SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ESENYURT’TA 2023 YILI ‘YATIRIM VE PROJE YILI’ OLACAK 

ESENYURT’TA 2023 YILI ‘YATIRIM VE PROJE YILI’ OLACAK 
Bu haber 18 Ekim 2022 - 11:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt Belediyesi 2022 yılı Ekim ayı 2. meclis oturumu, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 2023 yılı bütçesinin konuşulduğu meclis oturumunda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, meclis üyelerine yönelik bir sunum gerçekleştirerek önümüzdeki yılın projelerini anlattı. Uzun zamandır bütçe konusunda keskin tartışmalara sahne olan Esenyurt Belediye meclisinde Başkan Bozkurt’un sunumunun ardından 2023 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı sunumun açılış konuşmasında belediyenin mali durumunu detaylarıyla anlattı. Enflasyona rağmen bütçenin her yıl dengeli bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Başkan Bozkurt, üç yıl içerisinde mali disiplini sağlayarak yatırımlara devam ettiklerini aynı zamanda personel maaş adaletsizliğini de doğru bütçe yönetimi ile ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Her yılın bütçe analizlerinin olduğu sunumlarla meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Bozkurt, kaynakların doğru kullanımı ve yönetimi sonucunda belediyenin borçlarının önemli bir kısmının kapatıldığını, ödeme ve harcamaların belirli bir plan çercevesinde rayına oturdulduğunun bilgisini verdi.

2023 YILI PROJELERİNİ ANLATTI

Toplantıda 2023 yılı yatırımları hakkında da kapsamlı bilgiler veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bütçe planlamasının disipline sokulması ile birlikte projelerin gerçekleştirilebilme oranının yükseldiğine değindi. 2023 yılı bütçesinin kalemlerini anlatan Başkan Bozkurt, yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili meclis üyelerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. İlçenin üstyapı ve altyapısına ilişkin önemli projelerin 2023 yılında hayata geçirileceğine değinen Bozkurt, Esenyurt’ta kronikleşen pek çok sorunun yatırımlarla son bulduğunun da altını çizdi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AMFİ TİYATROSU

Başkan Bozkurt, ilçenin en büyük eksiklerinden bir tanesinin kapalı bir alan olduğunu belirtirken, ”Bizim kışın ya da yağmurlu havalarda bir kapalı alanımız yok. Etkinlik yapamıyoruz. Bu kentin değerini arttırmak için böyle güzel büyük projelere ihtiyaç var. Bunu yaptığımızda Türkiye’de ve dünyada pek çok ünlü sanatçıyı buraya getirebilir ve konserler verdirebiliriz veya tiyatro oyunları başka görsel çalıçmalar burada yapılabilir. Neden burayı seçtik? Barbaros Mahallesi’nin altında kayma bölgesi var. Orası maalesef kayıyor, yukarıdaki konutları da sıkıntıya sokuyor. Orada öyle bir alan gördüm ki ben tam böyle amfi tiyatro yapmaya müsait. Bu proje aslında zemin iyileştirmesi çalışması ama zemin iyileştirmesini de yaparken oraya kazıkları çakıp terk etmeyelim diye bir yapı yapalım düşüncesi içinde planladık. 8.000 metrekare kapalı alan toplamda 7.000 metrkare oturma alanı var, inşaat alanı 18.000 metre kare, peyzaj alanı 7.500 – 8.000 metrekare hesapladığımız 6.500 kişi kapasiteli. Buraıs Türkiye’nin en büyük amfi tiyatrosu olacak” bilgilerini verdi.

BEYGAH KÜLTÜR MERKEZİ

İlçede yer alan kültür alanlarının çok kullanımlı bir şekilde arttırılmasını yönünde çalışmaları olduğunu sunumununda belirten Başkan Bozkurt, 2023 yılı yatırımları içerisinde olan Beygah Kültür Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi; Beygah pazarının olduğu yere hem bir kültür merkezi, kapalı park otopark ve oradaki insanların bir kültür merkezi yok. Orası için bu bir ihtiyaç. Burası da 3.500 metrekare oturma alanı olacak toplam inşaat alanı 20.000 metrekare, 200 araçlık otopark olacak, 750 tahtalık bir kapalı pazar olacak. Dolayısıyla hem sağlıklı bir kapalı pazar alanı olacak ama içinde ayrıca 6 tane atölye, mutfak, idari birimler, kafeterya, cep sinema, idari birimler gibi etkinliklerin yapıalbileceği bir yer olacak. Oraya da bir değer katacağını düşünüyorum.

CEMEVİ

İlçeye yapılacak olan cemevi hakkında da bilgiler veren Bozkurt, ”Çok özel bir yapı olacak. Toplam yapı oturum alanı 947 metrekare, inşaat alanı 3400 metrekare. Cem salonu ve otoparkı var. Yerin altında üç katı olan bir proje. Arazinin eğimini çok güzel kullandık, her kata ayrı bir giriş yapılacak. Özel kendine özgü bir mimarisi var.” ifadelerini kullandı.

GERİATRİ PROJESİ

Projesi son aşamaya gelen ve 2023 yılında ihale edilmesi planlanan Geriatri Projesi ile ilgili olarak ilçede yaşayan yaşlı vatandaşlara yönetlik bir proje olduğunu kaydeden Başkan Bozkurt, ”Yaşlı bakım, yaşlılık hastalıkları aynı zamanda içinde yaşlıların ve engellilerin günübirlik misafir edileceği yerler var. Birde altında kreş var. Bu projeyi Almanya’ya gitmiştim ilk seçildiğim zaman oradaki kişilerden aldık. Bu proje bir tecrübe gerektiriyor. Burada yemekhanesi, dinlenme alanları çok kapsamlı bir çalışma olacak. 110 odalı bir yer olacak. Amfi tiyatronun üstüne yapılacak. Biz orada araziyi disipline etmeye çalışıyoruz. Biz orayı disipline etmezsek oradaki konutlar riske girecek” şeklinde konuştu.

KAMPÜSİSE

İlçede önemli bir eğitim yatırımı olacak olan Kampüsise projesinden de bahseden Başkan Bozkurt,  ”Burası bizim önemli projelerimizden bir tanesi. Metro hattının hemen üzerinde, metro durağına (yapımı devam eden M7 Esenyurt – Mahmutbey – Kabataş Metro Hattı) çok yakın. Çocuklarımızın rahatlıkla gidip gelebileceği bir alan. Çok büyük bir yer burası yaklaşık 54.000 metrekare kapalı alanı var, derslikleri, atölyeleri olan bir alan. Doğan Araslı Bulvarı üzerinde olduğu için diğer ulaşım araçlarıyla İETT ile de ulaşılabilecek bir yerde. 24 derslikli iki tane meslek lisesi var. Yurdumuzda olacak, ileride spor veya sanat lisesine de çevrilebilir. Boş arazilere de bir yurt yapabilirsek yine spor veya sanat lisesi olarak değerlendirebileceğimiz her alanda kapsamlı bir eğitim üssü haline getireceğiz” dedi.

YILDIZ CAMİİ AŞEVİ PROJESİ

Sosyal belediyecilik alanında öenmli bir projeyi de hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Bozkurt, ”Burası da bizim için önemli alanlardan bir tanesi. Burada yine hem durumu olmayan vatandaşlarımıza yemeklerin çıkarılabileceği aynı zamanda belediyemizin sosyal tesislerinin yemek ihtiyacının karşılandığı bir alan olarak projelendirdik. Aynı zamanda içerisinde idari ofisler, Derman Çarşısı gibi birimlerde yer alacak. Günübirlik olarak kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız için yönlendirebileceğimiz bir yer yok, bu nedenle en azından bir iki gün onları misafir edebilceğimiz bir alan olacak. Daha sonrasında büyükşehire veya diğer sosyal kurumlara yönlendirebileceğimiz bir yer olacak” bilgilendirmesinde bulundu.

BARIŞ KARDEŞLİK MERKEZİ

Hem kültür ve sanat etkinliklerinin sağlıklı bir ortamda gerçekleşeceği hemde geleneksel el sanatlarına yönelik istihdam artışını hedefleyen Barış ve Kardeşlik Merkezi’ni meclis üyelerine aktaran Başkan Bozkurt, ”Anadolu Kafkasya ve Ortadoğu El Sanatları Merkezi yapacağız. Bu nedir bakırcılık, kalaycılık gibi el sanatlarını destekleyip, orada çırak yetiştirip Esenyurt’un başka bölgelerinde el sanatlarına dair istihdamı arttırıp aynı zamanda bir turizm merkezine dönüştürmeye çalışıyoruz orayı. Hemen hızlı bir şekilde bitirip, derneklerin binalarını, toplantı salonları, restoranın olduğu bir binayı ilçeye kazandıracağız” ifadeleri ile bu projenin önemine değindi.

DİĞER PROJELER

Başkan Bozkurt, aynı zamanda Selahattin Eyyübü Kapalı Pazarı, Süt Dağıtım Noktası, taziye evleri, Yen Kent Mahalle Konağı, Balıkyolu Camii Otoparkı – Kapalı Pazar, Hürriyet Mahallesi Kent Ormanı,Balıkyolu Mahallesi Okulu, Namık Kemal Kapalı Otoparkı, Yıldız Camii Aşevi Projesi, Saadetdere Mahalle Konağı, Hayvan Tedavi Bakım Merkezi, binicilik merkezi, her camiinin altına aşevi, parklar, projeleri ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.  Aynı zamanda ilçede boş kalan küçük yerleri de değerlendireceklerini ifade ederken, bu sayede gelecek yıllarda Esenyurt’un yeşil alanlarının hızla artacağını söyledi.

 

 

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER