SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Türkiye’nin en genç muhtarı Emre Sinir iddialı konuştu; 2019’da adayım

Türkiye’nin en genç muhtarı Emre Sinir iddialı konuştu; 2019’da adayım
Bu haber 02 Mart 2018 - 11:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Mehmet Bursalı’nın ani vefatı nedeniyle Büyükçekmece Kaymakam Dr. Mehmet Özel tarafından atanan ve Türkiye’nin en genç muhtarı ünvanına sahip olan Kamiloba Mahalle Muhtarı Emre Sinir, gazetemize çok önemli açıklamalarda bulundu. Sinir, Kamiloba’nın en büyük sorunlarının başında imar problemi olduğunu ifade ederken, 2019 yerel seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Genç yaşında muhtarlık gibi zor bir göreve atanarak büyük bir sorumluluk alan Emre Sinir, gazetemize Kamilobayı ve gelecek hedeflerini anlattı. Sinir, açıklamalarının başında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den büyük bir destek aldıklarını ifade ederken, Kamiloba’ya yepyeni bir vizyon katacaklarını da belirtti.

BAŞKAN AKGÜN’DEN BÜYÜK DESTEK

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den yeterli destek aldıklarını ifade eden Sinir, vatandaşında çözümlerin hızlı yapılmasından dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Sinir, Hasan Akgün’ün çözüm odaklı bir başkan olduğuna temas ederken; ‘Büyükçekmece Belediyesi’nden gerekli desteği alıyoruz. Sayın Başkanımız bu konuda çok hassas. Geçenlerde bir vatandaşımızın işi düşmüş belediyeye. Vatandaş geldi bize konuyu anlattı ve bizde Sayın Başkan’a ilettik. Başkanımız konu ile ilgilenerek yerinde çözüm geliştirdi. Vatandaşlarımızda memnun belediye başkanımızdan.  Bunun haricinde büyükşehir belediyemizi hiçe saymak olmaz, oradan da çok büyük destek alıyoruz Ancak tabii ki ilçe belediye bize daha yakın. Muhtarlarla birebir muhatap. İbb ile de direk muhatabız ancak ulaşılması noktasında sınırlarımız içinde  olduğundan ilçe belediyesi sorunların çözümü daha hızlı oluyor.

EN BÜYÜK SORUN İMAR

Kamiloba’nın en büyük sorunlarının başında imar problemi geldiğini aktaran Sinir, ‘Kamiloba’nın en önemli sorunlarından bir tanesi imar. Yüzde onbeş olan yerler iki buçuk kat, yüzde yirmi beş olan yerlerde üç buçuk kat arası ile dört buçuk kat arası değişiyor. Bizim bölge halkının görüşü imarların artmasından yana. Beş kat imar olduğu zaman bu yeterli. Bölgenin gelişimi açısından. Diğer taraftan, Kamiloba’nın sorunlarından biri de mezar yeri. Yerimiz fazla yok. Büyükşehir belediyesine sunduk biz; 60 dönüm bir yerimiz var. Mezarlık talebimiz işleme alındı. İBB bölgelerde biraz yetersiz kalıyor ama onun açığını da ilçe belediyemiz kapatıyor’ ifadelerini kullandı.

AKGÜN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Kamiloba’nın Büyükçekmece’nin çıkışında yer alan bir ilçe olduğunun hizmetin getirilmesinde bir engel olmadığını kaydeden Muhtar Sinir, ‘Daha önceleri Büyükçekmece Merkez’e uzaklığın sıkıntılarını çektik ama şu an bir sıkıntımız yok. İki dönemdir, Belediye Başkanı Dr. Akgün’ün bu konuda hassas olması ve insanlarla diyaloğunun iyi olması nedeniyle bu sorunu aştık. Kendisi bu uzaklığın hissedilmemesi için elinden geleni yapıyor’ değerlendirmesinde bulundu.

OLUMSUZ BİR TEPKİ ALMADIM

Genç bir muhtar olmasının avantajlı olduğunu ifade eden Sinir, çevreden hiç bir olumsuz tepki almadığını da belirterek, ‘Çevreden herhangi bir tepki yok daha çok talep var. Gördüklerinde tabii şaşırıyorlar. Ben minyon tipli olduğum için yaşımı göstermiyorum o yüzden biraz şaşkınlık oluyor ama olumsuz bir tepki ile karşılaşmadım. Halkımız yazlık kesim olduğu için yazlıkçılardan da çok talep var ‘Genç muhtar görmek bizi sevindiriyor. Gelecekte aday ol’ diye’ dedi.

GELECEKTE ADAYIM

Açıklamalarına 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olduğunu belirterek devam eden Sinir; ‘Ben 2019 da adayım. Kazanacağımdan da eminim. Kamiloba için de güzel projelerim var bunları açıklamak için erken ama mahallemizi geliştirmek ve daha da ileriye taşımak için düşüncelerim var. Gelecekte adayım’şeklinde konuştu.

İLKOKUL YETERSİZ

Açıklamalarının sonunda Kamiloba’da bulunan ilk ve ortaokulunun yetersiz  olduğuna değinen Sinir, komşu mahallelerden de gelen çocukların olduğunun altını çizerek; ‘Şu an Kamiloba da ilkokul ve orta okulu yetersiz. Sorunlardan biri ilkokul bizim şu an bir tane ilköğretim okulumuz var. Çevre mahallelerden de okumaya geliyorlar. Bu gelen öğrencilerle birlikte okul binası yetersiz kalıyor. Ama Kamiloba’nın en önemli sorunu imar. Alt yapı olarak sıkıntımız yok’ ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZI İKİ YÖNLÜ YAPIYORUZ

Kamiloba’nın nüfus yapısından da bahseden Muhtar Emre Sinir, ‘Mahallemiz 4.500 nüfuslu bir mahalle ancak bir de yaz nüfusumuz var. Yazın mahallemizin nüfusu 8.500’e kadar çıkıyor. Bu tabii yerleşik nüfus. Yazın buraya gelen ile birlikte 10.000 kişilik bir insan sirkülasyonu var. Çalışmalarımızı bu veriler doğrultusunda iki yönlü planlıyoruz. Buraya gelen her insan bizim için çok kıymetli. Elimizden gelen gayreti burada yaşayan ve diğer yerlerden gelen insanların hizmetlere daha sağlıklı ulaşabilmesi ve mahallemizde sorunsuz yaşamaları  için gösteriyoruz’ açıklamasını yaptı.

ALLAH ORDUMUZUN YARDIMCISI OLSUN

Son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu ve yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili düşüncelerini paylaşan Muhtar Emre Sinir, ‘Şu an Silahlı Kuvvetlerimiz sınırlarımızın ötesinde bizim güvenliğimiz için bir operasyon gerçekleştiriyor. Tüm kalbimiz ve dualarımız askerlerimiz için. Ordumuz bizim her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Allah orada bulunan askerlerimizin yardımcısı olsun. Bayrağımızın ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Öte yandan yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum. Her zaman şunu söylüyorum, dünyayı güzelleştiren bizim kadınlarımızdır. Kadınlarımız bizim annelerimiz ablalarımızdır. Son dönemde tabii kadınlarımız bazı insanlar tarafından hoş olmayan davranışlara maruz kalabiliyorlar. Ben bu kişilerin hasta olduklarını düşünüyorum. Kadına karşı şiddet bir sosyal bir yara ve hastalıktır. Bu kişileri de şiddetle kınıyor, hak ettikleri cezaları almalarını ve toplumumuzda böyle olayların son bulmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER