SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Recep Erol; Modern bir Büyükçekmece’yi inşa edeceğiz

Recep Erol; Modern bir Büyükçekmece’yi inşa edeceğiz
Bu haber 13 Ocak 2024 - 14:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Recep Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü nedeniyle bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen programda Erol, projelerini anlattı.
AK Parti’de Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Recep Erol, 31 Mart Yerel Seçimleri için adaylık niyetini ortaya koyarak aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Belediyeyi kazanması halinde gerçekleştireceği projeleri ilk kez basın mensuplarına anlatan Erol, gelişmiş ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun modern bir Büyükçekmece için yola çıktığını ifade ederek kent yönetim modelini anlattı.
24 Mahalleye Sosyal Tesis
Konuşmasında projelerinin insana ve sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir vizyonda olduğunu belirten Erol, “Büyükçekmece’de bir iki tane sosyal tesis var. Biz 24 mahallemizin tamamında Büyükçekmece’yi kucaklayan, sosyal tesislerle ilçemize hizmet vermek istiyoruz. Yine 24 mahallemizin tamamında ana okullarımızla, bilgi evlerimizle, kreşlerimizle işe giden ailelerimizin evlatlarını bırakabileceği, kendilerinden emin bir şekilde evlatlarını emanet edebilecekleri ana okulları oluşturmak gayemizdir. 24 mahallemizin tamamında yine kültür merkezleri, taziye evleri oluşturmak başka bir amacımız. Büyükçekmece ilçemizde birkaç camiimizde taziye evleri var ama yeterli mi tabii ki yetmez” ifadelerini kullandı.
Çözüm Odaklı Belediyecilik
Erol, sorunları kurumsal iletişimi güçlendirerek çözeceklerini vurgularken, “Büyükçekmece’de bir aydınlatma ve peyzaj sorunu var. Bu aydınlatma sorunu bir güvenlik problemini de beraberinde getiriyor. Bu sorun bizim değil BEDAŞ’ın, bu sorun bizim değil İETT’nin, bu sorun bizim değil Sağlık Bakanlığının bu sorun bizim değil Milli Eğitim Bakanlığının demeden tüm sorunları, çözüm ortakları ile birlikte çözeceğimizi ifade ediyorum” dedi.
Festivalin Kapsamı Genişleyecek
Uzun yıllardır Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne de değinen Erol, AK Parti yönetiminde festivalin daha kapsamlı hale geleceğini de, “Büyükçekmece Festivali’ni de geliştirerek devam etmek ana amaçlarımızdan bir tanesi. Sadece belli ülkelerden değil, o ülkelerdeki Müslüman ve Türk kardeşlerimizi burada ağırlayıp bugün yapılanı daha da ileriye götürerek yola devam edeceğiz” şeklinde anlattı.
Hem Taze Hem Ucuz
Geçmiş dönemde Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanlığı yaptığını hatırlatan Erol, tarım konusunda hassas davranacaklarını ifade ederken, vatandaş ve belediye iş birliğine dikkat çekti. Tarım arazilerini verimli bir şekilde kullanacaklarına değinerek, “Büyükçekmece’deki tarım arazilerini de verimli kullanmayı hedefliyoruz. Belediyenin elindeki tarlaları ve çiftçilerimizin ektikleri tarlalardan aldığımız verimli ürünleri tarım kredi kooperatifi marketleri ile vatandaşa hem taze hem de ucuz bir şekilde ulaştırmak hedefindeyiz. Yine belirli aralıklarla durumu olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde buluşturacağız” dedi.
İşsizliğin Çözümü Belediyede Olacak
Büyükçekmece’deki istihdam sorununa da değinen Erol, işsizliğin giderilmesi ve nitelikli niteliksiz işçilerin işverenlerle buluşmasını sağlayacaklarını, “Bölgemizde pek çok sanayi ve fabrika kuruluşumuz var. Bunları iş arayan firmalarla buluşturacağız. Özellikle Büyükçekmece’de çıraklık eğitim merkezi sorunumuz var. Yetersiz kaldığı noktada Esenyurt’a gidin, Beylikdüzü’ne gidin diyorlar. Biz bu soruna da çözümcü yaklaşacağız, bu milli eğitimin bu halk eğitimin sorunu demeyeceğiz. Bina yapmamız gerekiyorsa onu da yapacağız. Önemli olan yavrularımızı geleceğe güzel bir şekilde hazırlayabilmek” ifadeleri ile anlattı.
Hem Pazar Alanı Hem Hobi Alanı
Büyükçekmece’de bulunan Pazar alanlarını da gündemine aldığını belirten Recep Erol, bu alanları çok yönlü olarak inşa edeceklerini aynı zamanda otopark, hobi alanı gibi işlevsel bir şekilde de kullanılabileceğini belirterek, “Büyükçekmece’de bir Pazar alanı sıkıntımız var. Güzelce’de, Mimaroba’da kapalı Pazar alanlarımız var ama yeterli değil. Salı pazarı öteden beri aynı yerde, Tepecik aynı, Kumburgaz aynı. Her mahalleye çok fonksiyonlu Pazar yerleri yapmamız gerekiyor. Ayrıca sadece haftanın bir günü değil, diğer günlerde de bu pazar alanlarını aktif etkin bir şekilde kullanacağımız biçimde yapmamız gerekiyor. Hiçbir şey yapamasak pazarların olmadığı günlerde bu alanlarımızı otopark olarak kullanarak ilçemizdeki bu sorunu da çözme kavuşturabiliriz. Ayrıca bu alanları sadece Pazar olarak değil, hanımlarımızın, çocuklarımızın vakit geçirebileceği etkin alanlar olarak da kullanabileceğiz. Bu konuda da projelerimiz hazır” şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER