SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Esenyurt Kent Konseyi’nden çağrı: Kararınızı tekrar gözden geçirin

Esenyurt Kent Konseyi’nden çağrı:   Kararınızı tekrar gözden geçirin
Bu haber 09 Ağustos 2022 - 12:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt Belediyesi Ağustos ayı meclisinde Başkan Kemal Deniz Bozkurt’un ek bütçe talebine AK Partti – MHP grubunun hayır demesi üzerine reddedilmesinin yankıları ilçede sürüyor. son olarak Esenyurt Kent Konseyi, yağtıkları basın açıklamasında ek bütçenin önemine değinerek AK Partili ve MHP’li üyelere çağrıda bulundu. Esenyurt Belediyesi Ağustos ayı meclisinde ek bütçe talebinin reddedilmesi üzerine sivil toplum kuruluşlarından tepkilerde gelmeye başladı. Esenyurt Kent Konseyi,  Başkan Kemal Deniz Bozkurt’u haklı görürken enflasyon ve maliyet artışlarının önlenemez yükselişinde yapılması gereken hizmetlerin aksamaması için ek bütçe talebinin onaylanması gerektiğinin altını çizerek bir basın açıklaması yayınladı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kamuoyuna

Esenyurt Belediyesi,

Ek bütçesi ile ilgili duyuru!

Daha önce Esenyurt Kent Konseyi olarak yapmış olduğumuz başvurumuz ile sadece gerektiğinde söz alacak bir temsilcimizin Esenyurt Belediye Meclisinde bulunmasına ilişkin, son derece çağdaş olan, bir önerimiz Esenyurt Belediyesince kabul edilmiş  olsa idi bu görüşümüzü meclis kürsüsünden beyan etmiş olacaktık. Ancak bu imkan bize verilmediği için Esenyurt Kent Konseyi görüşünü basın yolu ile kamuoyuna duyuruyoruz.

Esenyurt Kent Konseyi olarak, artık Esenyurt’ta, kaymakamlık ile belediye arasında ve belediye başkanı ile belediye meclisi arasında süregelen kamu yararından uzak siyasi  çekişmelerin dışında, karşılıklı olarak bir normalleşme süreci yaşanmasını istiyoruz.

Başta merkezi hükümet olmak üzere bir çok kamu kurumunun, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik süreçte, ek bütçe ihtiyacı olduğu bir vakıadır.

Bu kapsamda Esenyurt Belediye Meclisindeki muhalefet meclis üyelerinin çoğunlukta olmalarından yararlanarak, ülkenin gerçeklerini yok sayarak, Belediye Başkanının iki kez ek bütçe talebini reddetmeleri, bir tür hakkın kötüye kullanımı teşkil etmektedir. Ülkenin gerçeklerini ve kamu yararını gözeterek, muhalefet meclis üyelerinin kararlarını gözden geçirmelerini diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururız.

Esenyurt Kent Konseyi

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER