SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Kendine DEVA’sı yok

Kendine DEVA’sı yok
Bu haber 17 Eylül 2021 - 13:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Eski AKP’li, yeni DEVA Partili Halis Kahriman’ın başı kaçak inşaatıyla dertte. AKP’li Necmi Kadıoğlu döneminde başladığı usulsüz çok katlı inşaat, CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’a takıldı. Yapılan incelemelerde 17 kaçak kat tespit edildi
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahraman Esenyurt Belediyesi AKP’deyken çok katlı bir inşaata başladı. Empire İnşaat adı altında yapılan çok katlı yapı, dönemin başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından ruhsatlandırılmıştı. Ancak bu usulsüz inşaat şimdi sert kayaya çarptı. CHP’li belediyenin incelemesinde tam 17 katı kaçak çıktı. Ruhsat verilmedi. Halis Kahriman “Her şey yasal” yorumunda ısrarcı.
Peki Halis Kahriman kimdir?
İşlerini siyasi kimliğiyle çözmesiyle tanınan Halis Kahriman, politikayı halka deva olmak için değil, kendine deva olmak için kullanıyor. 2019 yerel seçimleri öncesine kadar AK Parti’de çeşitli kademelerde siyaset yapan, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı olan, Bizim Beylikdüzü Vakfı’nı kurup başkanlığını yapan ”İş İnsanı” Halis Kahriman’ın Esenyurt’ta Deva Partisi İlçe Başkanı olması da akıllara “Neden şimdi siyasete bu ilçede devam etme kararı aldı” sorusunu getirdi. Vatandaşlar “Siyasete bu ilçede devam etmeye başlamasının altında Empire İnşaat yatıyor” yorumunda bulunuyor…
Artık devir değişti!
Empire İnşaat, Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde Halis Kahriman’ın sahibi olduğu Mert Holding bünyesinde Saadetdere Mahallesi’nde inşaata başladı. İnşaat önce 22 kat olarak ruhsat aldı. Ardından holdingin sahibi “arsa trampa” denilen sistemle Esenyurt Belediyesi’ne yer verdi. Bunun karşılığında arsanın dengi olan inşaat alanı Empire İnşaat’ın üzerine ilave edildi. Yani zarla zorla yapılan kanunsuz iş kılıfına uydurulmaya çalışıldı.
AKP’li Başkan Kadıoğlu görevinden istifa etti, yerine Ali Murat Alatepe geldi. Ardından belediye CHP’li Başkan Kemal Deniz Bozkurt yönetimine geçti. Bozkurt usulsüzlüğü görerek bu inşaata ruhsat vermedi. Vatandaşların şikayeti üzerine inşaat durduruldu. Tam 17 kaçak kat tespit edildi. Yoksul halk tek odalı kiralık eve çıkamazken onların hizmetinde olması gereken siyasilerin milyonlarca değerinde haksız kazanç elde etmeye çalışması vatandaşı çileden çıkarıyor.
Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER