SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Bozkurt: Vermediğiniz yetkinin hesabını soramazsınız

Bozkurt: Vermediğiniz yetkinin hesabını soramazsınız
Bu haber 03 Eylül 2019 - 14:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Esenyurt Belediye Meclisi’nde, kadrolu personelin maaşlarının farkları için sendika ile sosyal denge anlaşması konusunda hararetli tartışmalar yaşandı. Sendikalar ile mutabakat görüşmeleri için meclisten yetki isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ”Mutabakat taslağı yok” şeklinde karşılık veren meclis üyelerine ”Vermediğiniz bir yetkinin hesabını soramazsınız” diye karşılık verdi.

TÜM – BEL Sendikası ile yapılacak olan anlaşma ile kadrolu personele verilecek olan maaş farkları ve ikramiyeler AK Parti grubuna takıldı. Belediye ile sendika arasında yapılacak olan mutabakat için meclisten yetki isteyen Başkan Kemal Deniz Bozkurt’a, ”Mutabakat taslağını görmek istiyoruz” şeklinde karşı çıkan AK Partililer, meclisin uzamasına neden oldu.

Başkan Bozkurt; Yetkim Yok

AK Parti grubunun tepkisine cevap veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; ”Ben bireysel olarak bir sendika başkanı ile görüşebilirim. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür bir bireyi olarak istediğim herkesle görüşürüm. Ancak belediye adına herhangi bir kurum ve kuruluşla görüşmem mümkün değil. Bu görüşmeyi yapabilmem için meclisin bana bir yetki vermesi gerekiyor. Yetkim olmadan bu görüşmeleri yapamam” ifadelerini kullandı.

”Hesap Soramazsınız”

AK Parti grubunun ”Neden bu zaman kadar bekletildi” sorusuna cevap veren Başkan Bozkurt; ”Daha öncede bu konuyu konuştuk. Araya tatil girdi seçim girdi, eylül ayı meclisine kaldı. Bugün bize neden bu zamana kadar bekletildi diye hesap soruyorsunuz. Siz bize vermediğiniz bir yetkinin hesabını soramazsınız. Burada her şeyi Esenyurt halkının gözü önünde şeffaf bir şekilde konuşuyoruz. Sizden bir şey gizli yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Burada önümüzde iki seçenek var, ya komisyona havale edeceğiz ya kabul edeceğiz. İki kararda da zaten burada halkın gözü önünde konuşacağız” dedi.

Karar, 2. oturuma kaldı

AK Parti Grubu, kararlarını perşembe günü yapılacak olan 2. oturumda açıklayacaklarını ifade etti. AK Parti grubunun kararına tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri, alınan kararın siyaseten olduğunu savundu. Memurların menfaatine olan bir kararın meclisten geçirilmediğine ve Başkan’a yetki verilmemesinin süreci uzattığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Ali Gökmen, ”Her geçen gün memurlarımız için sürecin uzaması anlamına geliyor. Memurlarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmek için atılan bu adımı  geciktirmek, çalışanlarımıza zarar verir” şeklinde tepkisini gösterdi.

15 sene geçti, ne değişti?

CHP Grup Başkanvekili Gökmen, geçmiş dönemlerde aynı yetkinin bir kaç kez meclisten geçtiğini hatırlatırken, ”15 senedir sorunsuz bir şekilde verilen bu yetki şimdi neden bekletiliyor verilmiyor anlamıyoruz. 15 senedir sorgulamak aklınıza gelmedi, bugün ne değişti. Bugün burada yetki gaspı yapıyorsunuz” sorgulamasında bulundu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER