İlçede kaçak yapılara geçit vermediğini her fırsatta dile getiren Büyükçekmece Belediyesi ve Başkan Hasan Akgün, Marin 24 projesini es geçti. Hiçbir kolaylık gösterilmeden direk olarak yıkılan iki üç katlı yapılara gösterilmeyen tavizin, iki katlık alana on katlık imar izni verilen Marin 24’e gösterilmesi kamuoyunda ‘Büyükçekmece Belediyesi’nin gücü sıradan vatandaşlarla mı sınırlı?’ sorusunun tartışılmasına neden oldu.
Büyükçekmece Belediyesi, ilçede kaçak olarak inşa edilmeye çalışılan birçok yapıyı yıktğını duyurduğu basın bültenleri tazeliğini koruyorken, bazı büyük projelere sağlanan imar ayrıcalıkları tepki çekiyor. Özellikle Sinanoba’da yükselen Marin 24 projesi, kamuoyunda büyük bir tartışma konusu oldu.
Geçmişte belediye ekipleri tarafından yıkılan kaçak yapıların büyük çoğunluğunun, vatandaşların kendi arazileri üzerine yaptığı tek katlı küçük kulübeler ve barakalar olduğu biliniyor. Buna karşılık, Büyükçekmece Belediyesi’nin Marin 24 projesine nasıl bu kadar yüksek kat izni verdiği ise merak konusu.
2 Katlık Alana 10 Katlı Proje
Bölgedeki imar planlarına göre en fazla 2 kat izni bulunan alanda, Marin 24 projesinin 10 kata kadar yükseldiği görülüyor. Resmi ruhsatında 5 kat olarak gözüken bu projenin nasıl 10 kata kadar çıkabildiği, kamuoyunda “Büyükçekmece Belediyesi’nin plan tadilatlarıyla bazı projeler için esneklik mi sağlanıyor” sorusunu gündeme getirdi.
YÜKSELEN PROJE : RANT MARİN
İddialara göre Belediye’nin, Marin 24 projesinin kat artışının sağlanması için plan tadilatı yapıldığı ve bu sayede milyarlarca liralık bir rant alanı oluşturdu. Büyükçekmece’nin en değerli bölgelerinden birinde yer alan proje, yüksek kat izni sayesinde daha fazla konut ve ticari alan inşa edilmesine olanak sağladı. Ancak, bu imar değişikliklerinden kimlerin, nasıl kazanç sağladığı sorusu henüz yanıt bulmuş değil.
Hasan Akgün’den Açıklama Bekleniyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, ilçede kaçak yapılar konusunda sert bir tutum sergilerken, bazı projelere imar ayrıcalıkları tanıdığı iddiaları halk arasında büyük tepki topluyor.
Belediyenin bu projeye neden özel bir izin verdiği, diğer projelere de benzer imar ayrıcalıkları sağlanıp sağlanmadığı konusunda kamuoyu açıklama bekliyor. Büyükçekmece’de kaçak yapılar yıkılırken, büyük inşaat projelerine sağlanan imar esnekliklerinin kimlere ne gibi avantajlar sağladığı sorusu gündemdeki yerini koruyor.
Hasan Akgün önderliğindeki Büyükçekmece Belediyesi, Marin 24’e verilen yüksek kat izniyle ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapacak mı ? Kamuoyu adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.