SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Çatalca’da, Sevginin, barışın ve kardeşliğin festivali başladı 

Çatalca’da, Sevginin, barışın ve kardeşliğin festivali başladı 
Bu haber 27 Ağustos 2022 - 10:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Erguvan Festivali’nin ilk günkü programları hava muhalefeti nedeniyle iptal edilirken Belediye Başkanı Mesut Üner yerel ve ulusal basın mensuplarıyla “Festivale Dair” basın toplantısında bir araya geldi.

Çatalca ile özdeşleşen ve bu yıl 21.sini düzenlenen ilçenin en kapsamlı ve büyük buluşması olan Erguvan Festivalinin ilk günkü programları hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Yoğun yağış nedeniyle ilk gün programlarında yer alan Festival Açılış Kokteyli, Festival Korteji, Cumhuriyet Meydanındaki Festival Açılış Seremonisi iptal edilirken Mehmetçik Meydanında yapılacak Yöresel Düğün Çalgıları Yarışması ileri bir tarihe ertelendi.

Bu yıl Erguvan Festivalini medya mensupları ile “Festivale Dair” basın toplantısı ve Basın Yemeği ile başlatacak olan Başkan Mesut Üner, yerel ve ulusal basınımızla bir araya geldi.

Basın mensuplarımıza hoş geldiniz diyerek tek tek ilgilenen Başkanı Mesut Üner, toplantıda pandemi sürecinde vatandaşlarımızın uzun süre bu tür etkinlik ve programlardan uzak kaldığını belirterek Çatalca’nın özlemle festivali beklediğini belirtti.

İlçede 3,5 yıllık hizmet dönemine ve yapılan çalışmalara dair basın mensuplarına bilgi veren Başkan Mesut Üner, “Bizler Çatalca’mıza hizmet etmek için yola çıktık” sözleriyle hayata geçirilen projeler hakkında açıklama yaptı.

Hizmet için yola çıktık.

Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasında, “Çatalca’mıza hizmet etmek için yola çıktık ve vatandaşlarımıza söz verdiğimiz, onların bizlerden talep ettikleri çalışmaları hızla yapmaya mega projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bizler Çatalca’mızın hayallerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız ilçemizde sosyal yaşam alanlarımız yok dedi Millet Bahçemizi, köy meydanlarımızı, Yaşam Vadimizi, Sosyal Tesislerimizi yaptık. Cumhuriyet Meydanı’mızı 2300 metre kareden 11.000 metre kare alana çıkararak, ilçemize yakışan bir hale getiriyoruz.

Çatalca’mız, kültürde, sanatta, eğitimde, sporda hep en güzel yerde olacak.

Vatandaşlarımız her hizmetin en iyisini hak ediyor, en iyi hizmeti en konforlu ve hızlı bir şekilde alabilsinler diye ilçemizdeki kamu kurumlarını da çok daha modern ve donanımlı hale getiriyoruz. Kaymakamlık Binamızı ve SGK Binamızı yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Çatalca’mızın en büyük hayallerinden birisi yüzme havuzuydu. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzu çok kısa bir sürede yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımız, gençlerimiz artık yüzme öğrenmek için başka ilçelere gitmek zorunda kalmıyor. Yine aynı alana Çok Amaçlı Bir Spor Salonu yaparak her türlü spor karşılaşmasına ev sahipliği yapacak bir duruma geldik. Fitness Salonu, futbol sahası, otoparkıyla kapsamlı bir Spor Adası yaptık. Depreme dayanıksız olarak tespit edilen Belediye İş Hanımızın yerine Ticaret Merkezi yapıyoruz. İçinde vatandaşlarımızın bizlerden çok istediği butik bir alışveriş merkezide yer alacak.

21. Erguvan Festivalimizi Sevgi, Barış, Kardeşlik Mottosuyla Hazırladık.

Bizler bu nedenle 21. Erguvan Festivalimizi bu yıl “SEVGİ, BARIŞ, KARDEŞLİK” mottosuyla hazırladık.

Bunu dünyaya en iyi anlatabileceklerden biriyiz çünkü Çatalca’mız birlik ve beraberliğin en güzel örneği.

Çatalca’mız ile özdeşleşen ve bu yıl 21.sini düzenlediğimiz, ilçemizin en kapsamlı ve büyük buluşması olan Çatalca 21. Erguvan Festivali’mizi kültürden sanata, eğlenceli yarışmalardan rengârenk animasyonlara, doğa sporlarından turnuvalara ve yüreklere işleyecek tınılarla ünlü sanatçıların verdiği konserlere kadar kapsamlı bir şekilde hazırladık.

5 gün boyunca etkin bir festival olacak.

Sanatın kültürle yoğrulduğu eğlencenin birbirinden renkli etkinliklerle kaynaştığı, yöresel değerlerimizi öne çıkardığımız festivalimiz 5 gün boyunca her yaştan vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatacak.

Gün içerisinde ilçemizin birçok noktasında müzik ziyafeti verecek sokak çalgıcıları, çocuklarımız için birbirinden renkli animasyon, tiyatro ve boyama etkinlikleri, yöresel börek, en şık pati, bebek emekleme gibi yarışmalar, tavla, basketbol turnuvaları, doğa yürüyüşleri gibi birbirinden eğlenceli organizasyonlar yer alırken akşam ise tüm Çatalca’mız ve ilçe dışından gelen konuklarımız ünlü sanatçıların konserlerinde muhteşem ezgilerle coşacak.

Geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.

Festival boyunca Mehmetçik Meydanımızda gıdadan, giyime, yöresel ürünlerden el emeği göz nuru eserlere birçok alanda açılan stantlar festival misafirlerimiz ile buluşacak.

Festivalimizin son günü ise geleneksel olarak yaptığımız Yağlı Pehlivan Güreşçilerinde pehlivanlarımız er meydanına çıkacak.

Aynı akşam Festival coşkumuz Türk Milletinin destan yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkumuzla birleşerek ZAFER KORTEJİ ile doruğa ulaşarak son bulacak” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da içtenlikle yanıtlayan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’inde eşlik ettiği toplantı ardından yemekte de bir arada olduğu basınımızın değerli temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER