SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ÇATALCA’MIZIN, EMEĞİN, ALIN TERİNİN DEĞERİNİ BİLİYOR BEREKETİNİ BÜYÜTÜYORUZ

ÇATALCA’MIZIN, EMEĞİN, ALIN TERİNİN DEĞERİNİ BİLİYOR BEREKETİNİ BÜYÜTÜYORUZ
Bu haber 07 Ekim 2022 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ÇATALCA’MIZIN, EMEĞİN, ALIN TERİNİN DEĞERİNİ BİLİYOR BEREKETİNİ BÜYÜTÜYORUZ

Üretimin ve üreticilerin daima yanında olan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yine görülmemiş bir projeyi hayata geçirerek Çatalca Belediyesi Hayvansal Gıda Ürünleri Girişimcilik ve Teknoloji Merkezi’ni kurdu.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ilçede, tarıma, hayvancılığa ve üretime dair çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Tarımsal üretimin yanında ilçenin temel faaliyetlerinden biri olan hayvancılığı desteklemek, daha da gelişmesini sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiren Başkan Mesut Üner, Çatalca Belediyesi Hayvansal Gıda Ürünleri Girişimcilik ve Teknoloji Merkezi’ni kurarak vatandaşların hizmetine sundu.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Çatalca Belediyesi Hayvansal Gıda Ürünleri Girişimcilik ve Teknoloji Merkezi Projesi kapsamında hayata geçirilen merkezde; süt ürünleri sektöründe işletmesi bulunan ve işletme kurmak isteyen girişimcilerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri, süt ürünleri alanında teorik ve uygulamalı eğitimler, mesleki gelişim ve danışmanlık seminerleri, rehberlik ve psikolojik destekler, paneller ve meslek bilinçlendirme gezileri düzenlenecek.

Aynı zamanda; hayvan hastalıkları tedavi ve bakımı, kaliteli süt ve sütte hijyenin önemi, süt ve süt ürünleri ürün yelpazesinin genişlemesi konusunda girişimciliğin önemi, kaliteli süt ürünlerinin pazarlanması ve ürünlerin işlenmesi, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri, girişimcilik farkındalık eğitimleri ile girişimcilik ve iş geliştirme danışmanlık hizmetleri yanı sıra hayvancılık ve hayvansal ürünlerde yenilikçi yaklaşımlar, süt ve süt ürünlerinde mesleki gelişim, hayvancılık ve süt ürünlerinde girişimci uygulamalar, işletmelerin finansal riskleri ve risk yönetimi SGK hakları bilinçlendirme, Tarım ve Orman Bakanlığı süt ve süt ürünleri destek seminerleri gibi üreticimize katkı sağlayacak seminerler ve hayvancılık, süt ürünleri, girişimcilik ve bunların ekonomiye katkıları gibi konularda paneller yapılacak.

Çatalca ekonomisine katkı sağlayacak

Belediye Başkanı Mesut Üner merkez hakkında verdiği bilgilerde, “Üreten Çatalca” vizyonumuzla tarımda, hayvancılıkta İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Çatalca’mızda çiftçilerimizin, tarımla, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daima yanında oluyor, üretimi destekleyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üretim olmazsa olmazımız diyerek bu çalışmalarımızla, Çatalca’mızın, emeğin, alın terinin değerini biliyor, bereketini büyütüyoruz.

Çatalca Belediyesi Hayvansal Gıda Ürünleri Girişimcilik ve Teknoloji Merkezimizi kurarak ilçemizde süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren ve faaliyet göstermek isteyen üreticilerimize, girişimci vatandaşlarımıza destek olup ilçemizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

Teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek

Çatalca’nın ve aynı zamanda bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak merkez hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Mesut Üner sözlerinde, “Merkezimizde hayvansal ürünler sektöründe işletmesi bulunan ve işletme kurmak isteyen girişimci üreticilerimiz için işletmelerin kurulmasını ve mevcut işletmelerin büyütülmesini sağlamak amacıyla eğitim, danışmanlık hizmeti vereceğiz. Üretici ve girişimci vatandaşlarımıza eğitim, danışmanlık hizmetleriyle, seminerler, paneller vereceğimiz merkezimizde aynı zamanda uzman proje personelimizle yoğurt, ayran, peynir, kaşar peyniri, tereyağı, kaymak üretimi kursları gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek ve mesleki bilinçlendirme gezileri düzenlenecek. Hayvancılığın gelişmesine, katma değerli ürün üretiminin artmasını sağlayarak üreticimizin gelir düzeyini yükseltmeye destek olacak merkezimiz Çatalca’mıza hayırlı olsun. Üreticilerimizin daima yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Teorik Eğitim Programlarının 15 Ekim’de başlayacağı Çatalca Belediyesi Hayvansal Gıda Ürünleri Girişimcilik ve Teknoloji Merkezimize dileyen vatandaşlar başvurabilecek.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER