SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Büyükçekmece Belediyesi depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Büyükçekmece Belediyesi depremzedeleri yalnız bırakmıyor
Bu haber 03 Mart 2023 - 11:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay iline giden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, gece gündüz demeden bölge halkının yaralarını sarmaya devam ediyor.

 

Türkiye’yi derinden sarsan ve 45 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirdiği depremlerin ardından bölgeye giden ilk yerel yönetimlerden biri olan Büyükçekmece Belediyesi, deprem bölgesinde kurduğu lojistik merkezi aracılığıyla depremzedelerin barınma, gıda, hijyen, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılıyor.

 

 Köylere de yardım malzemesi götürülüyor

 

AFAD, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürüten Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır koordinatörlüğünde 24 saat esasına göre bölgede görev yapıyor. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtılırken, gerçek ihtiyaç sahibi depremzedeler de belirlenerek yardımları yine belediye ekipleri tarafından bizzat kendilerine ulaştırılıyor. Belediye ekipleri, sadece ilçe merkezlerinde değil kent merkezine uzak köylere de çadır, konteyner, battaniye, uyku tulumu, kışlık giysi, temel gıda, hijyen malzemesi, su, tıbbi malzeme, jeneratör, elektrikli ısıtıcı, odun sobası ve tüp gibi acil ihtiyaç yardım malzemelerini ulaştırıyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin uzman psikolog, sosyologları ve eğitmenleri de depremzede çocuklarla yakından ilgileniyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER