SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

BİZİMKENTLİLERE AFET SEMİNERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ terör örgütünün Balkan coğrafyasından kökünün kazınması için çalışmalarımızı dostlarımızın da desteğiyle sürdüreceğiz” dedi.

BİZİMKENTLİLERE AFET SEMİNERİ
Bu haber 09 Ocak 2018 - 21:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bizimkent Sitesi sakinleri, yangın ve depremde nasıl hareket etmeleri gerektiğini eğlenceli bir seminerle öğrendi. Katılımcıları, yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, site sakinlerine, afet anında kendilerini nasıl koruyabileceklerine yönelik bilgiler verdi.

Afet bilincini ve farkındalığını, ilçede yaşayan her yaştan bireye benimsetmek misyonu ile hareket eden Beylikdüzü Belediyesi’nin Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği “Afetlere Yönelik Bilinçlendirme Eğitimleri” sürüyor. Proje kapsamında, Bizimkent Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen seminerde, deprem ve sel gibi doğa olayları ile yangın ve benzeri insan kaynaklı risk durumlarında, özellikle çocukların nasıl davranması gerektiğine yönelik bilgiler paylaşıldı.

Katılımcılara; deprem öncesinde evde alınması gereken önlemler, “Çök, Kapan, Kurtul” yöntemi, acil durum çantasının hazırlanması, yangın anında nasıl davranılmalı gibi konularda önemli bilgilerin aktarıldığı etkinlikte Kadıoğlu; çocukları, ateş ve çakmakla oynamamaları ve prizlere dokunmamaları gerektiği konusunda da uyardı.

Son derece neşeli geçen etkinlikte, anlatılanları aileleriyle birlikte heyecan ve ilgiyle takip eden Bizimkentli çocuklar hem afetler hakkında bilgi sahibi oldular hem de keyifli vakit geçirdiler. Seminere; Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, CHP Meclis Üyesi Haluk Karataş, Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu ile Bizimkent Sitesi sakinleri katıldı.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER