SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ESENCAN HASTANESİ GAZİLERLE ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ DEDİ

ESENCAN HASTANESİ GAZİLERLE ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ DEDİ
Bu haber 23 Mart 2022 - 9:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bölgemizin köklü sağlık kuruluşlarından olan Özel Esencan Hastanesi yine bir farkındalık yaptı. 18 Mart Çanakkale Zaferini hastaneden giriş katında bir fuaiye alanı oluşturdu. Milli mücadele dönemine ait fotoğraflarla hastaneyi süslediler. Esenyurt Gaziler Derneği Esencan Hastanesinde ağırladılar. Gazilere çiçekler hediye edildi.

Gaziler unutulmadı

Gaziler Dernek Başkanı İsmail Kalaycıoğlu’da yaptığı konuşmasında böylesi bir anlamlı bir günde bu organizasyonu hazırlayan Esencan Hastanesine ve yöneticilerine teşekkür etti.

Esencan Hastanesi Genel Müdürü Öğretim Üyesi Opr. Dr. Atakan Özkan ise yaptığı konuşmasında katılımcıları duygulandırdı. Özkan, ‘ Bugün 107. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferimizi organizasyonunu Ülkemizin kurtuluşunda büyük emekleri olan gazilerimizle kutlamak istedik. Onlara minnet borçluyuz.’ Diyen Dr. Atakan Özkan günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında ise, ‘Tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Bu yüzden bizler tarihimizi asla unutmayacağız.

Özkan, ‘Tarihimizi asla unutmayacağız’

Çanakkale Savaşı batılı ülkelerin oluşturduğu itilafa karşı Osmanlı Devleti’nin savunmada olduğu bir savaştır. Osmanlı Devleti Çanakkale Savaşında bütün bir millet olarak destan yazdığı savaştır. 1914 yılı 3 Kasım-1915 yılı 18 Mart tarihleri arasında deniz savaşları yapılmıştır. 25 Nisan 1915-9 Ocak 1916 tarihleri arasında ise Gelibolu yarımadasında kara savaşları olarak yapılmıştır. Zorlu bir savaş olan Çanakkale Savaşı Türk tarihinde destan olarak nitelendirilmektedir. Güçlü bir donanmaya sahip olan itilaf devletlerine karşı daha zayıf bir ordu ile büyük bir zafer elde edilmiştir. Türk milletinim kazandığı zafer olarak tarihe geçmiştir.’ Dedi.

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER