SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

YENİ DÖNEME YENİ ESERLER

YENİ DÖNEME YENİ ESERLER
Bu haber 21 Şubat 2024 - 13:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, gerçekleştirdiği lansman toplantısı ile yeni dönemde gerçekleştireceği projelerini açıkladı. Önümüzdeki beş yılı planladıklarını ifade eden Mesut Üner, geçmiş beş yılda tamamladıkları ancak açılışını yapamadıkları birçok hizmetin olduğunu da belirtti.

Ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın verdiği mini konser ile başlayan lansman toplantısı parti üyeleri ve Çatalcalı vatandaşların yoğun ilgisinde başladı. Programda konuşan ve yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner, geçmiş dönemde ilkleri gerçekleştirdiği hizmetlerin tanıtımı ile başladı. Beş yılda vaatlerini gerçekleştirerek programlarında olmayan birçok hizmeti de Çatalca’ya kazandırdıkları ifade eden Mesut Üner, 147 projenin tanıtımını yaparken, “Vaatte bulunmuyoruz, hizmet üretiyoruz” şeklinde konuştu. “Kendi döneminde 80 tane vaat sıralayarak bir tanesini yapmadan sonunda ‘getir yumurtayı götür civcivi’ diye bir kampanya yapanlar bugün ‘onu yapacağım bunu yapacağım’ diyenlere biz yaptık diyoruz. Yeni dönemde daha iyilerini yapacağız” ifadeleri ile rakibi CHP adayı Erhan Güzel’e göndermede bulunan Başkan Üner, “Vaatte bulunmuyoruz, referanslarımız bizleri gösteriyor” diyerek eser siyasetini benimsediklerinin altını çizdi.


Yeni döneme yeni belediye binası

Projelerini anlatmaya belediyeden başlayan Başkan Mesut Üner, belediye binasının bulunduğu noktayı verimli kullanarak bir ‘yaşam kompleksine’ çevireceklerini belirterek “Çatalca Belediye Başkanlığımızın olduğu yeri yıkıyoruz. Burada dört adet projeyi hayata geçireceğiz. Atatürk Kültür Sanat Merkezimiz, Atatürk Parkımız ve ticaret merkezimiz burada dörtlü bir proje olacak. Belediyenin önündeki yolu hemzemin bir yol haline getirerek 1000 araçlık bir otopark yapacağız. Temel atma noktasına geldik, Atatürk Kültür Merkezimiz Çatalcamıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nin içinde 400 kişilik konferans salonu, eski direk düğün salonu konseptinde düğün salonu ve kır düğün salonu olacak. Orada sinemalarımız olacak iki tane, nikah salonumuz olacak, ofislerimiz olacak. Burada Çatalcasporumuza da çok güzel bir lokal yapacağız. Parkın içinde emeklilerimiz için özel bir tesis yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çatalca ‘turizmde’ altın çağını yaşayacak
Çatalca’nın turzim potansiyeline bu dönemde önemli katkılar sunacaklarını ifade eden Üner, “Çatalca’da çok güzel dört tane koyumuz var. Ormanlı’dan Kıyıköy’e kadar tam 42 kilometre Çatalca’nın denize kıyısı var. Biz bunları Çilingoz’dan başlayarak; Çilingoz’da kamp alanlarıyla, macera parklarıyla, karavan kamp alanlarıyla bir sosyal tesis oluşturacağız. Çalışmalarımız Çilingoz ile sınırlı kalmayacak. Yalıköy’de çok güzel bir sahil düzenlemesi yapacağız. Burada ticaret alanları, gece pazarı, yürüme alanları, meydanlar, sosyal tesisler projelendireceğiz. Büyük bir eksiklik vardı Yalıköy’de. Buraya çok güzel beş yıldızlı bir otel yapacağız. Çatalca, İstanbul’un turizm başkenti olacak. Yine Karacaköy Evcik plajında ve Ormanlı’ya da bir sahil düzenlemesi olacak. Yalıköy’e marina projesini yine buraya kazandıracağız.” projeleri ile ilçenin sahil kesimini canlandıracaklarını vurguladı.

Başkan’dan gençlere söz; Harbiye’ye Kuruçeşme’ye gitmeyeceksiniz
Gençlere seslenen Başkan Mesut Üner, Çatalca’yı bölgenin aktif organizasyon merkezi yapacaklarını “Maraşel Fevzi Çakmak alanı Çatalca’nın İstanbul’a açılan farklı bir yüzü olacak. 4080 metrekare alan içerisinde ilk başlarken büyük bir amfi yapmak istiyoruz. Maraşel Fevzi Çakmak mesire alanını ve bu amfiyi Millet Bahçesine entegre ediyoruz. Yeşil bir üst geçit ile burayı buluşturacağız. 2000 kişilik bir konser alanı olacak ve artık Çatalca gençleri Harbiye’ye, Kuruçeşme’ye gitmeyecek. Her hafta burada iki üç tane konser düzenleyeceğiz. Bunu afaki söylemiyorum, en az üç tane büyük firma Çatalca’ya geldiler, yeri gösterdik ve bize dediler ki ‘Biz burada konserlere talibiz’. Yine aynı alan içerisine sosyal tesisimiz olacak, açık yüzme havuzumuz olacak, restoranımız ve yöresel tatların sergilendiği bir alanımız olacak. Bir kır düğün alanını da yine Maraşel Fevzi Çakmak mesire alanında projelendirdik” sözleri ile aktardı.

Sosyal konut sorunu çözülüyor
Çatalca Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mesut Üner, yeni dönemde sosyal konut projesinin üstünde duracaklarını ise, “Çatalcamızın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de sosyal konut projesiydi. Neden sosyal konut projesine ihtiyacımız var; biz havza bölgesinde olduğumuzdan dolayı arsa üretemiyorduk. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştük sözünü aldık buradaki sorunu çözdük. 2000 konutluk sosyal projemiz şimdiden Çatalcamıza hayırlı uğurlu olsun. Burada şunu yapacağız; Çatalca’da ikamet zorunluluğu getireceğiz. Eğer Çatalca’da ikamet etmiyorsa da beş yıl veya üç yıl oturum zorunluluğu getireceğiz. Buradaki 500 konutu da beraber mesai arkadaşlığı yaptığım belediye çalışanımıza vereceğiz” şeklinde anlattı.

Yeni dönemde öncelik kentsel dönüşüm
Deprem konusunda da önemli adım atacaklarını ve deprem gerçeğinin sadece Çatalca için değil İstanbul içinde önemli olduğunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek anlatan Başkan Üner, “Sadece Çatalca’nın değil İstanbul’un çok büyük bir kentsel dönüşüm sorunu var. Çatalca’da şu anda 800 dairelik bir sosyal konut projesini başlattırdık. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu seçim öyle lay lay lom seçimi değil. Bu seçim sizin seçiminiz. Eğer biz bu dönüşüm beş sene daha ertelersek bir beş sene daha bu dönüşümü sağlayamazsak sonuçlarının altından kalkamayız. Bütün İstanbul bir Türkiye’ye bakar ama tüm Türkiye bir İstanbul’a bakamaz. İstanbul’un bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. İstanbul’un ve Çatalca’nın birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP adayı Erhan Güzel’e gönderme
En yakın rakibi CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel’e sözleri üzerinden göndermede bulunan Üner “Geçen gün kulağıma şöyle bir şey geldi; karşı tarafımızdaki (CHP adayı Erhan Güzel) arkadaşlar kapalı pazarın üstü yarım kapalıymış bunu tam olarak kapatacaklarmış, dışarıda Millet Bahçesini niye yapmışız, eskiden orada futbol oynanıyormuş. Yahu siz daha kısa pantolonla dolaşırken ben o futbol sahalarında top oynadım. Millet Bahçemiz iyi mi oldu kötü mü oldu. Rakiplerimizin vizyonunu görüyorsunuz. Her şey güzel olacak ama proje yok. Yapacağız edeceğiz diyorlar ama ortada bir şey yok. Biz yaptık” dedi.

Kadınlara tarım desteği
Tarım konusunun ilçenin bir numaralı gündem maddesi olduğunu ve yeni dönemde tarımın bilimsel ve belediye destekleri ile ivme kazanacağını anlatan Başkan Mesut Üner, “Biz yola iki ‘t’ ile çıktık. Biri turizm diğer ise tarım. Tarım turizmini burada Çatalca’da kuracağız. İstanbul’dan buraya gelenler için önemli bir merkez haline gelecek bir proje olacak. Gıda sektörü konusunda Çatalca İstanbul’un tarım ve tahıl deposu. Murat Kurum bakanımızla görüştük, bundan sonraki süreçte Çatalca’daki hemşehrilerimize mazot, gübre, ekipman, hayvancılık yapanlara besi yemi, ot ve saman gibi destekler vereceğiz. Bunlar basit gibi görünüyor ama sahada karşılığı olan işler. Köylerimizdeki kadınların artık bizimle paydaş noktasına getirmek istiyoruz. Alım garantili işler yapacağız. Evinde turşunsunu, tarhanasını, eriştesini biriktiren kişilerden alımını yapacağız, bunları e-ticaretle ya da kendi kuracağımuz ekiple kooperatif bazıyla bütün İstanbul ile buluşturacağız. Biz bunu bu dönem daha iyi noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tanıtımı yapılan projeler
Başkan Mesut Üner, gerçekleştirdiği lansmanda şu projelerin de tanıtımlarını tek tek yaptı
Belediye Binası, Atatürk Kültür Sanat Merkezi, Çatalca Belediyesi Ticaret Merkezi, Atatürk Parkı, Çilingoz Sahil Düzenleme, Yalıköy Sahil Düzenleme, Yalıköy Otel, Yalıköy Balıkçı Barınağı, Evcik Sahil Düzenleme, Ormanlı Sahil Düzenleme, Mareşal Fevzi Çakmak Amfi, Mareşal Fevzi Çakmak Havuz ve Sosyal Tesisler, Mareşal Fevzi Çakmak Kır Düğün Alanı, Mareşal Fevzi Çakmak Yöresel Tatlar, Mareşal Fevzi Çakmak Manej Alanı, Mareşal Fevzi Çakmak Spor Tesisi, Mareşal Fevzi Çakmak Hobbit Evi, Çocuk Oyun Alanı, Macera Parkı, Mareşal Fevzi Çakmak Yürüyüş Yolları, Piknik Alanı, Çatalca Sosyal Konut Projesi, Kentsel Dönüşüm, Kaleiçi Cephe Çalışması, Ferhatpaşa Rezerv Alan, Kaleiçi Rezerv Alan, Organize Sanayi, Tarım Teknoloji Merkezi, Tarım Turizmi – Agro Tarım, Lisanslı Depo, Topraksız Tarım Fide Üretim Tesisi, Tohum Selektör, Bereketli Eller Projesi, Kadın Kooperatifi, Tarım Destekleri, Hayvancılık Destekleri, Kiptaş Millet Bahçesi, Seyir Terası, Kuzgundere Projesi, Yaşlı Bakım Evi, Taziye Evi, Sağlık Merkezi, Gençlik Merkezi, Bilişim Lisesi, Teknopark, Genç Kütüphane, Eğitim Destekleri, Çatalca Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi, Kreş (Hanımeli Bölgesi), Ücretsiz Veterinerlik Hizmeti, Çatalca Belediyesi Hayvan Müşahede ve Rehabilitasyon Merkezi, Çatalca Belediyesi Hayvan Hastanesi, Çatalca Belediyesi Hayvan Oteli, Örencik Sosyal Tesisi, Oklalı Sosyal Tesisi, Gökçeali Sosyal Tesisi, Aydınlar Sosyal Tesisi, Nakkaş Çevre Düzenlemesi, Yalıköy Futbol Sahası, Çanakça Spor Adası, Karacaköy Yol, Akalan -Kalfaköy Arası Yol, Üniversite Ve Üniversite Hastanesi, Çakıl- Elbasan – Ovayenice Sosyal Tesis Projesi, Karacaköy Sosyal Tesis Projesi, Koru Sosyal Tesis Projesi, Akalan Futbol Sahası Projesi ve Muratbey Futbol Sahası Projesi

Çatalca Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mesut Üner’in Proje Tanıtım Toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, parti temsilcileri, ilçe protokolü ve Çatalcalı vatandaşlar katılım gösterdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER