SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Murat Çelik’ten Başkan Akgün’e tepki

Murat Çelik’ten Başkan Akgün’e tepki
Bu haber 03 Mart 2021 - 21:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, Mart Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyesi Zerrin çağlar ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün arasında yaşanan gerilim ile ilgili bir açıklama yaptı.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, yaptığı basın açıklamasında Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün üslubunun yanlış olduğunu vurgularken, kendisinden Çağlar’a karşı bir özür beklediğini ifade etti. Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Büyükçekmece Belediye Meclisinin 01. 03. 2021 tarihinde icra edilen Mart ayı toplantısında, meclis üyemiz Zerrin Çağlar hanımefendiye karşı sergilenen tutum bizleri üzmüştür.

Meclis toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile her siyasi görüşten kadın meclis üyeleri söz alarak konuşmalarını gerçekleştirmişlerdi.

Meclis üyelerinin kadınlarla ilgili verdiği mesajlar anlaşılamamış olacak ki; Büyükçekmece Belediyesi meclis üyemiz Zerrin Çağlar hanımefendi, belediye çalışmaları ile ilgili verdiği bir soru önergesi nedeni ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yakışıksız, çirkin ve ötekileştirici muamelelerine maruz kalmış, sindirilmek istenmiştir.

Kendisine emanet edilen kamu gücünü şahsileştirerek meclis üyesi bir hanımefendiye karşı siyasal şiddete dönüştüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü bu tutumundan dolayı kınıyor, kendisini Büyükçekmece halkından ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum”

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece Belediyesi Mart ayı meclisinde AK Parti Meclis Üyesi Zerrin Çağlar, sahil bölgesinde yapılan İBB çalışmaları ilgili sözlü soru önergesi verdi. Önergeyi cevaplayan Başkan Akgün, Zerrin Çağlar’ın sahilde bulunan işletmesine dikkat çekerek ithamlarda bulunması ikili arasında gergin dakikalar yaşanmasına neden oldu. Akgün’ün, Çağlar’ın mikrofonunu kapattırarak sesini yükseltmesi gerginliği daha da tırmandırdı ve uzun zamandır sükünetle geçen Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mart birinci oturumu tartışmalı bir atmosfer ile tamamlandı.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER