SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ÇATALCA TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

ÇATALCA TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR
Bu haber 02 Kasım 2022 - 18:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner İlçenin gelişimi ve değişimi doğrultusunda hayata geçirdiği projelerin yanı sıra tarihi dokusuna ve kültürel mirasına sahip çıkmayı da en önemli vazifemiz olarak görüyoruz dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yoğun çalışma programı arasında mahalle ziyaretlerini ihmal etmeyerek yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları yerinde değerlendiriyor.

Başkan Mesut Üner önemle üzerinde durarak titizlikle yakından takip ettiği Kalfaköy Mahallesinde 650 yıllık geçmişe sahip Şeyh Sinan Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde denetledi. İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte Osmanlı hamamı, tarihi cami ve saray çeşmesinde sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Başkan Mesut Üner, ilçenin kültürel miraslarına sahip çıkmanın önemine değinerek, bunun bu topraklar üzerinde yaşamış, yaşayan ve yaşayacak insanların geleceğine de sahip çıkmanın bir gereği olduğunu ifade etti.

Kültürel miraslarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz

Başkan Mesut Üner sözlerinde, ‘’ Geçmişimiz, kültürel miraslarımız, bugünü geliştirip, geleceğin belirlenmesine yarayan tek hazinedir. Kültürel mirasımız aynı zamanda, toplumumuzun ortak geçmişlerini anlatır, dayanışma ve birlik duygularını güçlendirir. İnsanların tarih boyunca biriktirdikleri deneyimlerinin ve geleneklerinin devamlılığını ve geleceğin doğru kurulmasını sağlar. İlçemiz uygarlıklara medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bilim ve kültürlerin geliştiği tarihe tanıklık etmiş bir ilçedir. Çatalca Belediyesi olarak ilçemizde kimlikli kent kavramının güçlendirilmesi, kentimizin hafıza mekanlarını geleceğe taşınması için bakım-onarım ve restorasyon gibi birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. İlçemizin gelişimi ve değişimi için hayata geçirdiğimiz projelerin yanı sıra tarihi dokusuna ve kültürel mirasına sahip çıkmayı da en önemli vazifemiz olarak görüyoruz. Geçmişimize sahip çıkıp, geleceğe taşımaya devam edeceğiz, zira yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz geçmişi okuyup, geleceklerini yazacaklar” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER