SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

BEKLENEN OYUN “DON KİŞOT ORHAN KİŞOT” SAHNEDE…

BEKLENEN OYUN “DON KİŞOT ORHAN KİŞOT” SAHNEDE…
Bu haber 27 Mayıs 2019 - 13:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çevre duyarlıIığı, sigara ile mücadelesi ve toplum eğitimi gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınan Orhan Kural, bir ilke daha imza atıyor. Birçok alandaki mücadelesiyle tanınan Profesör Dr. Orhan Kural’ın hayatı tiyatro eserine konu oldu.Orhan Kişot adıyla tiyatro oyunu haline getirilen Kural’ın hayatı, aynı zamanda önemli bir ilke de imza atıyor. Türkiye tarihinde ilk kez eserin esin konusu olan kişi hayatta iken oyun haline getirilecek.

Değişik meslek gruplarından 17 gezginin bir araya gelerek oluşturduğu Gezginler Tiyatrosu Türkiye’de ilk olan bir çalışmaya imza attı. Çevre duyarlılığı , sigarayla mücadele ve toplum eğitimi konularındaki çalışmalarıyla tanınan Prof.Dr.Orhan Kural’ın sıra dışı yaşamı tiyatro oyununa konu oldu.

Kendisinden 400 yıl önce doğan Don Kişot gibi dünyayı düzeltmek amacıyla yolan çıkan Orhan Kural’ın yaptıklarını, ibretlik şahsiyetini, bilim adamı özelliğini ve dünyanın 193 ülkesinin tamamını gezen “gezgin” kimliğini  anlatan “Don Kişot Orhan Kişot” adlı oyun;tek perdeden oluşuyor ve yaşayan birinin hayatının müzikli tiyatro oyunu olması açısından da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Genel Koordinatörlüğünü Saime Özmekik’in, yönetmenliğini ise Mertol Akansu’nun yaptığı “Don Kişot Orhan Kişot” adlı müzikli oyunun galası 27 Mayıs Pazartesi akşamı saat 21.30’da Beşiktaş Kültür Merkezinde yapılacak.

Oyunun ardından, Türkiye Gezginler Derneği “Yılın En İyi Tiyatro Prodüksiyon Ödülleri”  verilecek. Ali Poyrazoğlu “Tak Tak Takıntı”, Yasemin Yalçın “Ve Perde”, Necati Akpınar “Hababam Sınıfı”, Nesrin Kazankaya “Herkes Tekbaşına Ölür” ve Barbaros Uzunöner “Türk müsün Canım? ” adlı oyunlarıyla yılın en iyi tiyatro prodüksiyon ödülünü alacak.

Adres: Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)

Tarih: 27 Mayıs 2019 Pazartesi

Saat: 21.30

İletişim: İnci KARAMAN –  0532 4349051 incikaraman71@gmail.com

Sibel Gülersöyler- 05346843639sbl.glrsylr@gmail.com

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER