SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

HUZUR VE GÜVENİ İNŞA EDECEĞİZ

HUZUR VE GÜVENİ İNŞA EDECEĞİZ
Bu haber 16 Aralık 2023 - 12:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

HUZUR VE GÜVENİ İNŞA EDECEĞİZ
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıkan Sıraç Susuz, gazetemize konuştu. İBB’den mevcut yönetime, projelerinden, aday adaylığı sürecine kadar pek çok konuyu anlatan Susuz, ulaşılabilir bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını ifade etti.
Susuz, mevcut belediye yönetiminin yetersizliğinin Esenyurt’a 5 sene kaybettiğini belirtirken, bu sürede açılan tahribatın reçetesini de yazdıklarını söyledi. Yola çıkarken projelerinin ve hedeflerinin Esenyurt halkı odaklı olduğunu belirten Susuz, ilçenin yeniden AK Parti hizmetleri ile buluşması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. “Herkesin sokakta güven içinde yürüyebileceği, okula giden çocuklar için endişe duyulmayan, trafiğin daha sakin aktığı insanların evlerinden çıkıp evlerine döndüklerinde ilçe bazlı stres yaşamadığı bir ilçe olmak istiyoruz. Sokağından caddesine okulundan hastanesine huzur ve güven inşa etmek istiyoruz” diyen Susuz, “Benim yönetim tarzım vatandaş ile iç içe samimi olmaktan geçiyor vatandaşı dinlemek ve anlamak empati yapabilmek benim yönetim anlayışımın özetidir” diyerek nasıl bir belediye başkanı profili çizeceğini de özetledi.
Sıraç Susuz kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Sıraç susuz 1984 Erzurum Horasan Iğırbığır Köyü doğumluyum 9 çocuklu bir ailenin ferdiyim.1989 yılından beri Esenyurt’ta ikamet etmekteyim. İş hayatına yine Esenyurt’ta başladım ve Esenyurt’ta devam etmekteyim. Avukatım, Evli 3 çocuk babasıyım.
“KENARDAN OTURUP İZLEYEMEYİZ”
Sizi belediye başkan aday adayı olma yoluna çıkaran sebepler nelerdir?
Hani bir söz var ya bizim yolumuz dikenlidir ayağını seven gelmesin. Biz yolun zorluğunu bilip öyle niyet edenlerdeniz. Esenyurt’ta yetişmiş, hayatını Esenyurt’ta kurmuş, Esenyurt’la beraber büyümüş bir kardeşiniz olarak son 5 yılda yapılanlar hatta yapılmayanlar Esenyurt vatandaşına, rahat, huzur ve refah içinde yaşaması gereken vatandaşa karşı açıkça sorumsuzluğun göstergesidir. Kimse kusura bakmasın bizler bu sorumsuzluğu bir kenardan oturup izleyecek karakterde insanlar değiliz. Biz kendimizi Esenyurt’a ait bilip Biz Esenyurtluyuz dediğimiz için de insanımıza hizmet etmek için bismillah deyip bu yola çıktık.
“DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK”
2019 yılında kaybedilen bir Esenyurt var AK Parti için. Sizce bunun sebepleri neler? Belediye başkan aday adayı olarak çıktığınız bu yolda sizler 2019 seçimlerinden ne gibi dersler çıkardınız?
Öncelikli olarak şöyle diyebilirim bir şeyin kıymetini bilmenin en iyi yolu onu kaybetmektir. Siyaseti dengesi dinamikleri değişebilir. Seçmenin fikri değişebilir her zaman seçmenin iradesine saygımız sonsuzdur. Ancak 2019 yılından bu yana görünen tablo ne yazık ki seçmenin pişman olduğunu da gözler önüne sermektedir. Bende Esenyurt vatandaşıyım hem iş yerim hem evim Esenyurt’ta tüm ailede burada yaşıyor komşum akrabam, çocukluk arkadaşım herkesle sohbet ediyor dertleşiyoruz. Ne yazık ki bizler 2019 seçimden çıkan sonuç ile Esenyurt olarak son 5 yıldır kaliteli belediyecilik hizmetini, hizmete erişme kolaylığını, aslında refahı huzuru kaybettik. Kısa ve öz olarak baktığımızda klasikleşmiş bir söz olacak ama Esenyurt olarak bir yol kazası yaşadık. Fakat bizler dersimizi alıp iyi çalışarak vatandaşı Esenyurt’u en iyi şekilde anlayarak bu seçime hazırlanıyoruz. Ayrıca şunu da bilmek lazım Esenyurt halkının takdiri teveccühü 2019 yılında bizden yana değildi ama bizlerin nazarında Esenyurt halkı her zaman her şeyin en iyisini bilen ve hakkedendir.
“UTANMASI GEREKENLER UTANMIYOR”
Esenyurt Belediyesi’nin son 5 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz? Örneğin Başkan Kemal Deniz Bozkurt, yapılması gereken pek çok işin yapılmamasını AK Parti’nin meclis çoğunluğuna bağlıyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Mevcut Belediye Başkanı derman belediyeciliği adı altında sahalara çıktı Esenyurt’un evladıyım dedi Umut’un şehri Esenyurt dedi ama ne umut kaldı nede vatandaşta dayanacak derman. Belediye meclislerimizi yakından takip ettiyseniz sizlerde görmüşsünüzdür ne yazık ki belediyenin dönem sonu performansı ve diğer çalışmaları sınıfta kalmıştır. 2019 sürecinde mevcut belediye seçime hazırlık aşamasında gösterdiği enerjinin binde birin hizmet için proje üretmek için kısaca Esenyurt için ortaya koymamıştır. Bu siyasi anlamda eleştirilen durum ne yazık ki oldukça üzücüdür çünkü vatandaş alması gereken belediye hizmetinden mahrum kalmış mahrum bırakılmıştır. İzleyip takip edildiğinde görüleceği üzere Esenyurt Belediyesi’nin yaptığı en güzel iş meclisten ek bütçe talep etmek olmuştur. Ancak mecliste gündeme gelen ek bütçe talebi kabul edildikten sonra ek bütçe ile yapılan bir hizmet olmamıştır. Mecliste sürekli ek bütçe konuşması yapılması ancak et bütçe teklifinin kabulünden sonra hizmet ortaya koyulmaması büyük bir ayıp ve utançtır. Ama görüyoruz ki utanması gerekenler utanmıyor ve AK Parti mecliste beni çalıştırmıyor diyerek bu yalanın arkasına sığınılıyor ayıptır günahtır.
“VATANDAŞ HİZMETE ULAŞAMIYOR”
Sizce Esenyurt’un en büyük ve temel problemi nedir? Sizin bu problem için çözümleriniz nelerdir?
Esenyurt’un en büyük problemi Esenyurt halkıyla kendi arasına koca bir duvar örmüş olan yerel yönetim ve vatandaşın var olan kaynaklara dahi ulaşamamasıdır. Bunu nereden çıkardınız diye soracak olursanız bakın İstanbul’un tek termali olan ilçesiyiz ama düzgün ve tam manasıyla işletilmediği için 5 yıl gibi uzun bir süredir vatandaş bu kaynaktan fayda görememektedir. Bugün çıkıp sorsak Esenyurt halkının belki de ilçede termal tesisten haberi daha yoktur. Esenyurt’ta çok güzel parklarımız bahçelerimiz var mevcut belediyeden önce yapılan, ancak 5 yıldır parklar spor tesisleri yollar kaderine terk edilmiş virane vaziyetteler. Biz mevcut yönetimden yeni yatırımlar yeni çalışmalar yeni açılışlar inanın ki beklemedik var olanı koruyun bu Esenyurt’a yeter dedik ve bunu da beceremediler. Vatandaş var olan hizmete ve kaynağa dahi ulaşmakta sorun yaşamaktadır. Bunun yanı sıra hepimizin her gün yaşadığı yol ve trafik sorunumuz var. Bende işimden evime ulaşmakta hepimiz gibi sorun yaşamaktayım bende Esenyurt’un her bir sokağının her bir caddesinin ne şekilde trafik ile mücadele ettiğinin farkındayım. Bu konu vatandaşın huzuru için acil çözülmesi gereken konuların başında gelmektedir. Ayrıca bizim geleceğimiz olan gençler ve gençlerin güvenliği en çok önem verdiğimiz konudur. Genç nüfusa sahip ilçemizde gençlerin geleceği, istihdamı ve okullarımızın güvenliğini oldukça fazla önemsiyoruz.
“ULAŞILABİLİR BİR YAPILANMAYA GİDECEĞİZ”
Esenyurt bugün göç merkezi ve suç kenti olarak anılıyor? Sizin imajı düzeltmek adına atacağınız adımlar neler olacak?
Öncelikli olarak Esenyurt’la alakalı gerek sosyal medyada gerek diğer medya organlarında tabir yerinde ise yargısız infaz yapılmaktadır. 1 milyon nüfusu olan bir ilçede illaki olumsuzluklar yaşanacaktır. Göç merkezi olarak anılmasının en önemli sebebi ilçenin büyüklüğü ve yeni yapılaşmanın yoğun olması konut sayısının fazla olmasıdır. Konut sayısı fazla olduğu için yerleşim oranı da bu doğrultuda artmaktadır. Düzensiz göç ile ilgili devletimiz zaten gereken önlemleri almakta olup bu hususta gerekli müdahaleleri yapmaktadır. Suç oranı ile alakalı olarak da biliyorsunuz Esenyurt çok büyük bir ilçe hatta 57 ilden büyük bir ilçedir. Bu nedenle nüfus yoğunluğu aynı zamanda suç oranında da artışa sebep olmaktadır. Ancak bizim hedefimiz gençlerden ailelerden başlamaktadır. Refah ve huzurlu ailelerin yaşadığı bir toplumda suç oranının azaldığını size bir hukukçu olarak söyleyebilirim. Gençlerimizi, gençlerimizi yetiştiren analarımızın refah ve huzur içinde yaşamasını sağlarsak bu vatandaşlarımızı hizmete istihdama eğitime ulaştırırsak bu sorunun büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum. Gençlerimizi sosyal hayata spora eğitime, sosyal etkinliğe yönlendirecek alanlar oluşturacak yapılanma içine gireceğimizi belirtmek isterim. Gençlik bizim için çok önemlidir.
“METROBÜSE RİNG SEFERİ KOYACAĞIZ”
Esenyurt, büyüyen ve gelişen bir şehir ancak dışarıdan bakıldığında ulaşım gibi, sağlık gibi önemli insani ihtiyaçların karşılıksız kaldığı ve yeterli olmadığı alanlar var. Siz bu alanlarda ne gibi projelerle kronik sorunların önüne geçmeyi planlıyorsunuz?
Öncelikli olarak Esenyurt’ta en önemli unsur sosyal belediyeciliği tekrardan canlanılmasıdır. Bizler memleketlerinden göç edip geldiğimizde birçoğumuz ya da şöyle ifade edelim uzun süredir burada yaşayanlar olarak Esenyurt’un bugünlere kolay kolay gelmediğini gayet iyi biliyoruz. Bizler eskiden hastane için Bakırköy ilçesine gitmek zorunda kalıyorduk şimdi ise durum farklı Ak Parti döneminde ilçeye Devlet hastanesi, Kızılay hastanesi yapılarak vatandaşın sağlık hizmetine kolay ulaşması sağlanmıştır. Tabi ki her gün gelişen ve büyüyen bu ilçe için her gün değişen ihtiyaçlar düşünüldüğünde daha fazla sağlık hizmet noktasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlçemize bir eğitim araştırma hastanesi bir diş hastanesi bir göz hastanesi ve en önemlisi Bir çocuk hastanesi yapılması elzem bir durumdur. Sağlık hizmetinin ilçemiz bazında gelişmesi insanların sağlık hizmetine rahat ulaşabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Ulaşım sorunu bir vatandaş olarak benimde bu ilçedeki problemlerimden biri destek personelleri de trafiği rahatlatmak adına devreye sokulmalı sinyalizasyon sistemleri tam manasıyla kullanılmalıdır. Biz var olanın kullanılması ile başlayacak ve devamında belirli sokakların tek yön hale getirilmesi ile iç trafiği rahatlatmak adına tüm haritayı ele alacağız. Devamında da bireysel araç kullanımını azaltmak adına özellikle metrobüs güzergâhına ring seferlerinin konularak toplu ulaşımın sağlanmasını hedeflemekteyiz. Böylelikle iç ulaşım bir nebze olsa da rahat nefes alacaktır. Aynı zamanda bozuk olan ana yollara özellikle metrobüs otoban güzergahına yakın bölgeleri toplu ulaşım ile bu metrobüse sevk ederek harici araç kullanımının azaltılmasını sağlamak adına projelerimizin mevcut olduğunu söylemek isteriz. Ulaşım probleminin çözülmesi için adımlar atılması Esenyurt’a derin bir nefes aldıracaktır.
“KÜSMEK GÜCENMEK SÖZ KONUSU OLMAZ”
Eğer aday olamazsanız bir küskünlük durumu söz konusu olacak mı yoksa çalışmalarınıza devam edecek misiniz?
Diğer Siyasi partiler bilmem ama AK Parti bir ailedir bizim aile içinde kimse kimseye küsmez kimse bana bu görev verilmedi ben oynamıyorum ben yokum ben olmazsam bu iş yapılamaz diye de bir algı yaratmaz bizlerin amacı burada bu millete hizmet etmek Recep Tayyip Erdoğan’ın yükünü hafifletmektir. Biz Esenyurt’a talip olurken yük olmaya değil, yük almaya geldik. Bu nedenle küsmek gücenmek gibi bir durum söz konusu dahi olmaz olamaz.
“BENİM TARZIM EMPATİ KURMAKTIR”
Sıraç Susuz, Esenyurt Belediye Başkanı olduğu takdirde bizler yeni dönemde nasıl bir Esenyurt göreceğiz. Belediye yönetim tarzınızı bize anlatabilir misiniz?
Her zaman söylediğim gibi biz Esenyurt’uz ve Esenyurt’luyuz reçete çok basit Esenyurt’un içinde olacaksınız sokaklarda olacaksınız vatandaşın içinde olacaksınız vatandaşın derdi ile dertleneceksiniz vatandaşı dinleyeceksiniz. Bir annenin çocuğunu rahatça okulu bıraktığı gönül rahatlığıyla akşam çocuğunun eve geleceğine inandığı bir ilçe olmak istiyoruz. Vatandaşın derdini beraber çözmek istiyoruz. Herkesin sokakta güven içinde yürüyebileceği, okula giden çocuklar için endişe duyulmayan, trafiğin daha sakin aktığı insanların evlerinden çıkıp evlerine döndüklerinde ilçe bazlı stres yaşamadığı bir ilçe olmak istiyoruz. Sokağından caddesine okulundan hastanesine huzur ve güven inşa etmek istiyoruz. Kimsenin gece yatağa aç girmediği, sosyal yardımların ihtiyaç sahipleri ile buluştuğu, herkesin eşit şekilde hizmete ulaşabildiği bir ilçe olmak istiyoruz. Çocukların gelişiminde rol oynayacak etkinliklerin arttığı, eğitimde sınıf mevcutlarının sayıca azalmasına yarımcı olacak projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Yardımlaşmanın güçlendiği insanların parklarda bahçelerde rahat edebileceği bir ilçe olmak istiyor vatandaşa belediyemiz çalışıyor dedirtmek istiyoruz. Kısaca önce vatandaşın ne istediğini dinleyen akabinde de çözüm üreten bir belediyecilik anlayışı içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Vatandaşın derdini çözecek vatandaşa doğrudan ulaşacak bir hizmet anlayışı içinde olduğumu bilmenizi isterim. Bu nedenle de konuşmaktan çok dinlemek anlamak önemlidir Benim yönetim tarzım vatandaş ile iç içe samimi olmaktan geçiyor vatandaşı dinlemek ve anlamak empati yapabilmek benim yönetim anlayışımın özetidir. Kısaca Ekrem İmamoğlu yönetimindeki bu beş yıl ne yazık ki gerçekten yeni bir proje üretilmeden, Ak Parti döneminde başlatılan projeler bile tamamlanmadan algı ve reklam odaklı ancak hizmet sunulmadan geçmiştir. Vatandaşın bu yanlıştan döneceğine bu algı oyunlarına izin vermeyeceğine inancım sonsuzdur.
“İMAMOĞLU SADECE ALGI ÜRETTİ”
Son olarak İBB’de de aynı durum yaşandı ve AK Parti’den CHP’ye geçti. Sizce Ekrem İmamoğlu, bu 5 yılı nasıl geçirdi?
Ekrem İmamoğlu için belediyecilik dışında algı yaratma konusunda profesyonel olduğunu söyleyebilirim kendisini tek takdir edeceğim noktası budur. Bunun dışında koskoca 5 yılda algı yaratma konusunda oldukça fazla yol kat etmiş biridir. Bakın aylardır metrobüs yolunda çalışma var görüyorsunuz E-5 te aylardır trafik kilit. Oy veren vatandaş dahi isyanda sabah akşam saati fark etmeksizin E-5 te aylardır belli noktalarda tek şerit trafiğe kapatılıyor. Bu durum ise kilometrelerce trafiğe yol açıyor. Aylardır bitirilemeyen bu çalışma yarardan çok zarara sebep olmuştur ve halende olmaya devam etmektedir. Zaten yoğun olan trafik aylardır iyice çile haline gelmiş durumdadır. Projesine başlanmış metroları devam ettirmek zaten Ekrem İmamoğlu’nun görevidir. Bu bir proje üretimi değil mevcut projenin devamıdır ancak dedim ya algı üretmek proje üretmekten ön planda tutulduğu için Ekrem İmamoğlu kendi reklamını yapmaktadır. Ancak başkanlığa geldiği günden bu yana yeni bir projesi olmamıştır. Yeni bir fikir ile karşımıza çıkamamıştır. Bu İstanbul’da yaşayan her vatandaş için üzücüdür. Bu şehir yeni projeler ile buluşmayı hak eden bir şehirdir. Ancak 5 yılda üretilen hiçbir şey olmadığı gibi AK Parti döneminde başlayan projeler dahi tamamlanamamıştır.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER