SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman; Gerçek demokrasi gazetecilikten geçer

Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman; Gerçek demokrasi gazetecilikten geçer
Bu haber 15 Ocak 2018 - 13:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bansın mensuplarını ağırladı. Basının demokrasi içerisinde büyük bir önemi olduğunu kaydeden Kahriman, ‘Eğer gerçek bir demokrasi sağlanmak isteniyorsa bunun yolu özgür basından geçer’ ifadeleri ile gazetecilik mesleğinin önemli olduğunu vurguladı.

Nil Garden Restoran’da düzenlenen kahvaltı ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün’de basın mensupları ile buluşan Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman, yerel basının önemine değindi. Kahriman, konuşmasının başında Bizim Beylikdüzü Vakfı’nın çalışmalarını özetlerken, “Bizim Beylikdüzü Vakfı’nın 2,5 yılda çok ciddi projeler yaptığımıza inanıyoruz. Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak, 2017 yılında yüzlerce öğrencimize burs verdik. Biz bursları verirken zarflarla vermiyoruz. Bizler burslarımızı banka havalesi ile gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın, yavrularımızın yüzünü görmeden gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF ELLİ BİN ÖĞRENCİ

Yeni yılda gerçekleştirecekleri projeler hakkında ipuçları veren Başkan Kahriman, “Biz sorumluluğumuzu bilmek zorundayız. 2017 yılında hamdolsun Ağrı’dan, Siirt’e, Muş’tan Yozgat’a, Kırıkkale’den, İstanbul’a kadar Türkiye’nin birçok farklı noktasında, 25 bin evladımızı A’dan Z’ye giydirdik. Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak nerede bir boşluk varsa bizim kadın kolları oradadır. Nerede bir boşluk varsa gençlik kollarımız oradadır. 2018 yılın projelerimizi Türkiye genelinde 50 bin öğrencimizi A’dan Z’ye giydireceğiz” şeklinde konuştu.

 

‘BİZİM MAKBUZUMUZ YOK’

Bizim Beylikdüzü Vakfı’na ait makbuz olmadığını söyleyen Halis Kahriman, “Tabii iki Beylikdüzü’nde çok ciddi boşluklar vardı. O boşlukları doldurmak için Bizim Beylikdüzü Vakfı buradadır. Beylikdüzü’nde yapılan yanlış işlerinde karşısında duracağız. Allah insanları Bizim beylikdüzü Vakfı’nın sloganı olan olmayana verecektir. Diğer vakıfların yapmış olduklarını tam tersini Bizim Beylikdüzü Vakfı yapıyor. Bizler diğer vakıflar gibi sadece alan değil yalnızca  veren bir vakıfız. Vermeye de devam edeceğiz. Bizim Beylikdüzü Vakfı’nın makbuzu yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır” dedi.

DEMOKRASİ BASINDAN GEÇER

Gazeteciliğin önemine değinen Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman, “Tabi ki bütün gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunu bizler biliyoruz. Artık günümüz gazetecilik sadece basılı kağıt üzerinde yapılmamaktadır. Teknolojik gelişmeler ile gazetecilik daha geniş bir alana yayılmıştır. Bundan iki ay önce Cumhurbaşkanımız havada helikopterin içerisinde 4G ile bir açıklama yaptı. Gazetecilik artık ülkemizin geleceğine yön veren bir sistem haline geldi. Ülkemiz insanları gazetecilerin baktığı pencereden bakıyor. Dolayısıyla sizlere ciddi sorumluluklar düşüyor. Ben inanıyorum ki gazeteciliğin ne kadar zor şartlar altında yaptığınızı biliyorum. Günümüzün koşullarında hayatı sürdürmek çok kolay değil gazetecilik sadece kalemi ile zekası ile bilgisi ile bunları yapabiliyor. Ben gerçek gazetecilik mesleğinden geçiyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER