SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

BÜYGİAD’dan İlham Verici Hikayeler

BÜYGİAD’dan İlham Verici Hikayeler
Bu haber 14 Ocak 2023 - 12:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği başkanı Muhammed Mustafa Karayün ve ekibinin organize ettiği ünlü işadamı Fatinoğlu Holding ve Sanicayönetim kurulu başkanı Ali Fatinoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferansa ilgi yoğun oldu…

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği başkanı Muhammed Mustafa Karayün, Değerli Misafirlerimiz Kıymetli Katılımcılar, hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasında, Bizler yıllardır Genç iş insanlarımızın gözünü geleceğe dikmesi, geniş ufuklar çizmesi, yarınlara daha kapsamlı bir perspektiften bakması için mücadele veriyoruz.

“Her Yerde Sesimizi Yükseltiyoruz”

Üreten ve Dünya pazarında söz sahibi olan firmalar büyütmemiz gerektiği ile ilgili her yerde sesimizi yükseltiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için, İlham verici hikayeleri olan Dünya sahnesinde boy gösteren Değerli işadamlarımızın tecrübelerinden faydalanacağımız konferanslar serimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu gün burada bizlerle olan Sanica Markasıyla dünyada Türkiye’nin temsilcilerinden biri olmuş Ali Fatinoğlubeyefendiye nezaketi için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak teşrif ettiği için ve edindiği tecrübeleri gençlere aktarmak konusunda cömert davrandığı için kendisini takdir ettiğimi bilmesini istiyorum.

“Kazanımlarının Zekatını Veremeyenler Cimridir”

Çünkü Bilgisinin, Tecrübesinin, kazanımlarının zekatınıveremeyecek kadar cimri olan insanlar, bu sahneye çıkma cesaretini kendinde bulamamaktadır. Zekatınyalnızca maddi kazanımlar için geçerli olduğunu düşünenler malesefki yanılgı içerisindedirler.

“Gençlerimiz Yüreklenecek, Motivasyonu Artacak”

Bizim Kültürümüzde bir ustanın Başarısı yetiştirdiği çıraklarının başarısıyla değerlendirilir. yani bu ne demek oluyor, Ali bey burada hikayesini anlatacak, salonun bilmem kaç numaralı koltuğunda oturan Mehmet kendi hayatına göre bir çıkarımda bulunacak, yüreklenecek, Motivasyonu artacak, belki de yıllardır atamadığı o adımı atacak. belki başaracak, belki de başaramayacak ama o adımı atmış olacak, bir dahaki adımını daha ileri atabilecek, bu adımlar onu koşmaya götürecek, Geleceğin bir tarihinde bu sahnede Mehmet olacak oda bir Ali’yi yüreklendirecek.

Birileri İçin Bir Dönüm Noktası Olacak”

Bu gün bu sahnede anlatılanlar kimileri için, güzel anılardan ibaret bir akşam olarak kalacaksa da biliyorum ki birileri için bir dönüm noktası olacak ve bu dönemeçten inşallah başarıyla çıkacak.

 

Şimdi bize sizin bu işten çıkarınız ne derseniz, ardımda duran  30 kişilik yönetici kadromuzla biz birbirimize bakar cevap veremeyiz. Biz hepimiz bu şehrin farklı mahallelerinde, caddelerinde, sokaklarında büyümüş Gençleriz. Bu şehre, bu ülkeye borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Biz Büyükçekmece’nin evlatlarının herkesle eşit şartlarda olması gerektiğini, imkansağlanırsa Başarabileceklerini düşünüyoruz.

“Yere Batsın Nefisleriniz”

Siyasi söylemlerle, çirkin ayak oyunlarıyla, entrikalarıyla bu şehrin gençlerinin önünü tıkayanlara, Maddi yadaManevi güç elde etmek için Bu milletin evlatlarını ahlaki erezyona uğratmaktan çekinmeyenlere bir çift laf etmek istiyorum, yere batsın hırslarınız, yere batsın nefisleriniz, yere batsın çıkarlarınız. İşte bu duygu ve düşüncelerle biz hiç gelecek hesabı yapmadık. Para harcadık, Zaman Harcadık, Yorulduk ama pes etmedik. Yaptığımız işin en iyisini yapmak için mücadele veriyoruz.

“Biz Gönül Bağıyla Bağlı Gelecek İçin Dertli Gençleriz”

Biliyorum ki Tüm yönetim kadromuzun eşleri, anneleri, babaları bana stemli, ama ben Yarın ahirette Allahınhepimize hesap soracağına inanıyorum, her türlü imkanıelde etmiş insanlar olarak, çevremize ne kadar faydalı olduğumuzdan hesaba çekileceğimizi düşünüyorum. buyüzden Sevgili eşimin de bana tüm stemlerine rağmen daha çok çalışmaya devam edeceğim, tabi ben daha çok çalıştıkça sizlerde çalışacaksınız arkadaşlar. Çünkü biz maddi kazanımlar etrafında toplanmış bir grup değiliz. Biz gönül bağıyla bağlı gelecek için dertli gençleriz.

“Patron Akademisi Kuruyoruz”

Değerli katılımcılar, Kıymetli misafirlerimiz Konferans serilerimiz devam ederken, Geleceğin Patronlarını yetiştireceğimiz, Bir Şirketin yönetimi esnasında ihtiyaç duyulacak her şeyi kapsayan Patron Akademisinin de hazırlıklarını başlatmış bulunmaktayız. Bu konuda Çözüm ortaklarımız İstanbul Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı olacak bunun duyurusunuda ilerleyen günlerde sizlere yapacağız. Sabrınız için ve programımıza katılımınız için teşekkür ediyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum dedi. 

Ali Fatinoğlu kimdir?


Ali Fatinoğlu, 1962 yılında İstanbul’da doğmuştur. ​İlkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda okudu. Bakırköy Lisesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuş ve masteryapmıştır.

Fatinoğlu’nun ilk iş deneyimi, Teftiş Kurulu sınavını kazanarak Anadolu Bankası’nda Mali Tahlil ve Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak çalışmak oldu. İkinci işi ise, Bedrettin Dalan’ın belediye başkanlığı döneminde Hamidiye Suları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeleri oldu. 1 Haziran 1988 tarihinde  İGDAŞ, Deniz Otobüsleri, Metro, Halk Ekmekler, Asfalt Fabrikası, Beton Fabrikası,İstanbul İmar LTD., gibi bütün bu şirketlerin hepsinin sorumluluklarını oluşturan grubun başına getirildi.

26 yaşındayken, ismi “Altın çocuk” olarak anılan Ali Fatinoğlu, 6 aylık bir süreç içerisinde 8 tane belediye şirketini kâra geçirdi. 1 Haziran 1989 tarihinde yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile devlet işlerinde çalışmama kararı aldı. İstanbul Birinciliği Aldı Siyasete ANAP Bakırköy ile atılan; Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi’nin torunu olan Ali Fatinoğlu, Bakırköy Kart projesini çıkardı.

2000’de yılın en başarılı genç girişimcisi ödülüyle 2002’de Dünya Gazetesi’nin düzenlediği, “Dünya en başarılı işadamları” yarışmasında İstanbul birinciliği ve Türkiye ikinciliği ödülünün sahibi oldu. 

Ağabeyi ile 30 yıl önce kurduğu firması ile 4 ayrı sektörde dünya markası olmuştur. 78 ülkeye ihracat yapan Fatinoğlu Holding’in ortağıdır.

Londra Borsası ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜKONFED) ortak yaptıkları çalışma sonunda 2013-2016, Türkiye’nin en parlak 100 firması belirlenmiş ve Ali Fatinoğlu’nun firması 57’nci seçilmiştir. 1987 yılında Fatinoğlu Holding’in temellerini atan iki kardeşten biri olan Ali Fatinoğlu İstanbul Bakırköy’den Belediye Başkan Adayı olmuştur. İstanbul Beylikdüzü’nde 6 adet, Elazığ’da 3 adet fabrikada üretim yapıyor. Macaristan Budapeşte’de ve İtalya Brescia ‘da 2 ayrı şirketleri çalışıyor. Fatinoğlu Holding Elazığspor’asponsor oldu ve Elazığspor’un yeni ismi Sanica Boru Elazığspor oldu. Fatinoğlu aynı zamanda Galatasaray yönetim kurulu üyesidir. 
 

“TEŞEKKÜR”

Bir Başarı Hikayesi Programımızda Bizlere Ticari Hayatımızda Önemli Bilgiler Katan SANICA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali FATİNOĞLUNA ve bizleri yalnız bırakmayan Büyükçekmece Kaymakamımız Ali İkram TUNA, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Yusuf, İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ethem Baykal, CHP İlçe Başkanı Halis Çiçek, İYİ Parti İlçe Başkanı Nejat Durmuş, Deva Partisi İlçe Başkanı Ekrem Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Can Karabulut, Zafer Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Sancar, BÜYGİAD Kurucu Balkan’ımız Kadri Cemil Yayla, Akparti İlçe Başkan Yardımcısı Meltem Şaşmaz, Memleket Partisi İbrahim Sönmez, Ak Parti Grup Başkan Vekili Okan Gülkoku, Esnaf Odası Rahmi Yazıcı, Eski İBB Meclis Üyesi Recep Erol, MHP Eski İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Ak Parti Meclis Üyeleri Eyüp Karataş, Sami Sertadım, Ayhan Hastürk, CHP Meclis Üyesi Av. Kerim Mendeşağu, Türkiye Yerel Basın BirliğiGenel Başkanı Nezir Karayün, BEYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Peksoy, BEYGİAD Başkanı Muhammed Görmüş, TOKAT Federasyonu ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Rasim Yağar, EDEP Başkanı Selman Demirel, DEVA Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Kaya, Tepecik Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, EKO Vitrin Dergisi İmtiyaz Sahibi Şeref Özata, Sivaslılar Derneği Başkanı Zekai Öztürk, Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Faruk Teber, Sinop Sariyar Kozulca  Dernek Başkanı İsmail Dağdelen, Sinop Çerçiler Köyü Dernek Başkanı Arif Alagöz, MÜSİAD Üye İlişkileri Üyesi Fatih Uzun, Genç Trabzonlular Dernek Başkanı Ömer Necmi Yıldız, Tepecik Anadolu Spor Kulübü Başkanı Mustafa Uçar, Güzelce Spor Kulübü Başkanı Tamer Cambaz, Mehmet Akif İlkokul Müdürü Selman Çakır, İyi Parti Esenler Meclis üyesi Mikail Karapınar, Yükselen Türkiye Enstutisi Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, Hayati Yurtcu, İş Adamı Bedri Gürses, Mali Müşavir Orhan Şahin, Berpe Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Öztürk ve Tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İyiki varsınız.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER