SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

EĞİTİM NEFERLERİMİZ ÇATALCA’MIZA HOŞ GELDİNİZ

EĞİTİM NEFERLERİMİZ ÇATALCA’MIZA HOŞ GELDİNİZ
Bu haber 09 Kasım 2022 - 17:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca’ya atanan öğretmenlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mesut Üner “Çocuklarımızı aydınlığa götüren ve onlara ışık olan eğitim neferlerimiz kıymetli öğretmenlerimiz İlçemize hoş geldiniz” sözleriyle görevlerinde başarılar diledi.

Eğitime destek çalışmalarıyla fark yaratan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Tüm projelerimiz bir yana eğitim bir yana” diyerek daima eğitimin en öncelikleri arasında olduğunu vurguluyor. İlçeye yeni atanarak görevlerine başlayan öğretmenlerle kahvaltı programında bir araya gelen Başkan Mesut Üner daima kendilerinin yanında olduğunu belirtti ve Çatalca’ya hoş geldiniz diyerek görevlerinde başarılar diledi.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu ve Çatalca’da görevlerine başlayan 52 öğretmen ile bir araya gelen Başkan Mesut Üner, yaptığı konuşmada iş birliği içerisinde yapılan önemli çalışmalarla ilçede eğitime büyük bir ivme kazandırıldığının altını çizdi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner sözlerinde, “3.5 yıl önce göreve başladığımızda belediyemizin görevleri arasında yer almamasına rağmen eğitime hizmeti önceliğimiz olarak kabul ettik çünkü çocuğun eğitimi ötelenemez. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile iş birliği içerisinde ilçemizde eğitime destek olacak çalışmalara başladık. Birlik beraberlikle, dayanışma ve destekle güzel şeyler ortaya çıkıyor. İstanbul’da 39 ilçe içinde sonuncuyduk. Hedef koyduk ve kolları sıvadık. Her ay 10 bin öğrencimize denem sınavı yapıyoruz. Dershane sıkıntısı vardı ilçemizde. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Belediyemiz Sürekli Eğitim Merkezimizi kurduk. 30 öğrenci ile başladığımız kurslarımızda bu yıl 20 eğitim kadromuzla 8. Sınıf, 12. Sınıf ve mezun olmuş 305 öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz” dedi.

Hedef koyduk, çalıştık ve başardık

Konuşmasının devamında ilçede eğitim alanında yapılan çalışmaları dile getiren Başkan Mesut Üner,“ Çocuklarımız okuldan sonra boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzak kalsınlar istedik, onları sporla buluşturalım, spor yapmalarını sağlayalım istedik ve Belediye Spor Akademimizi kurduk. Sayıları 4500’leri bulan çocuğumuz Akademimizde sadece yaz aylarında değil tüm yıl spor yapıyor. Bakanlığımızın okullarımız kütüphanesiz kalmasın kampanyasından sonra ilçemizde bütün okullarımıza Kaymakamımız ile birlikte sayısı yüz binleri bulan kitap desteğimiz oldu. Türkiye’de öğrenci başına düşen kitap konusunda yeterli sayıyı karşılayan İstanbul’daki iki ilçeden biri Çatalca’mız. Bütün okullarımızda akıl ve zeka oyunları atölyelerimiz var. Geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Çatalca’mızda Bilişim Merkezi kuruldu. Türkiye genelinde 126 tane olan tarım bölümlerinden biri de yine ilçemiz Karacaköy Mahallemizde. Yine göreve gelir gelmez belediyemize ait olan ve sadece 25 öğrencisi olan kreşimizi geliştirdik. Şu anda 130 öğrencimiz var, 110 çocuğumuzda sıra bekliyor. Bizlerde hemen projemizi hazırladık ve çok yakında yeni bir kreşin temelini atacağız. Tüm bunlar İlçemizde kurumlarımızla birlik beraberlik içerisinde hareket etmemizin gurur verici sonuçları. Bizler tüm bu çalışmaları yaparken siz eğitim neferlerimizin yön vermesi ile bilgilerinden yararlanarak gerçekleştirdik. Değerli öğretmenlerimiz, İstanbul’umuzun doğasıyla, doğal güzellikleriyle ve huzuruyla gerçekten en güzel ilçelerinden biri olan ilçemize hepiniz hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…” sözüyle işaret ettiği gibi geleceğimiz siz kıymetli öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Bizler, çocuklarımızı aydınlığa götüren eğitime ve onlara ışık olan siz değerli öğretmenlerimize daima destek olmaya devam edeceğiz. Sizlere kapımız her zaman açık. Başarılar diliyorum, Allah sizleri muvaffak etsin” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER