SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

KÜLTÜR EVİ GAZETECİLERE KAZ İKRAM ETTİ

KÜLTÜR EVİ GAZETECİLERE KAZ İKRAM ETTİ
Bu haber 12 Ocak 2022 - 1:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Ardahan Kültür Evi ’10 Ocak çalışan gazeteciler günü’ dolayısıyla geleneksel hale getirdikleri kutlama etkinliğinde bu yıl kaz yemeği ikram edildi. Konservatuar mezunu gençlerden oluşan ekibin söylediği türkülerle de basın mensupları eğlendiler.

KARAKOÇ, ”BASINI ÖNEMSEMEKTEYİZ”

Düzenlenen etkinliğin moderatörlüğü ise İstanbul Ardahan Kültür Evi Basından sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Karakoç tarafından yapıldı. Karakoç yeni seçilen yönetimde görev aldığını ve basın yayın birimi görevini yürüttüğünü söyledi. Karakoç, ‘Sizlerle uzun süre teşviki mesaimiz oldu. Bugün aramızda dernek başkanlarımız ve çok sayıda gazeteci dostlarımız bulunmaktadır. Sizlerinde bildiği gibi bizler siyasi parti değiliz. kamu kurumu hiç değiliz. Fakat bölgede faaliyetlerini yürütmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Basın mensuplarını özellikle de yerel basını önemsemekteyiz.’ dedi.

”VEFAT EDENLER UNUTULMADI”

Ardından yakın zamanda hayatını kaybeden meslektaşlarını unutmayan Karakoç, ‘Ebedi hayata intikal eden abilerimiz ablalarımız oldu. Şaban Çağlar, Nurettin Girgin, Arif Gündoğdu, İrfan Ermiş, Şennur Engin ve son olarak da Zafer Yiğiter’i kaybettik. Ayrıca derneğimizin uzun yıllardır görev yapan ve Ardahan Kültür Evi’ne de büyük emekler veren MUstafa Şimşir’de kaybettik. Bu vesile ile hayatını kaybeden tüm dostlarımıza allah’tan rahmet diliyoruz. Bunların dışında da bölgede uzun zamandır gazetecilik yapan arkadaşımız Gürsel Karasansar’da geçirdiği bir ameliyat sonrası tedavi görmektedir. Bizde buradan Gürsel’e acil şifalar dileyerek selamlarımızı iletiyoruz. ‘dedi.

ÇİFÇİ, ” BU GÜNÜ SİZLER İÇİN HAZIRLADIK ”

Karakoç, basına her zaman önem veren ve böyleönemli günlere destek veren İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi’yi kürsüye davet etti. Başkan Çifçi konuşmasına ilk olarak 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayarak başladı. Başkan Çifçi,’ Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Biz Ardahan Kültür Evi olarak bu tip özel günleri çok önemsiyoruz. Öğretmenler günü, Hukukçular Günü, Sağlıkçılar Günü, Muhtarlar Günü’nü gibi günleri es geçmeden hemşerilerimizi önemsediğimizi göstermeye çalışıyoruz. Saygıdeğer gazeteciler bizler sizler gibi güzel konuşamayız, güzel yazamayız. Derneğimizde bu günü sizler için hazırladık.  Bugün sizlerin yıl boyunca yaşadığınız stresten, yoğunluktan birkaç saatliğine de olsun eğlenmenizi, güzel vakit geçirmenizi istedik. Hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz.’ dedi.

DENİZ, ”SİZLER BİZİM EN ÖZEL MİSAFİRLERİMİZSİNİZ”

Başkan Efrail Çifçi’nin konuşmasının ardından Kültür Evi Başkan Vekili Mihrican Deniz söz aldı. ‘ 2022 yılının hem ilk etkinliği hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olmasından dolayı ayrıca mutluluk yaşıyorum. Bu vesileyle günümüzü kutluyorum. Sevgili misafirler 10 Ocak’la alakalı kısaca birkaç kelam etmek istiyorum. 1961-1971 yılları arasında ’10 Ocak çalışan gazeteciler bayramı’ olarak kutlanıyor. 1971 yıldaki askeri darbe sonrasında ise; ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak belirlenmiştir.’ diyen Deniz ardından vefat eden gazetecileri için Allah’tan rahmet diledi. Ve konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘ Sevgili meslektaşlarım sizler bizim derneğimizin her zaman yanında oldunuz. Bize el verdiniz, omuz verdiniz. Verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Kaz yemeği Ardahan’a özgü bir yemektir ve özel misafirlere ikram edilir. Sizlerde bizim en özel misafirlerimizsiniz. Ardahanlı olan meslektaşlarım bilirler, gelen ağır misafire kaz ikram edilir. Umarım birazdan tadacağınız ikramımızı beğenirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, şeref verdiniz’ dedi.

MERT, ”MEDYA NASIL BAĞIMSIZ OLABİLİR, NASIL ÖZGÜR OLABİLİR”

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert yaptığı konuşmasında, ”Bugün bizleri ağırlayan  İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bizim yılda iki kez kutladığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılış günü ne yazık ki bayram olmaktan çıktı, sadece gazetecilerin sorunlarını ve sıkıntılarının konuşulduğu günler oldu. 61 yılönce o gün ki hükümet tarafından 212 sayılı dediğimiz yasa kabul gördü. O gün o yasaya karşı çıkan 9 patron olayı dediğimiz aktörler ne yazık ki o gün ki gazete patronlarıydı. Bu günde gazete ve medya organlarını ülkede büyük bir bölümünü bugün ki hükümet destekliyor, fonluyor. Böyle bir durumda medya nasıl bağımsız olabilir, nasıl özgür olabilir diye sormadan geçemeyiz. Bir şey eğer çok sık yapılıyoesa eğer o yapılan sıradan halegelmiş oluyor. Sosyal medya ya baktığımız da her gün bir gazeteci arkadaşımız darp ediliyor, hakarete uğruyor,makinası elinden alınıyor. bunların son bulması için başta devlet yöneticilerimize, muhalefet partilerine, yurttaşlara ve kamuoyuna çok iş düşüyor. şunu söylemeliyim, Türkiye de işini hakkıyla yapmaya çalışan tüm medya organları, medya mensupları çok zor dönemlerden geçiyor.”dedi.

KARAYÜN, ”BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün söz alarak,

”Türkiye de hakikaten yerel basın bugün tabir yerinde olursa can çekişiyor. Bugün bizleri unutmayan Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve tüm yönetimine teşekkür ediyorum. 10 Ocak lar ve 24 Temmuz lar bizim arada bir hatırlandığımız günler. Fakat bizlerde yerel basın olarak kendimizi sorgulayarak, alt yapısını sağlam kurarak daha kurumsal hale gelmesi için çaba göstermeliyiz. Her geçen gün bu mesleği yapmak daha da zorlaşıyor. Dolayısıyla bizlerde basın mensupları olarak halka, vatandaşa haber aktaran kitle olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye Yerel Basın Birliği olarak biz Türkiyede 45 temsilcilik kurduk. İnşallah 81 vilayete şube ve temsilciliklerimizi kurmayı hedefliyoruz.

Usta gazeteci Mustafa Dolu söz alarak 10 Ocak ‘ın tarihi hakkında kısa bir bilgi vererek, gazeteciliğin dünü ve bugünü hakkında bilgilrini aktardı.

Yemek ikramı ve yapılan konuşmalar ardından koservatuar mezunu Ardahanlı genç müzisyenler, basın mensupları için müzik dinletisi gerçekleştirdi.

       

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER