SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ HALKI BÖYLE BİR BELEDİYE YÖNETİMİNİ ÇOK ÖZLEMİŞTİ”

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ HALKI BÖYLE BİR BELEDİYE YÖNETİMİNİ ÇOK ÖZLEMİŞTİ”
Bu haber 21 Kasım 2022 - 18:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kalepark Sosyal Tesislerinde Manastır Göçmenleri Derneğinden 100 kadın üyenin katılımıyla düzenlenen kahvaltılı programda konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri halkı; onlarla birlikte dertlenen, onlarla beraber sevinen, yol yürüyen bir belediye yönetimini çok özlemişti. Bu nedenle aramızdaki bu muhabbetin, bu sevginin, bu saygının bir ömür boyu sürmesini diliyorum.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede yaşayan kadınlarla kahvaltılı programlarda bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Silivri Manastır Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin kadın üyeleri için bir kahvaltı programı düzenlendi. Silivri Belediyesinin organizasyonuyla yaklaşık 100 kadın üye, Kalepark Sosyal Tesislerinde misafir edildi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen kahvaltıda konuşan Başkan Yılmaz, Silivri geneli ve Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilen projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

“KADINLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DAHA SAĞLAM YAPIYOR”

Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Öncelikle siz değerli hanımefendilerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sizden aldığımız enerji, sizden aldığımız güç inanın bizim yürüyüşümüzü daha sağlam ve daha inançlı yapıyor. Biz göreve gelmeden önce Silivri’nin siz değerli kadınlarına elimizi uzattık. Sizlerle beraber yol yürümeyi hedeflediğimizi söyledik. Çünkü bir ülkede, bir şehirde, bir kasabada kadınların elini tuttuğunuzda, kadınlarla yol yürüdüğünüzde hayatın tamamına dokunuyorsunuz demektir. Benim elimi havada bırakmayın, elimi sımsıkı tutun demiştim. Allah’a çok şükür ki o eli sımsıkı tuttunuz ve ben bugün bu şehre hizmetkâr olma şansı buldum. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Silivri’miz gerçekten İstanbul’un en müstesna, en güzide, en yaşanılabilir kasabası, şehri, kenti. Biz de bu bilinçle göreve geldiğimizden beri kentimizde daha önce yapılmayan ne varsa bunları yapmaya, gidilmeyen yerlere gitmeye, çalınmayan kapıları çalmaya ve tutulmayan elleri tutmaya gayret ediyoruz. Ortak paydada, tasada, kederde bir olan Silivri vizyonuyla, bütün Silivrili hemşehrilerimizi kucakladık. 3,5 yıldır da bu inanışla, bu anlayışla sizlere hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ TÜRKİYE’DEKİ ENDER BELEDİYELERDEN BİRİ”

Silivri Belediyesinin mali durumu hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Biz görevi devraldığımızda Silivri Belediyesinin borcu 300 milyon TL idi. Kendi personeline kıdem tazminatlarını, ihbar tazminatlarını, denge tazminatlarını ve ikramiyelerini ödeyemeyen, işçisine 6 milyon TL borcu olan, müteahhitlere borcu bulunan, devlete de 200 milyon TL’nin üzerinde borcu olan bir belediyeydi. Biz göreve geldiğimizde ‘İşten artmaz dişten artar’ dedik. Tasarruf edeceğiz, israfa gitmeyeceğiz ve gelirlerimizi artıracağız dedik. Akabinde 1,5 yıl sonra Silivri Belediyesi işçisine olan bütün borçlarını kapattı. İşçisine maaşını ve ikramiyesini günü gününe ödedi. Şu an Silivri Belediyesi, Türkiye’de devlete olan vergi borçlarını günü gününe ödeyen ender belediyelerden biri. Bugüne kadar devlete olan 150 milyon TL borcumuzu ödedik. Bunları yaparken aynı zamanda bugün, kasamızda yeterli bir miktar nakit para bulundurarak Silivri’ye hizmet etme anlayışımızı sürdürüyoruz. Biz, Silivri’ye ayakları üzerinde duran, kimseye borcu olmayan, her kuruşu kendi evindeki kuruş kadar aziz bilen bir anlayışla yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA KADINLARIMIZA DESTEK OLUYORUZ”

Silivri Belediyesinin kadınların sosyalleşebilmesi adına yaptığı bazı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Şu an toplantımızı gerçekleştirdiğimiz Kalepark, İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından biri. Biz görevi devraldığımızda buradaki piknik alanına dışarıdan poğaçanı sarmanı getiremezsin, çayını kahveni getiremezsin gibi bir anlayış vardı. Burası Silivri halkının olacak dedik. Biz burayı yaparken ‘Başkan buraları çok yaparlar oldu ama koruyamadı, kollayamadı. Buralar tarumar oldu, vatandaş giremedi’ gibi söylemlerle karşılaştık. Ama aldırış etmeden Kalepark’ı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. İddia ediyorum; Türkiye’de en ucuz çayın, en ucuz kahvenin satıldığı tesis, Kalepark Sosyal Tesisleridir. Şimdi piknik alanında sizi rahatsız eden yok. Doğum günü yapıyorsunuz, gün yapıyorsunuz. Kimse getirdiğiniz poğaçaya, sarmaya, çaya, kahveye niye getirdin demiyor. Dolayısıyla burada 7’den 77’ye herkesin gelip rahatça oturabildiği, sosyalleşebildiği bir alanı size hediye etmiş olduk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile birlikte sağlık ocağının bulunduğu İstanbul Üniversitesine ait çamlık alanını, bir millet bahçesi haline getirmek için çalışma başlattık. Buranın mülkü İstanbul Üniversitesinde. Dolayısıyla karşılığında ya bir yer vermemiz lazım ya da bunun bedelini ödememiz lazım. Bunu kısa bir zamanda halledip burada bir millet bahçesini Silivrili hemşehrilerimize hediye etmiş olacağız. Biz yaptığımız bütün çalışmalarımızla kadınlarımıza destek oluyoruz. Destek olmaya da devam edeceğiz. Silivri halkı; onlarla birlikte dertlenen, onlarla beraber sevinen, yol yürüyen bir belediye yönetimini çok özlemişti. Bu nedenle aramızdaki bu muhabbetin, bu sevginin, bu saygının bir ömür boyu sürmesini diliyorum.” diye konuştu.

“FATİH MAHALLESİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ile birlikte Silivri Belediyesi olarak yaptığımız üçlü protokolle Fatih Camii olarak bilinen Fetih Camiimizin altında bulunan 1.300 yıllık sarnıcı restore ediyoruz. Ayrıca Hünkar-i Şerif Camiini de tekrar hayata geçireceğiz. Etrafını da bir külliye mantığıyla düzenleyip burayı turist akınına uğrayan, herkesin görmeyi arzuladığı bir alan haline getireceğiz. Bununla birlikte Lozan Mübadele Evimizi de çok kısa sürede bir müze haline getireceğiz. Önündeki avluyu ise herkesin sosyalleşebileceği çok güzel bir alana çevireceğiz. Fatih mahallemizde bulunan eski, metruk binalardan rahatsız olduğunuzu biliyorum. Bunları tek tek restore ederek Fatih Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getireceğiz. Yaşadığımız çevreye sahip çıkmamız lazım. Bizim öncülüğümüz, sizlerin de desteğiyle güzel bir Silivri’yi hep beraber inşa edeceğiz.” dedi.

Kahvaltı programına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, MHP Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Silivri Manastır Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nami Karagöz ve dernek üyesi kadınlar katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER