SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

DEPREMİN ACI YÜKÜ KADINLARIMIZDA DAHA FAZLA

DEPREMİN ACI YÜKÜ KADINLARIMIZDA DAHA FAZLA
Bu haber 21 Şubat 2023 - 17:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

GÖNÜLLÜ KADIN ORDUMUZLA SAHALARDAYIZ .
Deprem felaketinde tüm millet olarak yastayız .Bu acı tabloyu elele vererek dayanışma ile düzeltmek için her birimize çok görev düşüyor..
Deprem bölgelerinde bulunduğum günden beri gördüğüm en kötü durum Kadınlarımızın arka plana itilmesi. Zaten cocuk bakma soba yakma yemek yapma v.b işler onların üzerinde iken bir tarafanda hijyen barınma tuvalet su gıda gibi sıkınťılarla da ayrıca çok zordalar . Kırsal bölgede Ped istemeye bile utanan kadınlarimız vajinal mantar bitlenme gibi hastalıklara maruz kalıyorlar Hijyen malzemeleri iç camaşiri temizlik malzemeleri sabun v.b gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor. Yaşam zorlukları kadınların sırtında Sağlık sorunu olan yaşlılar hamile kadınlar çocuklar var .Bunlara dağa fazla acil ulaşmamız gerekiyor .
214 bin 325 hamile kadın depremzedemiz var .Bir ay içinde 23 bin 814 kadınımız doğum yapacak ve ayrıca Depremden bu yana doğan bebek sayımız ise 6 bin 447. Doktor kontrollerinin hepsi şu anda askıda . Bizlerde var gücumüzle bu sorunlar icin mucadele etmeli çalısmaliyiz. Uzak Ülkelerden bile gelen Gönüllüleri kadın Sağlıkçıları akťivistleri Deprem bölgelerinde çabalayan kadınları görmek beni çok mutlu etti .Ama yeterli değil .Onun için tüm toplum kadın gönüllüleri İle birlikte Kırsal bölgelerde İl ilçe mahallelerinde birlikte olup çalışmalıyız Arka planda olan Kadınlarımızın sorunlarını Yaraları sarmak için tüm dostlari el ele dayanışmaya çağırıyorum .
Kadın sevgi köprümuz ile acıyan yüreklere bağlanacaĝiz.
KADININ GÜCÜYLE HAYDI EL ELE SEVGI KÖPRÜLERI KURMAYA DAYANISMAYA .
ACILAR PAYLAŞTIKCA AZALIR .
Fatma Duman
KADGÜÇDER ( Kadın ve Güç Derneği )
Kurucu Başkan

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER