SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Türkiye’nin en genç muhtarı olarak dikkatleri üzerine çeken Emre Sinir, 2019’da aday olacağını açıkladı: Yaptıklarımız yapacaklarımızın ispatıdır

Türkiye’nin en genç muhtarı olarak dikkatleri üzerine çeken Emre Sinir, 2019’da aday olacağını açıkladı: Yaptıklarımız yapacaklarımızın ispatıdır
Bu haber 19 Kasım 2018 - 21:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin en genç olarak dikkatleri üzerine çeken Kamiloba Muhtarı Emre Sinir, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Tekrar aday olduğunu da açıklayan Sinir, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın ispatıdır” diyerek yeni dönemde birçok hizmeti mahalle halkı ile buluşturacağının sinyallerini verdi.

Göreve gelmesinin ardından gençliğin enerjisi ile haftanın yedi günü sabah akşam demeden çalıştığını belirten Muhtar Sinir, mahalledeki bir çok sorunu çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Gelen her talebi değerlendirmeye aldıklarının altını çizen Sinir; “Mahalle halkımızın bütün taleplerini karşılamaya gayret gösteriyoruz. BEDAŞ ve İSKİ ile ilgili problemleri kısa zamanda çözüme kavuşturduk. Şu an Kamiloba mahallesinin İSKİ altyapısı tamamen değişiyor. 2022 yılında bitmesi planlanan proje geniş kapsamlı bir çalışma olacak. Yine BEDAŞ ile yapıtğımız çalışmalar neticesinde yetersiz olan bölgelere elektrik direkleri dikildi. Bir diğer sorunumuz özellikle ramazan aylarında mahallemizin alt kısımlarına ezan sesi gitmediği ile ilgili gelen şikayetlerdi. Bunu da ezan sesinin gitmediği yerlere mikrofon takarak çözdük. Yine Kamiloba Pazar alanında bankların olmadığı yönünde bir takım şikayetler gelmişti.Bu sorunu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ederek çözdük. 12 adet bank Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemize kazandırıldı. Bunların hepsini bir sene içerisinde başardık. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek ülkemizi biz gençlere emanet etti. Bizlerde hem mahalle halkımıza, hem ülkemize hem de Ulu Önderimize layık olmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
İş takibini sıkı yapıyoruz
Hizmet için pratik olmak ve iş takibinin sıkı yapılması gerektiğini de vurgulayan Sinir, muhtarlığın önemine değindi. Demokrasilerin en önemli kurumlarından birinin muhtarlık olduğunu kaydeden Emre Sinir; “Muhtarlıklar demokrasinin beşiğidir. Vatandaş ile devlet arasında bir köprüdür. Her kurum ile ilgili sorunu olan vatandaş önce muhtarlığa gelir, muhtarlık her zaman ulaşılabilir olmalıdır. Ben haftasonu gece gündüz fark etmeden sürekli muhtarlıktayım. Telefonum sürekli açıktır. Bunu, Kamiloba halkı da bilir. Bir kuruma bir sorunu aktarmak yetmez. Takibini yapmakta çok önemlidir. Ben hiç bir zaman ‘Dilekçeyi verdim, benden çıktı’ anlayışında değilim. Bir kuruma yaptığımız müraacatların ve verdiğimiz dilekçelerin takibini sonuna kadar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Muhtarlıkların bir geliri olmadığının da altını çizen Emre Sinir; “Muhtarlıklar belli bir geliri olan kurumlar değildir. Bu tamamen gönül ile gönülden yapılmadan bir iştir. Biz gönlümüzdeki hizmet aşkı ile bu yola çıktık. Ben buradan ikametgah gibi belgeleri almaya gelen vatandaşlarımızdan bir kuruş para talep etmedim. İsteyen vatandaşımız istediği zaman muhtarlığımıza gelir. Çayını kahvesini içer, sorunu anlatır. Benim tek hedefim, Kamiloba’yı daha güzel bir mahalle haline dönüştürmek. Yeni dönem de yapmak istediklerimiz var. Halkımız bizi layık görür, göreve getirirse Kamiloba’yı herkesin örnek göstereceği bir mahalle yapmaya gayret edeceğim” dedi.

Muhtarlık binamız bitmeli
Muhtarlık binası ile ilgili de konuşan Sinir; ‘En büyük sorunlarımızdan biri muhtarlık binasının olmamasıydı. Göreve geldiğim andan itibaren yaptığımız temaslar çerçevesinde 40 yıllık bir sorunu tamamen çözüme kavuşturduk. Daha önceden muhtarlık binamız sürekli olarak kiradaydı. Bir dönem Belediye Hanı’nda yerimiz vardı o zaman kira verilmiyordu ancak orası da yıkılınca tekrar kiraya dönmek zorunda kaldı. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün ile bu konuda görüşmelerimiz oldu. Kendisi de bu konuda çalışmaların yapılması talimatını verdi. Yaklaşık 3 ay önce temeli atıldı ancak şu an kaba inşaatı duruyor. Mahalle halkının beklentisi bir an önce bu inşaatın son bulması. Halk bana bunu soruyor. Bizde Kamiloba halkının talepleri doğrultusunda buranın bir an önce bitmesini istiyoruz’ şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK PROBLEM İMAR VE OKUL
Kamiloba’nın en büyük problemlerinin başında okul ve imar problemleri olduğunu belirten Muhtar Sinir; ‘Kamiloba’nın en büyük sorunlarından biri imar. Bu imarları bir an önce ilçe belediyemiz ve İBB’nin ele alması gerekiyor. Kamiloba’nın en büyük beklentisi İmar. Kamiloba’da bir de okul eksikliği var. İlkokul ve ortaokul aynı arsa içerisinde ama yetersiz. Sayın başkanın bizim bölgeye de bir okul yapmasını istiyoruz. Okul alanımız var, imarlı planlı bir şekilde. Görev sürem boyunca bu sorunların çözülebilmesi adına temaslarım oldu.Yeni dönemde bu problemlerin çözümü içinde yine çözüm odaklı temaslarımız olacak’ dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER