SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ÇATALCA’DAN TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES

ÇATALCA’DAN TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES
Bu haber 16 Kasım 2022 - 12:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Çatalca’da da eş zamanlı olarak “Türkiye Yüzyılına Nefes” ağaç dikme etkinliği düzenlendi. 81 ilde 1023 lokasyonda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği ilçede Prof. Dr. Fuat Sezgin İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen fidan dikim töreninde etkinlik ile ilgili bilgilendirmede bulunan Çatalca Orman İşletme Müdürü Murat Çakır,  “6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanması uygun görülmüştür.” Milli Ağaçlandırma Günü, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak için ilan edildi. “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla 81 ilde aynı anda 7 den 70’e hep birlikte milyonlarca fidan dikiyoruz. Bizde bugün öğrencilerimiz ile birlikte okulumuzda fidan dikimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Fidanlarımız geleceğe nefes olacak

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanya ile gelecek nesillerimiz için ülkemizi sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla 2019 yılından itibaren 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü olarak yaşıyoruz. Ülkemizin 3’te 1’i, İstanbul’umuzun yaklaşık %45’i ve Çatalca’mızın %67’si ormanlarla kaplı. Yıllık olarak ilçemizde 800 bin adet fidan toprakla buluşturuluyor ve amacımız bu sayıyı çok daha yukarılara taşımak. Bunun mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım. Çatalca’mız ormanlarıyla İstanbul’a nefes oluyor. Özellikle yaz aylarında yüz binlerce insan Çatalca’mıza bu yeşil alanlarımız, ormanlarımız için geliyor, nefes almak için geliyor. Akciğerlerimiz olan ormanları korumak, sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu nedenle Milli Ağaçlandırma Günü hem ilçemiz için hem ülkemiz için çok önemli. Bugün çocuklarımızla birlikte toprakla buluşturduğumuz fidanlar geleceğe nefes olacak” ifadelerine yer verdi.

Program saat 11.11’de öğrencilerle birlikte fidanların dikilmesi ve fidanlara can sularının verilmesi ile son buldu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER