SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Cumhurbaşkanı geldi 500 kişi gelmedi

Cumhurbaşkanı geldi 500 kişi gelmedi
Bu haber 12 Mart 2019 - 19:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Büyükçekmece mitinginde konuştu. Mitinge katılımın 500 kişiyi bile bulmaması şaşkınlık yarattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP’nin iktidarda olduğu ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Adaylara destek olan ve CHP’li başkanları topa tutan Erdoğan, Büyükçekmece’de vatandaşlardan beklediği ilgiyi göremedi. Erdoğan’ın ziyareti öncesi yüz binlerce lira harcanarak reklam yapılan, yüzlerce billboard ve pankart hazırlanarak duyurusu yapılan mitinge yalnızca 500’e yakın kişi katıldı. Katılımın az olmasının sıkıntısı Mevlüt Uysal’ın yüzünden okunurken AK Partililer bu durumu kötü hava şartlarına bağladı. Ancak kulislerde katılımın az olmasının sebebi Mevlüt Uysal olarak konuşuluyor. Uysal’a bir türlü ısınamayan Büyükçekmece halkı Başakşehirli adayı inandırıcı bulmuyor. Bunun yanı sıra Mevlüt Uysal’ın tavırları AK Partilileri de küstürmüş durumda. Büyükçekmecelilerin oy vermese dahi sempati beslediği AK Partilileri sahaya çıkarmayan Mevlüt Uysal’ın tek adam olma çabası kendi tabanını dahi rahatsız ediyor. Halk görmeye alışık olduğu güler yüzlü AK Parti kadrosunun yerine daha önce hiç karşılaşmadığı simaları görünce sempati besleyemiyor.

Celal Babayiğit farkı

Büyükçekmece mitingine kimsenin katılmaması geçtiğimiz dönem AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Celal Babayiğit’i akıllara getirdi. Öte yandan 2009 yılında da halkın her kesiminden yoğun ilgi gören İlker Gürbüz döneminde  de Büyükçekmece’ye gelen Tayyip Erdoğan binlerce kişi tarafından karşılanmıştı. Erdoğan’ın ilçedeki mitingini binlerce kişi sonuna kadar dinlemişti.

Metrobüs geliyor

Az sayıda insanın katıldığı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e şöyle yüklendi: “Şimdi birisi buralarda tutturmuş bir Albatros Albatros. Birilerine peşkeş çekiliyor, bunlara hala oy verecek misiniz. Ama çok çalışacağız. İnanıyorum ki Büyükçekmece’yi artık bu zulümden kurtaracaksınız.”

Erdoğan Büyükçekmece’ye metrobüs getireceklerini de sözlerine ekledi: “Büyükçekmece 31 Mart akşamı inşallah bunlara en güzel dersi vermeye hazır mıyız? İnşallah Metrobüsü Büyükçekmece’ye getiriyoruz. Bu projeler için 2019 yazından itibaren çalışmalara başlıyoruz. Mimar Sinan Köprüsü’nün çevresini yeniden düzenleyeceğiz. Büyükçekmece’de 12,5 kilometre uzunluğuna sahip bir yeşil koridor olacak. Yeşil koridorlarla İstanbul’a 37 milyon 740 bin metrekare yeşil alan kazandıracağız.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER