SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

‘Kentsel dönüşüm Kamiloba için ihtiyaç’

‘Kentsel dönüşüm Kamiloba için ihtiyaç’
Bu haber 05 Aralık 2019 - 10:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece’nin en genç muhtarlarından biri olan ve Mart 2019 seçimlerinde açık ara yeniden Kamiloba Muhtarlığı’na seçilen Emre Sinir, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece’nin hem sahili olan hem de merkezi yerleşim yeri olan Kamiloba’nın sorunlarından bahseden Sinir, özellikle yaklaşan deprem tehdidine dikkat çekerek kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini vurguladı.

Yerel seçimlerde yeniden Kamiloba halkının tercihi olan Emre Sinir, mahallenin sorunlarına kısa zamanda çözümler üreterek genç olmanın önemini ortaya koydu. Enerjisi ile gece gündüz, hafta sonu demeden çalışmalarına aralıksız devam eden ve mahalle halkı ile sürekli diyalog halinde olan Sinir, yeni dönemdeki beklentilerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

”Riskli bir bölgeyiz”

Kamiloba’daki deprem riskine temas eden Muhtar Emre Sinir, mahallenin birinci dereceden risk bölgesi olduğuna dikkat çekerek; ”Kamiloba’nın en büyük sorunlarından bir tanesi, özellikle depremden sonra İstanbul Caddesi üzerindeki eski yapıların ve sitelerin dayanıksız olduğunun görülmesidir. Bir büyük İstanbul depremi bekleniyor ve bu deprem olduğunda sahil tarafında büyük zaiyatlar verilir. Biz hem ilçe belediyemizin hem büyükşehir belediyemizin hemde merkezi hükümetimizin bunu görmesini istiyoruz, kentsel dönüşüm bu bölgeler için bir ihtiyaç. Çünkü, 26 Eylül’de gerçekleşen depremde hareketlenen fay hattı hemen yakınımızda. Dolayısıyla da biz birinci dereceden risk altında bir bölgeyiz” açıklamasını yaptı.

”Tapu sorununu çözüme kavuşturduk”

Tarla sahiplerini mağdur eden ve geçmişte yapılan eksik planlamalar nedeniyle adeta yılan hikayesine dönen tapu sorununu kurumlarla diyalog halinde çözüme kavuşturduklarını belirten Emre Sinir; ”Kamiloba’da E-6 Otoban üstü dediğimiz bölgede tarla vasfında araziler var. Bu bölgenin tapu sorunu çözüldü. Buradan devlet büyüklerimize ve Sayın kaymakamımız Dr. Mehmet Özel, İstanbul Tapu Kadastro Müdürümüze, Tapu Müdürümüze ve mevcut hükümetimize teşekkür ediyorum. Bu tapu sorunu, kaymalardan ötürü ortaya çıkmıştı. Tarla sahiplerinin yeri belli değildi. Ellerinde tapular vardı ancak kadastro tarafından eksik yapılan planlamalardan ötürü bu tapular bir karışıklığa sebep oluyordu. Kimse yerini tam olarak bilemiyordu. Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde herkesin yeri belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde şu an vatandaş yerini rahatlıkla ekebilir. Bu büyük bir konuydu. Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız taleplerle bu sorunu çözüme kavuşturduk” şeklinde konuştu.

”Muhtarlık binamız tamamlandı”

Yıllardır kiralarda hizmet veren muhtarlık binasını bölgeye kazandırdıklarını ifade eden Muhtar Emre Sinir; ”Kamiloba’nın bir diğer sorunu da muhtarlık binasının olmamasıydı. Burada da girişimlerimiz neticesinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından muhtalrık binamız yapıldı. Yıllardan beri muhtalrık binamız hep kiradaydı. Sağolsun Sayın Başkan orayı yaptı bize. Bir kaç eksiği var, onlarda tamamlanarak önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana tek derdimiz mahallemize bir şeyler katmak” şeklinde konuştu.”

”Vatandaşımızın elini bağlıyor”

İmar yetersizliğinin büyük bir sorun olduğuna değinen Emre Sinir; ”İmar yetersizliği var bölgemizde. Bir talebimizde Kamiloba’nın imar probleminin çözülmesi. Çünkü otoban altında yeri olan vatandaşlar müteaahide vermek istiyorlar, kat karşılığı olarak ancak imar planlarının yapılmaması hem bizim hem vatandaşımızın elini bağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden bir an önce imar planlarının geçmesini talep ediyoruz. Yine bu konuda da girişimlerimiz mevcut. İlçe belediyesine yapmış olduğumuz başvurularımız var” dedi.

”Kamiloba hizmet gelmeli”

Yeni dönemde İBB ve ilçe Belediyeden Küme Evler bölgesine daha fazla hizmet gelmesini belirten Emre Sinir, şu ifadeleri kullandı; ”Kamiloba Küme Evler bölgesinin bir çok eksiği var. Burada bir çalışma yapılması noktasında taleplerimiz var. Sokak aralarında asfaltsız yerlerimiz var. Aynı zamanda 18. madde uygulanan yerlerimiz var. 18. Madde demek imarlı olan yerler, imar alanına girmiş yerler. Bunların yollarının açılmasını talep ediyoruz belediyeden. Vatandaş vergisini veriyor ama arazisinin başına gidemiyor. Çünkü yol yok. Resmiyette yol var ama yol açık değil. Bu problemde en yakın zamanda çözülür diye umut ediyorum.

“Ulaşım problemi çözülmeli”

”Küme Evler dediğimiz mevkinin bir diğer sorunu da ulaşım sıkıntısı. Orası için talebimiz şudur; o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çocukları okullarına gidip gelirken servis kullanmak durumunda kalıyorlar. Ancak kimisinin durumu var kimisinin yok. O bölgeden metrobüs kısmına giden sarı minibüslerin birer saat arayla geçmesini istiyoruz. Oradan saat başı minibüs geçse orayı hafifletir. Çünkü özellikle öğrenci kardeşlerimiz yolu kullanırken çamurlu yollardan geçmek zorunda kalıyorlar. Bu da büyük bir sıkıntı”

”Yer var okul yok”

Muhtar Emre Sinir, Kamiloba bölgesinde hizmet veren eğitim kurumlarınıj yetersizliğine dikkat çekerek; ”Sayın Başkan Okulcu Hasan olarak tanınıyor. Bir okulda kendisinden Kamiloba’ya istiyoruz. Okul yerimiz var, kendisi devlet eliyle veya bir bağışçı marifeti ile okul yapmak isterse yerimiz mevcut. Burada eğitim açısından büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Yapılacak olan bir okul bu eksiği fazlasıyla kapatacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

”Top sahası tamamlanmalı”

Kamiloba’da yer alan top sahasının içler acısı bir durumda olduğunu kaydeden Muhtar Emre Sinir; ”Kamiloba köy içine girerken bir kamera sistemi istiyoruz. Bu kamera sistemi bizi önemli ölçüde asayiş açısından rahatlatacaktır. O da önemli bir güvenlik konusu. Bunun yanı sıra bitmemiş bir top sahamız var. Buranın da ilçe belediyesinden bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın yürüyüş yapabilecekleri, gençlerimizin maç yapabilecekleri, top oynayabilecekleri bir alana ihtiyaçları var. Burası tamamlanırsa özellikle gençlerimiz için önemli bir aktivite alanı olacak. Şu an o top sahası çevresinde ve içinde bir aydınlatma sistemi yok. Bu da orayı geceleri sarhoşların, tinercilerin kendilerine mekan olarak edindiği bir bölge haline getiriyor. Burası bizim için önemli bir yer. Buranın da Sayın Akgün’den bir an önce bitirilecek Kamiloba halkına kazandırılmasını talep ediyoruz” diyerek sahanın tamamlanarak bölge halkının hizmetine verilmesini takep ettiklerini bildirdi.

‘Mezarlık yerimiz yetersiz’

Muhtar Emre Sinir, Kamiloba’daki mezarlık alanlarının yetersiz olduğundan da bahsederken; ”Mezar yerimiz var ama maalesef doluluk oranından dolayı şuan defin işmelerine kapatıldı. Diğer mahallemiz olan Celaliye’ye veya Silivri’nin bazı mahallelerine yönlendirme yapılıyor. Acilen yeni mezar yerinin belirlenmesi gerekiyor. Burada da yine en büyük yük ilçe belediyeye ve İstanbul BÜyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Acilen Kamilboa’ya mezar yeri belirlenmesi gerekiyor” dedi.

”Oyların hakkını vereceğim”

Göreve geldiği günden bu yana bir çok kronik sorunu çözüme kavuşturduğunu söyleyen Emre Sinir; ”Bir dönem daha halkımız bize teveccüh göstererek yeniden görev verdi. Kamiloba halkına, çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık iki yıllık görev süremizde yaptığımız her şey ortada. Yeni dönemde de bana oy veren mahalle halkımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda çalışmalarıma devam ederek Kamiloba’ya büyük değerler kazandırmaya çalışacağım” şeklinde Kamiloba halkına teşekkür etti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER