SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

‘Küçükçekmece’de engelleri birlikte aşacağız’

‘Küçükçekmece’de engelleri birlikte aşacağız’
Bu haber 19 Kasım 2018 - 21:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Ali Rıza Gülkanat, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir kahvaltı düzenledi. GÜlkanat, kahvaltı da engelli vatandaşlar ve onların aileleri ile bir araya geldi.
Engelli vatandaşların sorunlarının gündeme geldiği toplantıda Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Gülkanat Küçükçekmece’de engelleri tamamen kaldıracağını ifade ederken, “Bugün ben icraatlarımdan bahsetmeyeceğim. Bugün sizlerin sorunlarını dinleyerek başkan adayı olduğumda neler yapmam gerektiğinin bilincine kavuşmuş olacağım. Ayrıca sizlerin sorunlarını bilmem mümkün değil. Göreve gelirsem sizin sorunlarınızı çözmek için içinizden birisini yani konuya hakim olanı işin başına geçireceğim. Şikâyet ettiğiniz sorunlar ancak bu şekilde aşamalı olarak çözülebilir” şeklinde konuştu.
Ali Rıza Gülkanat, engelli vatandaşların sorunlarını bildiklerinin ve bu konu ile ilgili çalışmaların olduğunu vurgularken; ‘Yeni inşa edeceğimiz Küçükçekmece’de herkesin sorunlarına çare bulmuş olacağız. Yani dezavantajlı arkadaşlarımızın sosyal donatıların olacağı, çarşıda gezebileceği, alış veriş yapmalarını, kafelere gidip oturmalarını, yolları daha rahat kullanmalarınız için elimizden her gelen olanakları yeni yapacağımız planların üstüne işlenecek ve bunu uygulamaya sokacağız. Şu anki mevcut binaların durumunda siz değerli arkadaşlarımızın barındırabilecek nitelikte asansörler yok. Küçükçekmece’nin bir bölümü merdivenli sizler bu alanları nasıl kullanacaksınız ki? Bizim amacımızda sizlerin rahat edebileceği ortamları yaratmak. İşte bu yüzden en başından beri kentsel dönüşüm diyorum. Benim bir iddiam var ben bu bölgede doğmadım ama Küçükçekmece’de gençliğim geçti. Bu ilçemize kendimi borçlu hissediyorum. Yeniden burayı inşa ederken bu sorunların tamamını yeni yapacağımız yapılanmaya yansıtmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıya EHAF Genel Sekreteri Tayfun Tüfekçi, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Bülent İnce, Küçükçekmece Meclis Üyesi Aday Adayı Kenan Özüdoğru ile engelliler ve aileleriyle birlikte çok sayıda davetliler katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER