SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Haklarını alamadılar; Beylikdüzü Belediyesi’nde temizlik işçileri grev hazırlığında 

Haklarını alamadılar; Beylikdüzü Belediyesi’nde temizlik işçileri grev hazırlığında 
Bu haber 15 Ağustos 2022 - 16:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Beylikdüzü Belediyesi ve temizlik işçileri arasında ‘sözleşme’ krizi patlak verdi. Yeni bir sendika sözleşmesi imzalanmadığı için haklarından ve iyileştirmelerden faydalanamayan işçiler grev hazırlığı başlattı. Konunun 20 Ağustos’a kadar çözülmemesi halinde temizlik işçileri iş bırakarak greve başlayacaklarını duyurdu.

Şimdi de Beylikdüzü

İstanbul’da Maltepe, Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Sarıyer’de işçi grevlerinin ardından şimdi de aynı krizle Beylikdüzü Belediyesi karşı karşıya kaldı. Belediye bünyesinde görev yapan temizlik işçileri sözleşmenin yenilenmemesinden dolayı haklarını alamadıkları gerekçesi ile grev hazırlığı yapmaya başladı. Sloganlar atarak yeni bir sözleşme isteyen işçiler, belediye yönetiminin sendika ile uzlaşarak işçi hak ve menfaatlerini koruyan bir sözleşmenin yapılmasını talep ettiler.

Sosyal medyada tepki topladı

Sadece haklarını isteyen temizlik işçilerinin görüntüleri  sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Her fırsatta işçi ve emekçi hakkını koruyacağını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine karşılık CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’nde yaşanan kriz görüntüleri tepki topladı. Temizlik işçileri, haklarını almakta ısrarcı olacaklarını ve belediye yönetiminin duyarlı davranması konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Müdürden sendika şube müdürüne hakret

İşçilerle belediye yönetimi arasında krizin çözülmesi için görüşmelerin yapıldığı sırada Beylikdüzü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ersin Temel’in, DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Yönetimi ve Şube Müdür Adil Çiftçi’ye hakaretler etmesi ise gerginliğe neden oldu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER