SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

KÜÇÜKÇEKMECE, GÜLKANAT’LA ZİRVEYE ÇIKACAK

KÜÇÜKÇEKMECE, GÜLKANAT’LA ZİRVEYE ÇIKACAK
Bu haber 08 Kasım 2018 - 17:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Küçükçekmece’de daha önce meclis üyeliği ve başkan olarak görev yapan Ali Rıza Gülkanat, CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
1975 yılından beri bu bölgede yaşayan Ali Rıza Gülkanat, 1989 yerel seçimlerinde SHP’den Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi seçilmiş, dönemin Belediye Başkanı Ertuğrul Tığlay’ın İçişleri Bakanlığı’nca 1992 yılında görevden alınması üzerine yapılan oylama sonrası Başkan Vekili olarak Küçükçekmece Belediyesi’ni yönetmişti.
“SULTANBEYLİ’DEKİ TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜM”
Basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Gülkanat şöyle konuştu:
Yerel yönetimler konusunda, özellikle de imar planları ve imar planlarının uygulaması konusunda herkes beni ‘uzman’ olarak görüyor. Biliyorsunuz İstanbul’un en sorunlu ilçelerinden bir tanesi Sultanbeyli ilçesi. Oranın tapu sorunu vardı. Hükümet çözemedi, iki Bakanlık çözemedi. Ben müteahhit olmadığım halde oraya girdim ve on bir yıl gibi bir süre içerisinde problemleri bitirdim. Şimdi de Küçükçekmece’yi İstanbul’un en düzgün ilçesi haline getirebilmek için, bütün bilgi ve birikimlerimi buraya aktarmak istiyorum. Hedefim Kentsel Dönüşüm. Kentsel Dönüşüm çok ucuz bir proje değil. 10 milyar dolarlık bir yatırım gerektiriyor. Küçükçekmece’yi tabiri caizse Ataköy’ün üstünde bir değere taşımak istiyorum. Bununla ilgili planlarım hazır. Gençlik yıllarımın geçtiği ilçemize vefa borcumu ödeyebilmek için aday adayı oldum. Bundan önce Küçükçekmece’de görev yapmış olan arkadaşlarımızın kente değer katmadıkları ortada.
“HESAP VERMEYE HAZIRIM”
Hükümetin vazgeçemeyeceği tek proje, Küçükçekmece’den geçen Kanal projesidir. Böyle bir oluşumun gündeme gelmesinde Küçükçekmece Belediye Başkanlarının uyguladığı sistem yanlış sistemdir. Ranta ve paraya yöneliktir. Ranta yönelik belediye başkanlığına soyunan kim varsa namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Belediye Başkanlığı; milletvekilliğinden daha önemli, halkın sorunlarıyla bire bir ilgilenmesi gereken makam olmasına rağmen, bunu bir başka biçime döndürenler kendilerine hangi payı biçiyorlarsa biçsinler. Ben de görev yaptım. Varsa bir yanlışım, bunun hesabını vermeye hazırım.
“KİREÇ DÖKMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK”
Köprünün başına bakın, burası jeolojik sakıncalı alan. Allah ile pazarlık mı yaptılar? Ne oldu 70 metrelik kayma alanı? Olası bir depremde, hele hele kış ayında olacak bir depremde oradan sağ çıkmayı bırakın, ceset çıkarmak bile mümkün olmaz. Esenyurt’ta da durum aynı. Oradaki bloklara bakıyorum, Allah göstermesin, böyle bir durumla karşılaşılırsa, kireç döküp üstünü kapatmaktan başka kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. Kentleşme bu değil.
“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALANI ARTIRACAĞIZ”
Küçükçekmece’de 1 milyon nüfustan bahsediyoruz. Benim düşündüğüm Kentsel Dönüşümü uyguladığımız zaman nüfus 1 buçuk milyona çıkabilir ama şuanda kişi başına düşen yeşil alanla, dönüşümden sonra düşecek yeşil alan farkını sağlamak lazım. Şuanda 7-8 m2 olan kişi başına düşen yeşil alanı 35-40 m2’ye çıkaracağız.
KREDİ; ÇİN’DEN
Parsel yok, sokak yok. Kentsel Dönüşüm kapsamında şuanda gördüğünüz sokakların hepsini kaldıracağız ve projemize dahil edeceğiz. Krediyi nereden bulacaksınız diye soracaksınız. Ben şimdiden söyleyeyim; Çin’den. Ali Rıza Gülkanat olarak imzaladım. Görevi aldığımda, onlarla direk çalışacağımız bir proje olacak. Başkan olmam halinde Çin’den alacağımız 10 milyar dolarlık kredinin tamamı Kentsel Dönüşüm için harcanacak. O kredi başka hiçbir yerde kullanılamaz. Biz Küçükçekmece için hazırız.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER