SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Edip Ayaz, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkan adaylığını açıkladı

Edip Ayaz, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkan adaylığını açıkladı
Bu haber 27 Şubat 2020 - 17:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt’un önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan İstanbul Ardahan Kültür Evi için, başkan adaylığını açıklayan Edip Ayaz, dernekçiliğin toplumdaki algısını değiştirmek için bu yola çıktığını ifade etti.

İstanbul Ardahan Kültür Evi’nde bir kan değişimine ihtiyaç olduğunu görerek adaylık yoluna çıktığını ifade eden Edip Ayaz, hemşehri olmanın tüm duyguları ile yeni bir yönetim modeli ortaya koyacağını söyledi. Ayaz, derneklerin çok önemli görevleri olduğunu vurgularken, sosyal dernekçilik geleneğini İstanbul Ardahan Kültür Evi’nde yaşatmak için başkan olmak istediğini ifade etti.

Dernekçilik tamamen gönül ile yapılır

Esenyurt’un tanınan iş adamlarından Mali Müşavir Edip Ayaz, Ardahan Kültür Evi başkanlığı için adaylığını açıkladı. Ayaz, derneklerin büyük problemleri olduğuna değinirken dernekçiliğin bir gönül işi olduğuna dikkat çekti. Ayaz, Ardahan Kültür Evi’nin daha iyi noktalarda olabileceğine de vurgu yaparken; ”Dernekçilik gönülden yapılan bir iştir. Bu nedenle de tamamen gönül meselesidir. Ardahanlı hemşehrilerimiz derneğimize ve kültürümüze çok iyi sahip çıkıyorlar. Bu ruh ve aidiyet duygusu ile derneğimizi daha iyi noktalara taşıyacağım inancıyla aday oldum” şeklinde sözler sarf etti.

Ardahan, kültürel bir mirastır

Ayaz, Ardahan kültürünün sadece belirli günlerde değil yılın bütününde bölge halkına iyi tanıtılması gerektiğine belirtirken, ”Bizler hiçbir zaman yapamayacağımız işler içinde olmadık. Dernek başkanlığını katılımı yüksek bir oranda bütün yönetimimiz üyelerimiz ile birlikte istişare ile yapacağız. Bu noktada kültürümüzün en önemli ve değerli yanlarının bölge halkına daha iyi tanıtmak için var gücümüzle çalışacağız. Ardahan Kültür Evi, sıradan bir sivil toplum kuruluşu değildir. Asırlık bir külterel mirasın Esenyurt’taki temsilcisidir. Bu nedenle de bu mirasın bölgedeki özellikle kökeni Ardahan olan ama hiç Ardahan’ı yakından tanıma fırsatı bulamamış genç kardeşlerimize daha iyi bir şekilde tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Kalıcı değerler ortaya koyacağız

Dernekçiliğe ve dernek kültürüne yabancı biri olmadığını hatırlatan Edip Ayaz, ”Yıllar içinde çeşitli derneklerde görevler aldım. Bunları da layığı ile yerine getirerek bayrağı başka arkadaşlarıma devrettim. Bizim için önemli olan şey derneğimizin bizden sonra da aktif bir şekilde görevine devam etmesini sağlamaktır. Kalıcı değerler ortaya koyabileceğime inandığım için bu yola çıktım. Bu güne kadar yönetimimiz güzel şeylere imza attı. Ancak ben bu noktada artık bir değişime gidilmesi gerektiği inancını taşıyorum. Bu değişikliği de Ardahan Kültür Evi’ne ben getireceğim” dedi.

Yardımlaşma ve dayanışma duygusu ile hareket edeceğiz

Ayaz, nasıl bir dernekçilik ortaya koyacağını da anlatırken, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun altını çizdi. ”Derneklerin en önemli görevlerinden biri sosyal sorumluluktur” diyen Ayaz, ”Sosyal bilinci yüksek bir Ardahan Kültür Evi oluşturacağız. Bununla birlikte derneğimizde durumu olmayan, yardıma ihtiyacı olan insanlara da kucak açacağız. Biz bu duyguyu bütün üyelerimize hissettireceğiz. Dernekler bir kaç göstermelik etkinliğin yapıldığı ve çay kahve içilerek vakit geçirilecek yerler değildir. Sosyal dernekçiliğin tüm sorumluluklarını, paylaşma duygusu ile birlikte yerine getireceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER