SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

HEM BORÇ ÖDÜYOR HEM HİZMET EDİYOR, HEM DE YATIRIM YAPIYORUZ

HEM BORÇ ÖDÜYOR HEM HİZMET EDİYOR, HEM DE YATIRIM YAPIYORUZ
Bu haber 10 Ekim 2022 - 11:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı’na Başkan Mesut Üner’in “96 milyon bütçesi, 140 milyon borcu olan bir belediye teslim alarak hem borçları ödeyen hem de yatırım yaparak envanterine 2 milyar tapu ekleyen bir belediye haline getirdik” sözleri damga vurdu.

Çatalca Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ekim Ayı Toplantısının 2. Birleşimi 07.10.2022 Cuma günü, saat 11’de Başkan Mesut Üner Başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Mesut Üner Çatalca’nın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Meclisin 1. Gündem maddesi olan, “2023 Yılı Hazırlık Bütçesi ve İzleyen 2 yıl Bütçe Tahminleri ile 2023 Yılı Performans Programı” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Bütçemizi halkımıza hizmet için kullanıyoruz

Belediye Başkanı Mesut Üner yaptığı konuşma ile bütçenin Çatalca’ya hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, “ 2019 yılında Çatalca Belediyesini 140 trilyon borçla teslim aldık. Bütçemiz 96 milyondu. Yani 96 milyon bütçesi, 140 trilyon borcu olan bir Çatalca Belediyesinden 2023 yılında bütçesi 685 milyon, borcu 100 milyon olan bir belediye haline geldik.  Hem önceki dönemin borçlarını ödüyoruz, hem Çatalca’mıza yatırım yapıyoruz. Belediyemizi ayakları üzerinde duran, o kadar iş yapıp aynı zamanda yatırım yapan ve aynı zamanda borç ödeyen bir belediye haline getirdik. Daha da iyi noktalara getireceğiz. Biz bütçemizi doğru kullanıyoruz, yerinde kullanıyoruz en önemlisi halkımıza hizmet için kullanıyoruz” dedi.

3,5 yılda 30 yıllık hizmet yaptık

Çatalca’nın her noktasını hizmetle buluşturduklarını ifade eden Başkan Mesut Üner, “Çatalca’mızın her mahallesine hizmet götürüyor, her meydanını yeniden inşa ediyoruz.3. 5 yılda 30 yıllık hizmet yaptık ilçemize. Örneğin, Spor Akademimizde 4500 çocuğumuza 12 ay boyunca spor yaptırıyoruz, Sürekli Eğitim Merkezimizde 16 öğretmen alarak bünyemize çocuklarımızı ücretsiz olarak LGS’ye üniversite sınavlarına hazırlıyoruz, tüm okullarımızdaki 9000 çocuğumuza her ay sınav yapıyoruz, bu çocuklarımıza ek kitap veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızı her ay düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyoruz, hastalarımızı, askere gidecek gençlerimizi, yaşlılarımızı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ederek destek oluyoruz o kadar çok sosyal çalışmamız var ki. Biz yıllar sonra bu eserleri biz yaptık diyerek saymaktan yorulabileceğimiz bir 5 yıl geçiriyoruz. Tüm bu hizmetleri, eserleri yaparken de aynı zamanda 140 milyon borçla aldığımız belediyemizin borçlarını ödüyoruz. Çalışıyoruz, vatandaşlarımıza hizmet ediyor, yatırım yapıyor, Çatalca Belediyesinin envanterine 2 milyarlık tapu koyuyoruz. Biz bütçemizi Çatalca’mızın bir kuruşunu dahi zayi etmemek üzere kullanıyoruz. Bütçemiz Çatalca’mıza hayırlı olsun”  sözlerini kaydetti.

2.Gündem maddesi olan, “15.10.2021 tarih onaylı 1/1000 ölçekli Kestanelik Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itiraz” ile ilgili İmar Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

3.Gündem maddesi olan  “24.11.2020 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Ovayenice Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itirazlar” ile ilgili İmar Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Çatalca Belediye Meclisi 2022 Ekim Ayı Toplantısı 7 Kasım 2022 Pazartesi saat 11.00’de toplanmak üzere sona erdi.

 

 

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER