SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Büyükçekmece KAİDER’den Azerbaycan’a destek toplantısı

Büyükçekmece KAİDER’den Azerbaycan’a destek toplantısı
Bu haber 03 Kasım 2020 - 10:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece Kars, Ardahan ve Iğdır Derneği (KAİDER)  Azerbaycan’a  destek için basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına,  TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekilli Şamil Ayrım, Türkiye Azerbaycan İş İnsanları Birliği Koordinatörü Aygün Aliyeva, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik. Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ve Genel Koordinatörü Zafer Aras, Esenyurt Kars Kültür Evi Başkanı Ender Aslan, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, Esenyurt Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz,  Esenyurt Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Ak Parti Esenyurt Kadın Kolları Başkanı ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Duygu Koç Şimdi, Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis üyesi ve Esenyurt Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi Ak Parti eski Meclis Üyesi Mercan Koç ve siyasi parti temsilcileri, bölge bürokratları, sivil toplum kuruluşları (STK), muhtarlar ve basın mensubu katıldı.

Büyükçekmece KAİDER Başkanı Burçay Yıldız’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, Türkiye Azerbaycan İş İnsanları Birliği Koordinatörü Aygün Aliyeva ve TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekilli Şamil Ayrım konuştu.

“Ermenistan Azerbaycan topraklarından çekilsin”

Burçay Yıldız’ın okuduğu ve Azerbaycan’a destek olmak için hazırlanan bildiride şu ifadeler yer aldı; ‘’Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla gerçekleştirdiği savunmayı sonuna kadar destekliyor, Karabağ meselesinde bugüne kadar sessiz kalan uluslararası örgütleri de Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi ve bölgede barışın tesis edilmesi için çaba göstermeye davet ediyoruz.’’

 “Azerbaycan’ın yanındayız”

Basın bülteninin okunmasının ardından konuşan Türkiye Azerbaycan İş İnsanları Birliği Koordinatörü Aygün Aliyeva, Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından Azerbaycan ve Azerbaycan’ın yukarı Karabağ bölgesinde uluslararası hukuku hiçe sayarak yaptığı hain saldırıları, Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği olarak kınadıklarını ve Azerbaycan’ın arazi bütünlüğünü tesis etme çabalarında yanında olduklarını ifade etti.

  ‘Karabağ Azerbaycan’ındır kadim toprağıdır’

Toplantıya, Aygün Aliyeva’nın konuşmasının ardından TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekilli Şamil Ayrım’ın sözleriyle devam edildi.

Bu davaya Türk insanının 83 milyon olarak gönül koyduğunu ve destek verdiğini söyleyen Ayrım; ‘’Meclisimizde de dört siyasi parti temsilcileri o günkü bildiriye imza attılar. ‘Karabağ Azerbaycan’ındır kadim toprağıdır.’ , ‘Karabağ’daki mücadele Azerbaycan’ın haklı mücadelesidir.’ dediler. Bugün geldiğimiz noktada gönül istiyor ki Türkiye’nin her sorununda Türkiye beraber olsun tek yumruk olsun ama Allah’a şükür ki biz bugün önemli konuda bir aradayız. ‘’ diye konuşarak bu olayın nasıl geliştiğini neden böyle olduğunu ve bundan sonra neler olabileceğini anlattı.

“Karabağ Azerbaycan’ındır”

Geçen hafta meclis başkanı ile birlikte bombanın atıldığı yerde, Gence’de olduklarını belirten Ayrım şunları kaydetti: ‘’Biz Azerbaycan’ın bu haklı davasında şimdiye kadar yanındaydık. Bundan sonra da yanında olacağız. Ruhumuzla, imanımızla, gücümüzle, desteğimizle Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak sokaktaki vatandaşımıza kadar herkes haykırıyor. Ülkemizin birlik beraberliği aynı şekilde Azerbaycan’a yansımış vaziyette. Buradan uluslararası camiaya seslenmek istiyorum. Onurlu şerefli haysiyetli devletler gibi olunuz Türkiye gibi olunuz. Dimdik durunuz ki bu masumların bu suçsuz insanların katledilmesine göz yummayalım. Birleşmiş Milletlere sesleniyorum siz orada ne yapıyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği çok doğru dünya 5’ten büyük. Eğer siz aldığınız bir kararı uygulatamayacaksanız 30 senede orada ne işiniz var. Türkiye bu dönemde bir taraftan mazlumların yanında olurken öbür tarafta Azerbaycan’ımızın yanında dimdik duruyor. Karabağ Azerbaycan’ındır. Bugün de Azerbaycan Türkiye parlamentolar arası dostluk grubu başkanı olarak, Büyükçekmece  Kars Ardahan Iğdır başkanımız Burçay Yıldız’ın tertiplediği bu toplantıda sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerin temsilcileri, 17 il derneğimiz ve muhtarların da bulunduğu katılımla pandemi şartlarına rağmen kapsamlı bir toplantı oldu. Biz de bilgilendirme yaptık. Karabağ Azerbaycan’ındır dedik. Bütün herkes toplum olarak 83 milyon Azerbaycan’ın yanında olduğunu sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak sokaktaki insanımıza kadar herkes Azerbaycan’ımızın yanında.’’ dedi.

Toplantının ardından katılımcılar toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER