SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

“Büyükçekmece’nin canı çok kötü yanacak!”

“Büyükçekmece’nin canı çok kötü yanacak!”
Bu haber 05 Aralık 2022 - 16:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi.

Başkan Akgün, bir kez daha deprem gerçeğine vurgu yaparak, bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekletilen Tepecik, Türkoba, Kumburgaz, Celaliye ve Kamiloba bölgelerinin imar planlarını hatırlatarak; “’İstanbul depremi maalesef korkunç olacak. 7 ile 8 arasında olacak. Çok büyük faturalar ödeyeceğiz. Büyükçekmece’nin canı çok kötü yanacak. Büyükçekmece Belediye’sinin seçilmiş meclis üyeleri ve halk adına yalvarıyorum. Kumburgaz sahilinde binlerce insanımız ölmeden bizim önümüze plan koyun” dedi.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve sözcülerinin önemli gün ve haftalara yönelik mesajlarını aktarmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek müzakere edildi.

“Başka yoruma gerek yok”

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık “Kadın Hakları Günü’ne yönelik görüşüne dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu; “Yerel demokrasimizi yakından ilgilendiren Kadın Hakları Günü en önemli olay. 5 Aralık 1934 yılında “Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulüyle her yıl bugün “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanır. Dünyanın ve Avrupa’nın pek çok ülkesinden önce Türk kadına seçme, seçilme hakkının verilişi Türk demokrasisi adına gurur duyabileceğimiz en büyük olaydır. 1930 yılının hemen başında bu kararlılığını göstererek Türk kadınına bu değeri veren Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla, minnetle anıyoruz. Dünyanın demokrasinin beşiği dediği İsviçre’de 1970 yılında kadına seçme, seçilme hakkı veriliyor. Başka yoruma gerek yok.’’

“Seçilmiş meclis üyeleri ve halk adına yalvarıyorum”

Beklenen İstanbul depremi için zamanın çok daraldığı konusunda yaptığı uyarıyı yineleyen Başkan Akgün; “İstanbul depremi maalesef korkunç olacak. 7 ile 8 arasında olacak. Çok büyük faturalar ödeyeceğiz. Hiçbir bilim insanı bilemiyor. Belki 30 saniye önceden haber verebilecekler. 99’dan bu yana açın belediye meclislerinin zabıtlarına bakınız. İstanbul’u örnek alalım. O günden bugüne belediye meclislerinde İstanbul ve Marmara depremi bir saat konuşulmuşsa x parsellerin imarları, planları 150 saat konuşulmuş. Belediye meclisinin de deprem gerçeğini ve tabi afetlere bugüne kadara verilen değer bütün konuşmaların yüzde bir buçuğu kadardır. Yerel demokrasi adına ibret verici bir tespittir. Ben burada sizlerle birlikte bugüne kadar bir şeyin altını çok çizdim. Şunu söyledim.  Hiçbir müdahalemiz yok. Bizim şehrimiz imar planı bekleyen yerlerin imar planlarını kafanıza göre çıkartın. En büyük endişem Kumburgaz sahilleri. Bizi yok sayın. Hangi planı yaparsanız razıyız. Çünkü o zaman ben vatandaşa diyeceğim ki bu halkın seçtiği belediye başkanı olarak. Plan bu. Binanı yık. Buna göre yap. Diyemiyorum. Diyemeyince de 2009 yıldan beri aynı şeyi söylüyorum. Bugün yine aynısını söylüyorum. İstanbul depreminde Büyükçekmece’nin canı çok kötü yanacak. Kumburgaz sahilleri, Celaliye, Kamiloba ve Tepecik merkez. Türkoba’nın da bir kısmı ama Tepecik merkez. Hiçbir şey söylemiyoruz. Allah rızası için Cumhuriyetin yüzüncü yılını kapattık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına giriyoruz.  Büyükçekmece Belediye’sinin seçilmiş meclis üyeleri ve halk adına yalvarıyorum. Kumburgaz sahilinde binlerce insanımız ölmeden bizim önümüze plan koyun. Biz de onu kanun olarak alalım. Bunu yapacaksın diyelim ve onu da biz göğüsleyelim

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER