SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

KOÇARSLAN: SİYASET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR

KOÇARSLAN: SİYASET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR
Bu haber 22 Aralık 2023 - 12:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP’den Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan İlhan Koçarslan süreci ve gelecekle ilgili çalışmalarını değerlendirdi. Koçarslan, aday adaylığı sürecinden ilçenin sorunlarına kadar pek çok soruya yanıt verirken, aday adaylığı sürecine nasıl karar verdiğine “Sadece Avcılarda değil genel olarak belediyecilikle ilgili bir anlayış siyaset değişimine ve değişikliğine şiddetle ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.
Avcılar’da faaliyet gösteren Mali Müşavir ve Siyaset Bilimci İlhan Koçarslan, geleceğe dair çalışmalarını anlatırken, kentsel dönüşüm konusuna da değindi. Dönüşümün yaşatacağı mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu belirten Koçarslan, profesyonel bir bakış açısıyla konuyu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Avcılar’ın enerjik ve dinamik bir kent olması için çalışmalarını sürdüreceğini belirten Koçarslan, yeni meydanlar, üniversite öğrencilerinin kentteki yaşam kalitesini arttırmak, imar sorunları gibi pek çok konuyu incelemeye aldığını söyledi.
“İNSANLARIN YAŞAMAKTAN ZEVK ALACAĞI BİR AVCILAR YARATACAĞIZ”
Avcılar’da sizi aday adayı olma yoluna sokan sebepler nelerdir? İlçede yapılmayan, eksik veya size
göre yeterli olmayan çalışmalar mı var?
En önemli sebep bizlerin ve çocuklarımızın daha güzel bir kentte yaşaması arzusu düşüncesi ve bunu yapabilecek eğitim, bilgi, birikim ve donanımıma güvenmem ve bunu kendi yaşadığım kent ve ülkem faydasına sunma isteğim ve hedefim. Sadece Avcılarda değil genel olarak belediyecilikle ilgili bir anlayış siyaset değişimine ve değişikliğine şiddetle ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim. Belediyecilikte rutin hizmetler dışında extrem hizmetler ve özellikle kentin görsel ve dekorasyon boyutunu orada yaşayan insanların arzu ve memnuniyetlerinin derecesini maksimum seviyelere çıkaracak bir hizmet anlayışı ile hareket edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bir kentin altyapısı, şebeke sistemi ve kanalizasyon sisteminin sağlıklı olmasının yanı sıra üst yapı unsuru olan görsel dekorunun da insanların görmek istediği göz zevki ve güzel bir kentte yaşama isteği ile bağdaşması gerekir ki ilgili belediyecilikte tam ve güzel bir hizmet verdiği duygusu hâkim olabilsin. Bir kentte eksiklik olup olmadığı oradaki yönetim anlayışının ufku ile ve bakış açısı ile ilgili bir durumdur.
“AVCILAR’I YENİDEN DİZAYN EDECEĞİZ”
Seçildiğiniz takdirde nasıl bir kampanya yürüteceksiniz? Halka vaatleriniz neler?
Ben siyaset bilimci kimliğimle şöyle bakıyorum, ister genel olsun ister yerel olsun seçim kampanyalarının coşkulu ve gümbür gümbür bir kampanya olması gerektiği düşüncesindeyim. Bu durum kesinlikle seçmen üzerinde olumlu bir heyecan ve motivasyon yaratıcı bir etkiye sahiptir. Fakat Genel seçim süreci maalesef yaşanan vahim bir deprem sürecine denk geldi ve böyle acı süreçler inşallah bir daha yaşanmaz.
Aslında vaatlerimin ana teması başında söylediğim gibi. Avcılarda en büyük hedefim, Marmara caddesi ile İstanbul üniversitesini birleştirecek bir devasa meydan oluşturmak, kavşak, üst ve alt geçitleri tamamen kaldırmak, trafiği Şükrübey durağından İGS durağına kadar yer altına almak ve bununla aynı zamanda trafik sorununu da beraberinde çözmek. Oluşturulacak bu büyük alanı hem çok güzel bir mimari ile düzenlemek ve aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak dizayn etmek. Burada büyük bir dernekler merkez binası yaparak tüm hemşeri derneklerinin ortak kullanım tesisi olarak hizmete sunarak yöresel kültür ve etkinlikler alanı olarak ta kullanmak. (Yenikapı etkinlik alanının daha gelişmiş hali)
Firuzköy de yeni bir yaşam vadisi oluşturarak (Beylikdüzü gibi) Esenkent ve Bahçeşehir ekonomisine de hitap edebilmek açısından o bölgeye güzel bir bağlantı yolu dizayn etmek.
“25 ADAY ADAYINI VERİMLİLİK OLARAK GÖRÜYORUM”
Avcılar, İstanbul’da en fazla aday adayı çıkan ilçeler bu sizin için dezavantaj mı? Nasıl
yorumluyorsunuz?
Aslında fazla aday olması da yine bakış açısı ile ilgili bir durum. Ben bunu büyük bir kapasite, zenginlik ve verimlilik olarak görüyorum. Sonuçta hepimiz aynı partinin adaylarıyız ve rakip olmaktan ziyade ekip olma anlayışı ile hareket edersek bunu çok büyük bir fırsata dönüştürebiliriz ve bundan çok güzel bir kadro ve ekip oluşturabiliriz.
“DÖNÜŞÜM YOK MAĞDURİYET VAR”
Kentsel dönüşüm Avcılar’da beklenen ve olması gereken işlerin başında geliyor. Sizin kentsel
dönüşüm ile ilgili projeleriniz neler?
Kentsel dönüşüm sadece Avcılarda değil tüm İstanbul hatta tüm ülkede olması gereken bir gerçek.
Konu çok uzmanlık gerektiren ve kişisel fikirleri aşan bir konu hatta belediyeleri bile aşan bir konu bunun için uzman kadrolar oluşturup ona göre konuşmak daha mantıklı fakat benim fikrim maalesef yapılan kentsel dönüşüm değil eski binanın yenilenmesinden ibaret bir çalışma ve tam anlamıyla bir kentsel dönüşüm olmadığı gibi çok büyük mağduriyetler de yaşatan bir durumda söz konusu.
Avcılar’ın şu an sizce en büyük problemi nedir? Sizin bunun için çalışmalarınız neler?
Birçok problem var tabii ki hepsi birbirinden önemli, başlıca kentsel dönüşüm, genel bir imar sorunu problemi, barınma problemi, Üniversite kenti olmaya başlamış bir Avcılar olmasına rağmen öğrencilerin yaşadığı ağır sıkıntılar söz konusu ve bunun tam anlamıyla Avcılar ekonomisine yansımaması diyebiliriz.
İlhan Koçarslan Kimdir?
Ben İlhan KOÇARSLAN mali müşavir ve aynı zamanda siyaset bilimciyim. Ayrıca bilirkişilik, uzlaşma ve konkordato komiserliği işlerini de mesleğim beraberinde yapmaktayım Siyaset bilimi ve ekonomi alanında yüksek lisans siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında doktora çalışmalarım oldu tez konum belediyelerde iç ve dış denetimdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER