27 yıldır içinde bulunduğum aktif siyaset ve iş hayatında nasıl tek bir gazeteci ile bile ters düşmemişsem, mahkemelik olmamışsam bu yaştan sonra da olacağımı düşünmüyorum ve gerekte görmüyorum. Niye görmüyorum; çünkü basın yazacak, konuşacak ki yöneticilerde eksiklerini görsün’ diyerek basının siyasiler için de ne denli önemli olduğunu belirtti.

‘VAKIF HAYATIMIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI’

AREV Vakfı Kurucu Başkanı Orakçı, vakıf kültürünün ve bu kültürün kazandırdıklarına da değinerek, ‘Ben üniversite yıllarında burslu olarak bir vakfın sayesinde öğrencilik hayatımı tamamladım. O günlerde vakıf kültürünü ve duygusunu tanıdığım için benim de en büyük hedeflerimden biri bir vakıf kurmaktı. Bu gün AREV Vakfını kurarak bu hayalimi gerçekleştirdim. Vakıf kültürü ve duygusu bana hoşgörülüolmayı öğreti’ ifadelerini kullandı.

‘SİZ GÜÇLÜ OLUN Kİ BİZLER ÖZGÜR OLALIM’

Gazetecilerin ve medyanın dördüncü güç olarak yaptıklarının öneminin bilincinde olduklarını ve her zaman bunu göz önünde bulundurarak hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Orakçı,’ Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet medyadır. Dördüncü kuvvet ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar özgür ve bilgilidir. Gazeteciler dördüncü kuvvet olarak geleceği inşa ederler. Eğer dördüncü kuvvet olan basın özgür olmazsa, gerçekleri yazmazsa bu bireysel olarak değil onbinlerce, yüzbinlerce insansın zehir zemberek bir yaşamı olmasına sebep olur. Biz bu ifade ettiğimiz olguyu olabildiğince benimsedik ve benimsemeye de devam edeceğiz’ sözleri ile basını  ve yerelde emek veren gazetecilerin önemini bir kez daha vurguladı.

‘EĞİTİM VE EĞİTİMCİNİN YANINDAYIZ’

Hem siyasi, hem sosyal yaşamında eğitimin ve eğitimcinin çok büyük önemi olduğunu belirten Orakçı, eğitim alanında attıkları adımları da misafirlerine hatırlatarak bu yolda daha pek çok çalışmanın içerisinde olmak istediklerini belirtti. Eğitim alanında atılacak her faaliyetin  destekçisiyiz mesajı veren Orakçı, ‘Eğitim Vadisi’ni oluşturduğumuz dönemde Milli Eğitim Bakanı ile her ilde bir fen lisesi olacak yükmü üzerine oturduk konuştuk ve burada bir Fen Lisesi yaptık. İlçemize bir Fen Lisesi’ni kazandırdık.  Orada yetişen öğrencilerimiz, mezunlarımız ile bir araya geldiğimizde çok mutlu oluyoruz’ sözleriyle eğitimi ve bu alanda yapılan faaliyetleri ne kadar önemsediğinin altını çizdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER