SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Yeşil Vadi’ye sahip çıkanlar Vira’da 3 maymunu oynuyorlar

Yeşil Vadi’ye sahip çıkanlar Vira’da 3 maymunu oynuyorlar
Bu haber 27 Şubat 2018 - 22:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde gerek basında gerekse sosyal medyada yazılanlar “El insaf” dedirtiyor. Çünkü İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği ya da çeşitli gerekçelerle durdurulduğu projelerin çoğu, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’ya dayanıyor.

DEĞERLİ ARSAYI, DEĞERSİZ ARSAYLA TAKAS ETTİ

İlçenin göbeğinde bulunan çok değerli ve halka ait 20 bin m2 yeşil alanı, (yasaları hiçe sayarak) daha büyük ama değersiz bir arsayla takas etti. Dönemin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Akpınar, yapılan bu takasta belediye zarara uğratılmıştır iddiasıyla Vehbi Orakçı hakkında dava açmış, bu davayı kazanmıştı. Akpınar, çevresindekilere tehdit edildiğini söyleyerek davadan çekilmişti.

VİRA İSTANBUL ARSASI

Takas edilen değersiz arsa, bugün üzerinde Vira İstanbul isimli projenin yükseldiği Volvo Kavşağı’ndaki 92 dönümlük meşhur arazi. Değersiz oluşunun sebepleri; dere yatağında olması, bazı bölümlerinin heyelan riski taşıması ve yapılaşmaya uygun olmaması diye sıralanabilir. Yani arazinin büyük kısmı yapılaşmaya uygun değil ya da çok az katlı binalar için müsait.

ORAKÇI SATTI!

Bahse konu arazi, Orakçı döneminde emsali yükseltilip imara açılmıştı. Ve yine Orakçı döneminde satılmış, ancak bu satış; dönemin CHP’li meclis üyelerinin ‘Kamu Yararı Taşımadığı’ gerekçesiyle açtıkları dava neticesinde mahkeme tarafından iptal edilmişti. Daha sonra göreve gelen Yusuf Uzun da arsayı satmak istemiş fakat bu talebi belediye meclisi tarafından kabul görmemişti.

İMAMOĞLU’NUN SUÇU NE?

Görüldüğü gibi arsayı takas eden Orakçı. Belediyeyi zarar uğratan Orakçı. Heyelan riski taşıyan arsada emsal yükseltip, imara açan ve hatta satan yine Orakçı. Orakçı döneminde satışı mahkeme tarafından iptal edilen arsayı aynı şirkete satmak isteyen Yusuf Uzun… Kısacası her şey önceki dönemlerde yapılıyor, sadece satışı gerçekleştiremedikleri için, kat karşılığı satış yetkisini meclisten alıp, satan İmamoğlu’na yükleniliyor.

300 ÇAM AĞACI ORAKÇI DÖNEMİNDE YOK EDİLDİ!

Beylikdüzü Konut Yapı Kooperatifi tarafından özel hastane amacıyla hibe edilmeyen arsayı yasaya aykırı biçimde özel bir hastaneye tahsis eden Orakçı, hastanenin yapılması için 300 civarında çam ağacını da yok ettirmişti!

 

Yine Orakçı döneminde yapılan Cumhuriyet Caddesi Yaylaştırma Projesi ve Özel Proje Alanı ilan edilen arsalar hangileri? İBB birlikte gerçekleştirilen Özel Proje Alanı adı altında yeşil alanları imara açan da Orakçı. Özel Proje Alanı ile ilgili tüm detayları anlatacağız. Bizi okumaya devam

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER