SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

“Samyeli Akademi” Görkemli Törenle Açıldı

“Samyeli Akademi” Görkemli Törenle Açıldı
Bu haber 29 Mayıs 2023 - 12:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt İlçesi Saadetdere Mahallesi’nde faaliyete geçen Samyeli Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı seçkin davetlilerin katılımı ile görkemli bir törenle bugün gerçekleştirildi.

Samyeli Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve diğer bireyler için her geçen gün hizmet ağını genişletip, kurumsal hizmet veren bir merkez olma yolunda hayata geçirildi.

Samyeli Özel Eğitim Kurumlarının ikinci şubesinin açılışına AK Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, AK Parti MKYK üyesi Fatih Çiftçi, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Harun Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ve Şube müdürleri, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın, HÜDA PAR ilçe başkanı Erkan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkan Vekili Engin Karaboz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Esenyurt Karadenizler Federasyon Başkanı Abdurrahman Ada, Meclis Üyesi Togay Çoban, Van Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Murat Özden ve Enver Pekediş, Kent Meclisi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Avcılar Yeşilay Başkanı Ufuk Güneş, Avcılar Malatyalılar Dernek Başkanı Adnan Çoban, Balıkyolu Mahalle Muhtarı Metin Yılmaz, iş adamları, STK başkanları, kanaat önderleri, okul müdürleri, kamu kurumu yöneticileri, gazeteciler, yüzlerce özel gereksinimli birey ve ailesi katılım sağladı.

“Biz büyük bir aileyiz” sloganıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren Samyeli, bu sefer “Geleceğin Akademisinde Hayat var” sloganıyla nitelikli bir eğitim hizmeti sunmayı amaçlıyor. Samyeli Akademi, özel çocukları sevgiyle kucaklayan profesyonelce destekleyen uzmanlar tarafından hep daha iyiye ulaşabilmek için hizmet verecek.

Özel çocuklara hizmet verecek olan eğitim merkezinde gerekli tüm eğitim öğretim materyalleri, fizyoterapi odası, bireysel sınıflar, erken çocukluk destek eğitim odası ve grup sınıfları ile özel eğitim kurumlarında olması gereken tüm fiziki şartlar bulunuyor.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; Erken Çocuklukta Müdahale Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar, Özel Öğrenme Güçlüğü, Zeka ve Performans Ölçme Değerlendirme, Psikoloji Destek ve Aile Eğitimi, Fizik Tedavi konularında uzman kadrolardan destek alınabilecek.

Cansu Dağ, Buket Demir, Ayşe Güneş ve Bahattin Demir’in ortaklığında eğitim faaliyetlerine başlayan kurum 1.000 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede.

Açılışta Konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanlarından Bahattin Demir, “Samyeli Esenyurt’a uzun yıllardır hizmet eden köklü eğitim kurumlarından biri. Özel gereksinimli bireyleri sevgiyle kucaklayan ve onların sadece eğitim değil tüm haklarını savunan bir kurum olmanın gururunu yaşıyoruz. Özel çocuklarıla birlikte olmak bize hayat enerjisi ve mutluluk veriyor. Bu mutluluğu 2. şubemizin açılışını yaparak daha da perçinledik. Tüm özel çocuklarımızla ve ailelerimizle birlikte olmak bize her zaman güç veriyor. Tüm katılımcımlara böyle bir günde bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılışı katılan Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, “Samyeli çalışmalarıyla her zaman bölgemize güzel hizmetler yapan bir kurum. Çalışma faaliyetleriyle her daim özel çocukların yanındalar. Birlikte bir çok ortak projede buluşma fırsatı bulduk. Açılışı gerçekleşen yeni kurumda da yeni başarılara imza atacağını biliyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, “Üçüncüsü açılan Samyeli okullarında özel çocuklarımız hizmet alabilecek. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda özel çocuklarımızın eğitim ve sosyal hakları yoktu. Avrupa’daki arkadaşlarımız bize özel gereksinimli bireyler ücretsiz eğitim alıyor maaş alıyor dediklerinde bize inanılmaz geliyordu. Şükür ki ülkemizde artık özel çocuklarımızın tüm sosyal ve eğitim hakları mevcut” diye konuştu.

Çocukların doyasıya eğlendiği açılış töreninden sonra Samyeli Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi davetliler tarafından gezilerek büyük ilgi gördü.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER