SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Çatalca Belediyesi 2019 yılı bütçesi belirlendi

Çatalca Belediyesi 2019 yılı bütçesi belirlendi
Bu haber 05 Ekim 2018 - 16:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatalca Belediyesi, Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu tamamladı. Oturum sonunda Çatalca Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 88 milyon olarak belirlendi.

Çatalca Belediye Meclisi, 2018 yılı Ekim ayı toplantısının 2. birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere, 05.10.2018 Cuma günü saat 10.30’da Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara toplantıyı, meclis üyelerini Batman’ın Hasankeyf ilçesinde şehit olan askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ederek açtı. Saygı duruşu ardından Başkan Cem Kara ve meclisteki siyasi parti grupları şehitlerimizi rahmetle andıklarını ifade ederek yaralı askerlerimize acil şifalar dilediler.

2019 Mali Yılı Bütçesi 88 milyon
Ekim ayı meclis ikinci oturumunda; Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen “Belediyemiz 2019 Mali Yılı Performans Programına “ ilişkin ve “2019 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifine ilişkin raporlar görüşüldü.
Çatalca Belediyesi Mali İşler Müdürü Engin Durak tarafından tek tek okunan; 2019 performans raporu, 2019 yılı bütçe kararnamesi, 2019 yılı gider bütçesi, 2019 yılı gelir bütçesi, 2019 yılı bütçesine ait finansmanın ekonomik sınıflandırılması, 2019 yılına ait ayrıntılı harcama programı ve finans programı oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle Çatalca Belediye meclisinde 2019 Mali Yılı Bütçesi 88 milyon olarak belirlendi.

Gerçekçi bir bütçedir
Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 2019 yılı bütçesinin Çatalca Belediyesine ve Çatalca halkına hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Başkan Kara konuya dair yaptığı konuşmada 2019 Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak bütçenin gerçekçi bir bütçe olduğunu ifade etti. Başkan Kara, “Bütçe 2019 Ocak, Şubat, Mart aylarında bizler tarafından uygulanacak, Nisan ayından itibaren şu anda bu sıralarda bulunan bizler ve sizler görevde olur muyuz, olmaz mıyız bilemiyoruz ama kime kısmet olacaksa bütçe şişirilmiş bir seçim bütçesi değil gerçekçi bir bütçedir” şeklinde konuştu.
Başkan Kara bütçede geçen yıla göre 16-18 milyon liralık bir artış olmasının nedenini Büyükşehir paylarının bütçede gösteriliyor olması nedeniyle olduğunu belirtti.

Ülkemiz ekonomik sıkıntıda
Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçmesi nedeniyle zorunlu yatırımlar dışındaki yatırımları kısıtladıklarını belirten Başkan Kara sözlerinde şu ifadelere yer verdi;
“ Ben arkadaşlarıma bütçede geçen yıla göre 1-2 milyon liralık bir artış olsun, ülke ekonomimiz sıkıntıdayken zorunlu yatırımlar dışındaki yatırımları kısıtlayabiliriz talimatı vermiştim. O nedenle çok az bir artış oldu. Göreceli olarak bir artış varsa da o Büyükşehir paylarının bütçede gösteriliyor olmasındandır.”
Başkan Cem Kara, konuşmasını “Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bürokratlara, komisyon üyelerine ve mecliste oy kullanan eleştirilerini nazikçe dile getiren bütün meclis üyelerine, çok teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı.
Gündemin üçüncü maddesi, “Belediyemiz 2019 yılı tarifelerinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi ise oy birliği ile kabul edildi.
Çatalca Belediye Meclisi 5 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER