SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

FARKLIYIZ AMA GÜZELİZ

FARKLIYIZ AMA GÜZELİZ
Bu haber 10 Ekim 2022 - 11:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt Belediyesi ile İl Dernekler Birliği Platformu’nun birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali 2’nci gününde Resul Dindar’ın coşkulu konseriyle devam etti. Binlerce kişinin katıldığı konserde Karadeniz rüzgârı estiren Dindar, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Esenyurt’ta Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların katıldığı Kardeş Kültürler Festivali 3’üncü gününde devam ediyor. Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olma özelliğine sahip olan ilçede farklı renkler, kültürler, yerel lezzetler ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar Kardeşlik Festivali’nde kurulan stantlarda vatandaşlarla buluştu. Festivalin 2’nci gününde Karadeniz bölgesinin tanıtımı yapıldı. Gün boyunca bölgeye özel yöresel sanatçı konserleri ve halk oyunları gösterisi devam etti. Kardeş Kültürler Festivali’nin 2’nci gününde CHP İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Ali Şeker, Özgür Karabat; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, siyasi partilerin il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kuzgun, İBB ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kardeşlik Festivali’ne gelen milletvekili ve belediye başkanlarıyla beraber stantları tek tek gezerek tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı.

RENGÂRENK BİR ETKİNLİK OLACAK”

Sahnede Esenyurtlulara seslenirken “Türkiye’nin en güzel insanları, Esenyurtlular burada” diyen   Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kardeşlik Festivali’nin renkliliğini vurguladı. Başkan Bozkurt: “İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurtluyuz. Bu akşam ve 10 gün boyunca burada siyaseti yasakladık. Bugün sadece horon tepeceğiz. Çarşamba günü orta Anadolu bölgesinin müzikleriyle coşacağız; Cuma günü çok renkli olacak, Roman kardeşlerimizle burada beraber eğleneceğiz. Her gün ayrı bir bölge var. Her ne kadar bizim yurttaşımız değilseler de Orta Doğu ve Kafkasya halkları da burada yaşıyor. Anadolu’nun çocukları olarak, binlerce yıldır içimizde bulunan her bir kültürle kardeş olmuş ve bugüne kadar yoğrularak gelmiş o ataların çocukları olarak, ev sahibi olarak yarın onların da kendilerini ifade etmelerine olanak vereceğiz. Salı günü de ‘Uganda Güzellik Yarışması’ var. Rengârenk bir etkinlik olacak. Beraber olduğumuzda ne güzel oluyor değil mi? Bundan güzeli yok. Bu güzellik binlerce yıldır devam ediyor. Bundan sonra da sonsuza kadar devam edecek. Kimsenin bunu bozması mümkün değil. Güzellik her şeyin önünde; bizi güzellik kurtaracak” dedi.

“BU AKŞAM ÇOK GÜZEL, SAMİMİ BAKIŞLAR GÖRDÜM”

Binlerce kişinin katıldığı Resul Dindar konseriyle Esenyurt Cumhuriyet Meydanı tamamen doldu. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı Dindar: “Farklıyız ama güzeliz, zaten güzelliğimiz de oradan geliyor, farklıyız… Ben buraya gelmeden önce bana bir şeyler diyenlere çok güzel şeyler anlatacağım. Bu akşam çok güzel, samimi bakışlar gördüm” şeklinde konuştu.

Konserin sonunda dernek başkanlarıyla beraber sahneye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sanatçı Resul Dindar’a çiçek takdim etti. Dernek Başkanları, sanatçı Dindar ve Esenyurtluları aynı kareye sığdıran Başkan Bozkurt, birlik ve beraberliğin fotoğrafını çekti.

Kardeş Kültürler Festivali’nin bugünkü programı şöyle:

*Uluslararası Kültürler Gecesi

19.00’da Ahmad Azrak Konseri

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER