SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

ÇATALCA ER MEYDANININ BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

ÇATALCA ER MEYDANININ BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU
Bu haber 03 Eylül 2022 - 13:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in büyük önem ve destek verdiği ata sporu yağlı güreşler, bu yıl da 21. Erguvan Festivali kapsamında pehlivanları ve güreş severleri Çatalca’da bir araya getirdi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta dile getirirken, ata sporumuz yağlı güreşleri de yaşatmaya devam ediyor.

Çatalca Belediye’si Erguvan Festivali kapsamında düzenlediği ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılması gelenek haline gelen “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” Ulu Cami Çayır Alanı’nda gerçekleşti.

21. Erguvan Festivali’nin son gününde gerçekleşen ata sporu “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” 38 başpehlivan ve Türkiye’nin birçok yerinden gelen 600 pehlivanın muhteşem güreşlerine sahne oldu.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, güreşler başlamadan önce tüm konuklara hoş geldiniz diyerek güreşçilere ve hakemlere başarı dileklerinde bulundu. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelen pehlivanlar, Er Meydanı’nda kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi.

Güreş severler yoğun ilgi gösterdi

Güreşleri, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Güreş Ağası Şeref Tatlı, İl ve İlçe Protokol Üyeleri ile çok sayıda güreş sever ilgi ve heyecanla izledi. Birçok güreş ağası da Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için alanda yerlerini aldı.

Çatalca’nın Yeni Güreş Ağası Belli Oldu

Erguvan Festivali’nde düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Çatalca’nın yeni güreş ağası da belirlendi. Mega Su Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Tatlı yeniden Çatalca Güreş Ağası ünvanının sahibi oldu.

Final Güreşinde Nefesler Tutuldu

İzleyicilerin nefeslerini tutarak izledikleri başpehlivan güreşlerinde ayakta izlenen müsabakanın galibi ve Çatalca’nın Başpehlivanı Mustafa Taş oldu.

Atalarımızın yadigârı güreşlerimizi yarınlara taşıyoruz

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yaptığı konuşmada güreşlere katılan tüm güreşçilerimize teşekkür ederek, “Bu yıl Geleneksel Çatalca Yağlı Pehlivan Güreşlerimizde 38 Başpehlivanımız, 600 güreşçimiz kol bağladı. Spora ve sporcularımıza verdiğimiz destekle ata sporumuz güreşte; Balkan Şampiyonu çıkaran, Türkiye Güreş 1. Ligine çıkan ve yüzlerce genci güreşte madalyalar kazanan bir ilçe olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Güreşimizi gelecek kuşaklara taşıdığımız Çatalca Yağlı Pehlivan Güreşlerinde dualı çayıra çıkan, başta Başpehlivan 1.si Mustafa Taş Kardeşimiz olmak üzere tüm güreşçilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Yeniden Güreş Ağamız seçilen güreşe gönül vermiş Şeref Tatlı Abimizi tebrik ediyor hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum ve ilçemiz içinden ve ilçemiz dışından gelen güreş sevdalısı tüm konuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER