SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Simülasyonu bırakın gerçeklerle ilgilenin!

Simülasyonu bırakın gerçeklerle ilgilenin!
Bu haber 09 Mart 2021 - 19:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin en büyük deprem uzmanları, İstanbul depreminde Avcılar’ın yerle bir olacağını söylüyor. Avcılar Belediyesi ise somut önlemler almak yerine simülasyon TIR’larıyla vatandaşa deprem anında neler yapacaklarını anlatıyor

Avcılar, İstanbul’un deprem riski açısından en tehlikeli bölgesi. 1999 yılındaki büyük depremde en ciddi zararı gören İstanbul ilçelerinden biri olan Avcılar’da yüzlerce bina yıkılmış, binlercesi hasar görmüş, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Şimdi ise deprem uzmanları benzer bir uyarı yapıyor. Üstelik tek bir uzman değil, bütün deprem uzmanları Avcılar’ın ilk depremde binlerce binasının yıkılacağını, on binlerce vatandaşın göçük altında kalacağını sismik kanıtlarla anlatıyorlar.

İLKOKUL EĞİTİMİ İLE OLMAZ

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise hasarlı binaları bir an önce tahliye edip bu büyük soruna bir çözüm bulmak yerine deprem simülasyon TIR’ları ile “deprem esnasında neler yapmalıyız” eğitimleri veriyor. Vatandaşlar, bu göstermelik tedbirlerin yerine kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce hızlandırıp Avcılar’ın yenilenmesi gerektiği fikrinde. Halkın bir bölümü de kentsel dönüşümün yanı sıra belediyenin acilen hasarlı binalarda oturacak vatandaşlar için barınma sorununa bir çözüm bulmasını istiyor. Avcılarlılar, “Deprem esnasında ne yapmamız gerektiğini zaten ilkokulda öğrendik. Ancak binamız 3 şiddetindeki depreme bile dayanıklı değilse hiçbir bilgi insanı göçük altına kalmaktan kurtarmaz. Belediye fuzuli masraflar yapmak yerine halkın barınma ihtiyacını karşılamalı” diyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER