SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

KARABAT UYARDI: İSTANBUL’UN SUYU TEHLİKEDE

KARABAT UYARDI: İSTANBUL’UN SUYU TEHLİKEDE
Bu haber 19 Mart 2020 - 18:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE CİDDİ BİR VİRÜS SALGINI YAŞANIRKEN SU HAVZALARI DAHA DA HAYATİ HALE GELİYOR. HİJYEN AÇISINDAN OLMAZSA OLMAZ SU KAYNAKLARIMIZ YAPILAŞMA TEHLİKESİ ALTINDA. CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR KARABAT, AKP’Lİ BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SAZLIDERE İÇME SUYU HAVZASINDA YAPILAŞMA GİRİŞİMLERİNİ DERHAL DURDURULMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU.  

SAZLIDERE BARAJINDA NELER OLUYOR

AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz yıllarda törenle ağaçlandırdığı Sazlıdere baraj havzasında 153 dönüm alanda kurban kesim alanı inşa etmeye çalışıyor. Muhalefet, bölgenin önemli bir içme suyu havzası olması ve doğanın tahrip edilmesi nedeniyle buna karşı çıkıyor. Çok sayıda ağacın kesildiği bölgede İBB ekipleri, AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin kaçak yapı inşaatı girişimini engellemek için nöbet tutuyor.

MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ

Salzlıdere içme suyu havzasındaki bir tesis kurma girişiminin ardından CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri de duruma tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada hukuksuz ve kaçak biçimde bir hayvan kesim tesisi yapmaya çalışıldığı savunuldu.

CHP Başakşehir Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç: “Bu havza, Sazlıdere barajı içme suyu havzası içinde kaldığından İSKİ’nin denetimindedir. Dolayısıyla burada hiçbir yapılaşmaya izin verilemez hatta çivi bile çakılamaz.” dedi.

BELEDİYE ELİYLE KAÇAK YAPI

Konuyla ilgili bir TV kanalında açıklama yapan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Başakşehir Belediyesi’nin hukuk tanımaz bir biçimde inşaata giriştiğini ifade ederek, “Böyle hassas bir dönemde, dünyada bir salgın yaşanırken su havzalarına müdahale edilmesi bir halk sağlığı sorunudur.” dedi.  Karabat, hukuki olarak İSKİ’ye ait içme suyu havzasında inşaat yapılamayacağını, her türlü girişimin doğrudan İSKİ’ye bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

İSTANBUL’UN İÇME SUYU TEHLİKEDE

Karabat, CHP’li Meclis üyelerinin konuyu İBB Meclisine taşıdıklarını ifade ederek, bu alana 153 dönümlük bir kurban kesim alanı dışında farklı yapılar da kurulacağını savundu. Alanın yapılaşması durumunda İstanbul’un önemli bir içme suyu havzasının zarar görebileceğini belirten Karabat: Bugün ülkemizi de etkisi altına alan bir salgın yaşanıyor. İçme suları bugün halk sağlığı açısından büyük bir önem taşıyor. Ancak öngörüsüz ve basiretsiz yönetimler su havzalarına zarar verir. Maalesef İstanbul’un önemli bir içme suyu havzasını AKP’li belediyeden korumaya çalışıyor. İBB Zabıtaları, Başakşehir Belediyesi’nin bu kaçak inşaatını engellemek için bölgede nöbet tutuyor.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER