SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

BÜYÜKÇEKMECE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK!

BÜYÜKÇEKMECE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK!
Bu haber 13 Mart 2024 - 20:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol Ramazan ayının ikinci gününde iftar programında gazetecileri ağırladı. Büyükçekmece’de eksiklerin çok olduğunu belirten Erol, “Büyükçekmece’nin kaybedecek zamanı yok. Artık hizmet vakti” dedi.

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

BÜYÜKÇEKMECE 30 YILDIR İHMAL EDİLMİŞ

Büyükçekmece bizim evimiz ifadesini kullanan Erol, “24 mahallesi ile Büyükçekmece hepimizin doğduğu, büyüdüğü, aşını kazandığı yer. Büyükçekmece’de birçok eksikler var. Eğitimden sağlığa, sağlıktan kültüre. Kültürden sosyal donatı alanlarına ve altyapıya kadar Büyükçekmecemiz için çok fazla projemiz var. 30 yıldır ihmal edilmiş, 30 yıldır gözden uzak durmuş belli mahallelerimiz var. Bunlara daha fazla hizmet etmemiz gerekiyor. 1 Nisan’dan sonra Büyükçekmece yeni bir değişime, yeni bir gelişime, yeni bir dönüşüme kavuşacak. Bunları yaparken Büyükçekmece halkının tüm taleplerini yerine getirmeye, gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Öncelikle sorunları tespit edeceğiz. Daha sonra bunu teşhis edip, en son tedavi edeceğiz” diye konuştu.

‘BEN OLSAM KONUŞMAYA UTANIRIM’

Büyükçekmece Çarşı’nın hali içler acısı diyen Erol, “Çarşı çamur deryası haline geldi. Alt yapıyla beraber 200 metre yol yapıyorlar. 6 aydır hala yapamadılar. Ben bunları söyleyince de bir yerlerden bana cevap yetiştiriyorlar. Ben olsam onların yerinde hiç konuşmam konuşmaya ne kadar yüzleri var bilmiyorum. Bizim yapacağımız faaliyetlerde halkın öncelikleri, halkın istedikleri birinci sırada. Göreve gelince 24 mahalleye kreş yapacağız. 30 yılda bir kaç tane yaptılar. Her yıl 1 tane yapsalardı sorun bitmişti zaten. Sağlık ocakları yapacağız. Diyecekler ki ‘bizim sorunumuz değil.’ Büyükçekmece’de yaşayan, her bir ferdin yaşadığı sorun, Büyükçekmece’yi idare edenlerin sorunudur. Kusura bakmasınlar. O sorun Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunu. Bu sorun Sağlık Bakanlığı’nın sorunu. Bu Ulaşım Bakanlığı’nın sorunu dersek, o zaman vatandaş da sorar, sizler orada site yöneticisi misiniz? Site yönetmiyoruz. Burada Büyükçekmece’yi yönetiyoruz. Konuşurken beylik laflar etmeyi biliyorlar. Büyük büyük konuşmasını biliyorlar. Adam gibi de hizmet edecekler Büyükçekmece’ye” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yarınlarımızı önemsiyoruz. Onlar gibi lafla önemsemiyoruz ifadesini kullanan Recep Erol şunları söyledi, “Onlar gibi iş olsun diye iş yapmıyoruz. Biz sadece gençliğimiz, geleceğimizdir diyoruz. Bu gençliğin bizim geleceğimizde büyük imzalar atacağını biliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışacağız.
Kültür merkezlerimiz eksik. Kütüphaneler eksik. Gençlerimiz başka ilçedeki kütüphanelere gidiyorlar. Buradaki kütüphaneler yeterli gelmiyor. Tepecik’te kütüphane yok. Kütüphane hizmetini mutlaka vereceğiz. Sekizinci sınıfa giden gençlerimize LGS’ye hazırlanırken mutlaka ücretsiz kurslar sağlayacağız. Onbir ve onikinci sınıfta üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize mutlaka belediyemizin kurslarından faydalandıracağız. Ailelerin üzerindeki kurs yükünü alacağız.”

PINARTEPE’NİN ADINI UNUTULMUŞ MAHALLE OLARAK DEĞİŞTİRİN

Yaptırdığımız anketlerde en çok Büyükçekmece’de alt yapı sorunu var diyen Erol, “Büyükçekmece altyapı açısından problemli bir yer. Beceremiyorlar. Halen Mimarsinan’da Nail beyin yaptığı altyapıyı kullanıyorlar. Tepecik’e geldiğiniz zaman Zeki Bora’nın yaptığı altyapı, Rafet Yıldız’ın yaptığı kaldırımlar. Kumburgaz’a gelince Hayri Erçağ’ın yaptığı asfaltlar, Güngör Postacı’nın kaldırımları. Kusura bakmasınlar Büyükçekmece yönetilmiyor. Biz proje anlatıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Onlar proje anlatmıyor. Biz yapacaklarımızı ifade ediyoruz. Kimseyi karalamıyoruz. Genel sıkıntılardan bahsediyorlar. Büyükçekmece’de yerel sorunla ilgili bir şey yok. Onlara göre her şey olmuş bitmiş. Sıkıntı, sorun yok. Peki ankette yapılan sonuçlar ne? En doğudaki mahallemiz Pınartepe’ye gidin. Geçtiğimiz gün toplantıda Pınartepe’li diyor ki bizim adımızı değiştirin. Unutulmuş mahalle yapın diyor. Niye? Okul eksiği var? Kapalı pazarı yok, yolları berbat. İmarı yok. Hiçbir şey yok mahallede. Büyükçekmece’nin en büyük mahallesi. İnsanlar yüzde yüz haklı” diye konuştu.

‘SİZ ZATEN BÜYÜKÇEKMECE’Yİ BETON YIĞINI YAPMIŞSINIZ’
Erol, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kendileri hakkında ‘ Büyükçekmece’yi betona teslim edecekler’ algısı yürüttüğünü, proje değil algı siyaseti yaptığını ifade etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erol, ‘Büyükçekmece yolsuzluklarla, yapılan yanlışlarla anılan bir ilçe oldu. Villa kent olmuşuz. Yatırımcının Büyükçekmece’ye gelmesinde sıkıntı yok. Tabii ki gelsinler. Ama televizyonlarda Büyükçekmece daha güzel anılsın. Yolsuzluklarla anılmasın. Bizim için ‘Burayı Esenyurt’a çevirecekler’ diyorlar. Bizim bugüne kadar yaptığımız bir şey yok. 30 senedir onlar idare ediyor. Hadımköy gişelerden çıkın, Tüyap’a gelirken kafanızı sağ tarafa çevirin. O yaptıkları çok katlı inşaatların imarını kim verdi? Hepsini kendileri verdi. 24-25 kat inşaatlar. Ama sorarsanız biz Büyükçekmece’yi beton yığını haline getireceğiz. Siz yapmışsınız zaten. Albatros’u biz mi satmıştık? Albatros’u bizim İBB Meclis üyesi arkadaşlarımız geldi. Toplanma alanı yaptı. Kimin daha çok çevreci olduğu belli. Büyükçekmece’nin gerçekten hizmete ihtiyacı var” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER