SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ESENYURTLU ÇOCUKLARA ENGELSİZ MUTLULUK

ESENYURTLU ÇOCUKLARA ENGELSİZ MUTLULUK
Bu haber 02 Aralık 2022 - 16:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt Belediyesi’nin Sanatçı Metin Şentürk’ün katkılarıyla yaptığı oyun alanı açıldı. Özel çocukların sosyalleşebilmesi için kurulan alanın açılışında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu parkı açmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Dünya hepimizin, engeller ise sadece bizim kafamızda. Zorlukları el ele vererek hep birlikte aşabiliriz” dedi.

İlçede yaşayan özel çocukların sosyalleşmelerini sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi’nin Dünya Engelliler Vakfı ile ortaklaşa yaptığı ‘Metin Şentürk Engelsiz Oyun Alanı’ açıldı. Yeşilkent Mahallesi’ndeki Spor Parkı içerisinde bulunan alanın açılışını Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve vakfın kurucu başkanı Sanatçı Metin Şentürk, özel çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. Açılışta konuşma yapan Başkan Bozkurt, “Metin Bey’in katkılarıyla yaptığımız parkı açmış olmaktan mutluyuz. Burası birçok açıdan faydalı; öncelikle yaşamın birlikte paylaşılması gerektiğini anlamak açısından, farkındalık yaratmak açısından önemli bir yatırım. Çocuklarımızın engellerine, kökenlerine, inançlarına bakılmaksızın bir arada yaşamayı görmeleri ve tatmaları lazım” diye konuştu.

“Çocukların bir arada yaşamasını sağlamalıyız”

Başkan Bozkurt konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim tüm çocukların bir arada yaşamasını sağlamamız gerekiyor. Metin Bey de bu duygularla, düşüncelerle dedi ki ‘Bir yer yapmak istiyorum, simgesel de olsa ama önemli de bir yer. Bunu yapabilir miyiz?’ Bütün her şeyini kendisi getirdi. Alt yapıyı biz sağladık, üst yapıyı Metin Bey karşıladı. Onun adının buraya verilmiş olması da güzel, çünkü o bir mücadele abidesi. Yaşam karşısında engel tanımamış, karşısına çıkan engelleri aşmayı başarmış ve bu açıdan topluma birçok ders vermiş bir kişi. Adının burada olması başarmanın inanmak olduğunu, gerçekleri kabul etmek olduğunu hatırlatması açısından önemli.”

“Birlikte oynamaya alıştırırsanız, birlikte yaşamaya da alışırlar”

Desteklerinden dolayı Başkan Bozkurt’a teşekkür eden Sanatçı Metin Şentürk, “Açık konuşmak gerekirse ben ismimin buraya verildiğini geldiğimde öğrendim. Sadece Başkanımdan bir yer tahsis etmesini rica etmiştim. Buradaki hassasiyet şu arkadaşlar: Bu dünya tek tip insana göre değil. Her tip insana göre olursa güzel. Bunu yapmak için her yere gücümüz yetmeyebilir ama bir yerden başlayabiliriz. Nereden başlarsak işimiz daha kolay olur dedim. Okumadan önce neresi var dedim, parklar var. Birlikte oynamaya alıştırırsanız, birlikte okumaya da birlikte yaşamaya da alışırlar diye düşündük. Başkanıma bir kez daha burada bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Esenyurt ülkemizin en kalabalık ilçesi, demografik yapı olarak da en farklı ilçesi. Dolayısıyla burada engelli sayımız da biraz farklı. Bu nedenle buradan başlarsak her şeyi daha kolay hallederiz dedik. O yüzden buradan başladık. Bir de anlayışlı Başkanımız var. O da kolaylaştırdı işimizi. Bu nedenle bunun devamı gelecek. İnşallah el birliğiyle hep beraber yaşamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Oyun alanı özel olarak tasarlandı

İçerisinde oyun grubu, interaktif masa, interaktif robot, engelsiz tahterevalli, engelsiz salıncak, zıpzıp ve etkinlik tahtalarının bulunduğu 496 metrekarelik oyun alanı, çocukların rahatça eğlenebilmesi için özel olarak tasarlandı. Özel çocuklar spor parkı içerisindeki bu alandan haftanın tüm günleri güvenli olarak faydalanabilecek.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER