SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

İmamoğlu ve Akgün’den tarihi duyarlılık

İmamoğlu ve Akgün’den tarihi duyarlılık
Bu haber 26 Ağustos 2019 - 12:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Mimar Sinan’ın Büyükçekmece Gölü üzerinde yaptığı tarihi köprünün görüntüsünü kapatan bariyerler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün duyarlılığı sonucunda kaldırıldı.

Büyükşehir Meclisi’ne de taşınmıştı

Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi’nin birleştiği noktadaki köprünün bir bölümü 2015 yılı Şubat ayında şiddetli lodosun etkisiyle çökmüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi D 100 Karayolu üzerindeki mevcut köprüleri yıkarak yerine 4 yeni köprü yapmıştı. Ancak 2017 yılında yapımı tamamlanan köprülere yapılan bariyerlerin yüksek olması, Mimar Sinan’ın eseri olan tarihi köprünün görüntüsü kapattı. Bölgeden otomobilleri ile geçen vatandaşlar tarihi köprünün görünmesini engelleyen bariyerlere tepki göstermiş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün dönemin İBB yetkilileri ile konuya ilişkin görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı.
2018 yılı başında İBB meclisine de taşınan tarihi köprünün görüntüsünü kapatan bariyerlerin sökülmesine yönelik öneri de kabul görmedi.

İBB, yüksek yapılan bariyerleri söküktü

İşin peşini bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2019 yerel seçimlerinin ardından konuyu bir kez daha gündeme getirerek, tarihi köprünün görüntüsünü kapatan bariyerlerin sökülmesi için İBB yetkilileriyle görüştü. İBB ekipleri geçtiğimiz haftasonu tarihi köprünün görülmesini engelleyen bariyerleri sökmeye başladı. Bariyerlerin sökülmesiyle birlikte tarihi köprünün önündeki engeller kalktı.

İmamoğlu ve İBB yönetimine teşekkür

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine tarihe göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ederek; “Büyük usta Mimar Sinan’ın eseri olan ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihi köprünün önündeki bariyerlerin sökülmesi vatandaşlarımız tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Büyükçekmece halkı ve şahsım adına sayın Ekrem İmamoğlu’na ve teknik ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER