SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

İmar planlarını, İBB Meclisi’nden 3 gün önce paylaşan AKP ilçe başkanına tepki

İmar planlarını, İBB Meclisi’nden 3 gün önce paylaşan AKP ilçe başkanına tepki
Bu haber 13 Nisan 2023 - 17:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece ilçesinin Tepecik beldesine ait imar planları yaklaşık 2 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda bekletilirken, 3 gün önce Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı’nın sosyal medya üzerinden bir video ile “Tepecik imar planları hayırlı olsun” paylaşımı yapması tepki çekti.

2019 onaylı Büyükçekmece Havza Koruma Planı hükümleri doğrultusunda Tepecik Alt Bölgesini kapsayan alanda İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli plan çalışması 2021 yılı Temmuz ayında İBB Meclis gündemine alınmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır İBB Meclisi İmar Komisyonu’nda bekletiliyordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün her fırsatta “Marmara depremi kapımızda. İnsanlarımız ölmeden Tepecik’in imar planları ivedilikle onaylansın” çağrısı bugüne kadar çoğunluğu elinde bulunduran Ak Partili İBB Meclis gündemine alınmadı. Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Büyükçekmece Ak Parti ilçe başkanlığında çekilen ve kamuoyu ile paylaşılan video ilçede ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden oldu.

“Demokrasiye ve İBB Meclisi’ne hakaret”

İBB Meclisi’nde söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yapılan işin demokrasiye ve İBB Meclisi’ne hakaret olduğunu belirterek tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ben şimdi evet Türkiye’de en eski, en uzun süreli yerel yöneticisiyim, yerel demokrasi savaşçısıyım. Hem yurtdışında hem yurtiçinde. Ben sizlere yapılan hakaret için buraya geldim. İmar komisyonuna yapılan hakaret için buraya geldim. Demokrasiye yapılan hakaret için buraya geldim. 1984 yılında 25 Mart’ta bu meclis oluştu. O günden bugüne bu meclisin iradesini hiçbir siyasi partinin ilçe veya il teşkilatı hangi parti olursa olsun kullanamamıştır. Ben bunu vurgulamak için buraya geldim. Şimdi bu sizin gündeminizde. Bizim gündemimizde bu. Eğer bu meclisten Büyükşehir Meclisi’nden ki Türkiye’nin ikinci büyük meclisi. Bu meclisten bu planlar onaylanmadan ilçe başkanlığında onaylanıyorsa bu hakaret hepimizedir. Bizedir, sizedir, imar komisyonunadır. Ben bu meclisten, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden beklentim şudur. İstanbul’u etkileyecek deprem olmadan hem Pınartepe’nin hem Çayırlar’ın hem Tepecik’in, Türkoba’nın bölge imar planlarını çıkartın. Size yüzde 60 oy veren o bölge halkına hiç olmazsa 15 yılda bir defa bir hizmet yapın.’’

“İmar komisyonunu itibarsızlaştırma çalışması”

İmar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden önce Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından kamuoyuna açıklanmasına tepki gösteren CHP’li İBB İmar Komisyon Üyesi Sedat Özkan, imar komisyonu tarafından İBB Meclisi’ne havale edilen ve meclisin henüz onaylamadığı halde pankartlar ve görsel sunumla vatandaşa duyurulduğuna dikkat çekerek; “Bu çalışma tarzının, bu siyaset yapma tarzının doğru olmadığını bu meclisteki bizlere komisyon üyelerine, tüm meclis üyelerine hakaret oldu. İtibarsızlaştırma gibi bir çalışma oldu” ifadesini kullandı.  

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER