SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Vehbi Orakçı; Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

Vehbi Orakçı; Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır
Bu haber 11 Mart 2024 - 16:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, 31 Mart seçimleri için Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. Proje lansmanını ve meclis üyeleri tanıtım toplantısında Orakçı hem geçmişte yaptıklarını hem de gelecekte gerçekleştireceği projelerini anlattı.

2004 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen ve ilçenin kurucu başkanlığını üstlenen Vehbi Orakçı, 31 Mart seçimlerine Yeniden Refah Partisi ile girme kararı aldı. Beylikdüzü’nde yaptırdığı kamuoyu araştırması ile aday olmaya karar verdiğini ifade eden Orakçı, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği proje lansmanı ile hem önümüzdeki dönem yapacaklarını anlattı hem de meclis üyelerini tanıttı.

“Burası bir köydü”
Beylikdüzü’nde kurucu başkan görevi ile belediye başkanı olan Vehbi Orakçı, kendisinden önce ilçenin durumunu “Bir kasabayı bir köyü aldık, çamurlu yolları olan, köpeklerin cirit attığı, durakların, otobüslerin olmadığı bir şehri aldık ve sizlerle birlikte marka bir şehir haline getirdik. 40 sene önce buraya geldiğimiz zaman burası ücra bir köydü. Otobüs bulamazdık, o günlerden bugünlere bu şehrin her noktasında ayak izimiz ve emeğimiz vardır” ifadeleri ile anlattı.

“Size çalışmayan namerttir”
AK Parti’den aday adayı olan fakat Mustafa Günaydın’ın aday olması sonucunda Yeniden Refah saflarına katılan Orakçı, aday olma sürecinde vatandaştan gelen talepleri dikkate aldığını ifade ederken, “Bir arkadaşımız bizim ofisimize geldi. Ben kendisini tanımıyordum. CHP’li bir ateist olduğunu söyledi, bende ‘saygı duyuyorum’ dedim. Bana ‘siz aday olacakmışsınız böyle bir niyetiniz varmış’ dedi. Kendisine anket yaptırdığımı ve sonuçlara göre bir karar alacağımı ifade ettiğimde bana ‘siz aday olduğunuzda bırakın size oy vermeyi size çalışmayan namerttir’ dedi. Bende merak ettim bu muhabbetin kaynağı nedir diye; bana ‘Siz bu kenti adaletle yönettiniz, hizmet ettiniz, size ulaşabiliyorduk’ dedi” diye konuştu.

“Tecrübeler edindim”
Görevi bırakmasının ardından Beylikdüzü için çalışmaktan ve proje üretmekten vazgeçmediğini söyleyen Orakçı, “2009 yılında belediye başkanlığını bıraktık ancak iş hayatında önemli deneyimler ve tecrübeler edindim. Şimdi bu deneyim ve tecrübelerini Beylikdüzü’nde yeniden başkan olarak vatandaşlarımız ile buluşturmayı hedefliyorum. Dünyayı gezdik, notlarımızı aldık. Örneğin Tayvan’da bir cadde gördüm ve hayran kaldım. Şimdi biz Cumhuriyet Caddemizi aynı o cadde gibi hayatın nabzının attığı, ışıl ışıl bir cadde yapacağız” dedi.

“Kaynaklarımız bize yeter”
Kaynakların verimli kullanılmasına görev süresinde de dikkat ettiğini vurgulayan Orakçı, Beylikdüzü’nde proje üretmek ve gerçekleştirmek için yeterli potansiyelin olduğunu “Bizler geçmişte nasıl belediye bütçesini doğru ve dürüst bir şekilde kullandıysak önümüzdeki dönemde de bunu gerçekleştirerek belediyemizi zenginleştireceğiz ve büyüteceğiz. Bizim kaynağımız var ve projelerimize yeter. Bir belde belediyenin Türkiye’de yapamayacağı hizmetleri buraya getirdik. Bunu da işte kaynak yaratarak ve var olan kaynakları da adil, şeffaf ve dürüst bir şekilde kullanarak başardık. Şimdi kaynaklarımız büyüdü, şehrimiz büyüdü. Biz tüm projelerimizi yapacak akla ve ferasete sahibiz” şeklinde aktardı.

“Liyakati esas alacağız”
Liyakat esaslı hareket ettiğini belirten Orakçı, ekibini de yine yeterlilik düzeyi yüksek kişilerden seçtiğini de, “Biz kenti yönetirken asla partizanlık yapmayacağız. Geçmişte de bu kente hizmet ederken asla ‘AK Particilik yapmadık’ herkese eşit hizmet anlayışı ile yaklaştık. Biz bu kentte ideolojik saplantı yerine liyakati esas alan bir anlayışla Beylikdüzü’ne çağ atlatacağız. Biz göreve geldiğimizde bu şehir yoklar şehriydi. İşte biz liyakat ve eşit hizmet anlayışıyla bu şehre salonlar, kültür merkezleri, okullar kazandırdık” sözleri ile anlattı.

“Beş dakika için beş yıl boşa gitmesin”
Beylikdüzü’lü seçmenlere de seslenen Orakçı, “Beylikdüzü’nün particiliğe ihtiyacı yok. Adı üstünde yerel seçim. Yerelde bu şehri yönetecek bir ekibi ve lideri seçeceğiz. Diğer seçimi geçen sene yaptık. İktidar belli muhalefet belli. Bu seçimde ideolojik hareket etmeyeceğiz. Beş dakikalık tatmin için sadece bir an partime oy verdiğim mutluluğunu yaşamak için beş yıl aksayan hizmetler, aksayan trafik ve sıkıntılar sorunlarla baş etmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Orakçı konuşmasının ardından yaptığı kapsamlı sunum ile projelerini anlattı. Beylikdüzü’nün ihtiyaçlarına göre projelerini şekillendirdiğini ifade eden Orakçı, kentin ihtiyaçlarına göre göreve gelmesinin ardından hızlı bir şekilde vaatlerini gerçekleştireceğini de söyledi. Orakçı, toplantıda şu projelerini aktardı;
– Eğitim Kültür Teknoloji ve Yazılım Vadisi
– 10 bin sosyal konut projesi
– Beylikdüzü Üniversitesi
– Yaşam Vadisi Teleferik Projesi
– 58 yeni park
– 8 yeni ana arter
– 8 battı – çıktı
– İDO ile deniz ulaşımı
– Yıkılan Beylik Pazarının yeniden yapımı
– Fuar – Kongre Projesi
– 10 yeni okul
– Bey mobil
– Nostaljik tramvay
– 5 yeni spor salonu ve sahası
– Kadın gelişim ve istihdam merkezi
– Hayvan Mezarlığı
– Çöplerin yeraltına alınması
– Site aidatlarının düşürülmesi
– Engelliler Rehabilitasyon ve Spor Merkezi
– 10 Mahalleye Beymarket
– Sağlık kompleksi
– 40 STK için hizmet merkezi
– Akıllı atık yönetimi
– 3 adet kapalı pazar
– Nikah salonu projesi
– Hayvan hastanesi
– Belediye konuk evi
– Kentsel dönüşüm
– Cumhuriyet Caddesi yayalaştırma projesi
– 10 bin ai,leye sosyal yardım
– 10 bin öğrenciye burs
– 10 mahalleye gençlik merkezi
– Görme Engelliler Okulu
– Madalyalı bahçeler yarışması
– 10 mahalleye sosyal tesis
– 10 mahalleye emekliler lokali
– 10 mahalleye kreş
– Roman Mahallesine düğün salonu
– Yaşam Vadisi Festivali Ramazan Şenlikleri
– 60 yeni yol ve cadde düzenlemesi
– 4 mahalleye kültür merkezi

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER