SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

KALİTE ,GRAMAJ DÜŞTÜ FİYATLAR ARTTI

KALİTE ,GRAMAJ DÜŞTÜ FİYATLAR ARTTI
Bu haber 18 Nisan 2024 - 21:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet hafta sonu yapılacak olan BOYKOT ‘a destek ve katılım çağrısı için tüketicilere seslendi.

Türkiye’de yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artması tüketicilerimizin haklı tepkisine neden oldu.20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alan tüm vatandaşlarımızı Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma Derneği olarak destekliyoruz.

 

KALİTE ,GRAMAJ DÜŞTÜ FİYATLAR ARTTI….

DEVLET – MİLLET BİRLİKTE HAREKET ETMELİ…

Restoran ve kafelerde yaşanan fahiş fiyat artışları , açıklanamaz bir şekilde fırsatçıların kafalarına göre her gün yaptığı  zamlar , Çarşıda pazarda sürekli değişen etiketler , yüksek enflasyon ve buna bağlı hayat pahalılığı , Vatandaşın cüzdanına girmeden parasını eritiyor.Öğrenciler bütçesine uygun, sağlıklı yemeklere erişemiyor. Çocuğuna bir menü alıp yedirmek bile geçen yıla oranla nerdeyse 10 kat arttı. Devlet –Millet birlikte hareket ederek kontrolden çıkan fahiş gıda enflasyonuna karşı direnmeli…Devletimizin bu konuya kalıcı çözümlerle acil müdahale etmesi gerekli.

 

FİYATLAR KONTROLDEN ÇIKTI….

İNSANCA YAŞAMAK HER İNSANIN HAKKI….!

EVİNE ET ALAMAYAN BABA ,BABALIĞINISORGULUYOR…

Emekli maaşı artışı gerçek anlam da İnsancayaşamak için yetersiz. Açlık sınırı yeri geldi Asgari ücreti geçti. Geldiğimiz durum “ vatandaşaBesleniyor olmasını içselleştirmek.Hayat pahalılığı ile mücadele eden şuan bile Et’egelen yüzde 25 zam , yılın ilk çeyreğinde yüzde 40 ‘ı bulan zamla Et’e hasret kalan milyonlarca vatandaşın da insanca yaşamak hakkı.Evine et götüremeyen ,babalığını , anneliğini sorgulayan vatandaşın da insanca yaşamak hakkı…. Özetle nitelikli beslenme her insanın hakkı…

 

DIŞARIDA YEMEK LÜKS OLDU

FAHİŞ KELİMESİ KİFAYETSZ KALIR….

Ne gıda , ne döviz , nede yakıt fiyatları restoran ve kafelerde artan fiyatlar kadar artmadı. Yaşam standardını korumaya çalışan vatandaş bu güne kadar düşük kredi kartı faiziyle geçinmeye çalışıyordu.Faizler yükselip , tüketici aleyhine yapılan düzenlemeler ile hesabı şaşan vatandaş için dışarıda yemek lüks ,fahiş kelimesi de artık kifayetsiz kalıyor.

 

KEYFİ ZAMLARA DUR DİYELİM…!

Tüketicilere porsiyonları küçültmüş , gramajdançalan ,kalitesiz ,bu güne kadar görülmemiş bir hızla fiyat artışı yapan ,doların artışını bahane edip dolardan yüksek artışla zam yapan FIRSATÇILARA , Enflasyona fark atan Restoran ,kafe , Türkiye’deki enflasyonist ortamı bahane ederek kârlarına kâr katan şirketlere , zincir gruplara ,keyfi zam yapanlara karşı bu hafta sonu ( 20-21 Nisan ) Türkiye genelinde yapılacak olan Boykotta

CUMARTESİ, PAZAR CAFE VE RESTAURANTLARA GİTMİYORUZ.
FIRSATÇILIĞA SON VERMEK İÇİN HERKESİ KATILMAYA DAVET EDİYORUZ.”

BU BOYKOTUN BAŞLANGIÇ OLACAĞINI BUNDAN SONRA FAHIŞ FIYAT DAYATMASI ILE TÜKETICILERIMIZI ZOR DURUMA DÜŞÜREN HER SEKTÖRDEKI FIRSATÇILARA KARŞI TOPLUMSAL VE TÜKETIMDEN GELEN GÜCÜ KULLANACAĞIN DAN HIÇ ŞÜPHEM YOK.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER