SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Başkan Akgün, Vali Yerlikaya’yla birlikte Kuvayı Milliye İlkokulu açılışını gerçekleştirdi

Başkan Akgün, Vali Yerlikaya’yla birlikte Kuvayı Milliye İlkokulu açılışını gerçekleştirdi
Bu haber 17 Eylül 2019 - 10:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Kumburgaz’a yaptırılan Kuvayı Milliye İlkokulu açılışı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

“Kendisinden razıyız, teşekkür ediyorum”

Açılış töreninde konuşma yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün beye söz vermiştim. Ne olursa olsun geleceğiz dedik. 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılına geçen hafta büyük bir coşkuyla başladık. Hasan başkan en kıdemli belediye başkanımızdır. Hasan başkan devamlı okul yapıyor. Sadece yapmakla kalmıyor aynı zamanda okullarımızın ihtiyaçlarıyla da ilgili kaymakamımızla beraber el birliği ve yürek birliği yaparak çalışıyor. Kendisinden razıyız, teşekkür ediyorum. Okulumuz Kumburgaz mahallesine çok yakıştı” diyerek Başkan Akgün’le birlikte okulu gezdi.

603 öğrenciye hizmet veriyor

Başkan Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda depreme dayanıksız ve bakımsız olan Kumburgaz İlkokulu yıkılarak yerine 3 anasınıfı dersliği, 2 destek eğitim dersliği, 24 ilkokul dersliği, 1 fen bilimleri dersliği, 1 müzik dersliği, 1 resim dersliği, 1 çok amaçlı salon, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve 1 yemekhaneden oluşan Kuvayı Milliye İlkokulu inşa edildi.

26 öğretmenin eğitim verdiği Kuvayı Milliye İlkokulu, yeni eğitim ve öğretim döneminde 603 öğrenciye hizmet vermeye başladı.

“Eğitim davasına hep birlikte sahip çıkmak zorundayız”

Yurtiçi ve yurtdışında yaptığı eğitim tesisleriyle bilinen ve “Okulcu Hasan” olarak anılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılı ülkemize, çocuklarımıza ve velilere hayırlı olsun. Büyükçekmece Belediyesi 1984 yılından beri eğitime desteğiyle ön plandadır. Bu şehirde yapılan okulların yarısından fazlası belediye ve vatandaş işbirliğiyle yapılmıştır. 1934 yılında Kumburgaz İlkokulu kurulmuştur ve o tarihten sonra okul biraz büyütülmüştür. Yaklaşık 96 sene sonra Kumburgaz’a milli eğitimimizin ihtiyacını karşılayacak düzeyde yaklaşık 50 dershanelik büyük bir alanda çok güzel bir ilkokulu yapmayı Allah bize nasip ettiği için şükrediyorum. Memleketimizin eğitim davasına hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Eğitim meselesini halledemediğimiz ve çocuklarımızı batıdaki çocukların aldığı eğitim seviyesini yükseltemediğimiz müddetçe Gazi Mustafa Kemal’in dediği çağdaş medeniyet düzeyine ve bilimselliğe ulaşmamız mümkün olamaz. Ülkemizde hala 60 kişilik sınıflar var. Okul olmayan yerler var. Bu nedenle milli eğitim davası sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın davası olamaz. Hüseyin Deniz kardeşimle birlikte 3 okul yaptık. Bu okulun değeri arsası hariç 10 milyon dolar. Bu okulu biz arsasıyla beraber 15 trilyona yaptık. Bunlar hep devletin üstünden aldığımız yükler. Büyükçekmece’de 150 trilyonluk okul yaptık. Kimse bize aferin desin veya alkışlasın diye değil. Ülkemizin geleceğini ancak çok iyi nesillerle yükseltebileceğimizi, ancak onlarla hedefleyebileceğimiz noktaya yükselteceğimize inandığımız için eğitime sahip çıktık.”

Başkan Akgün’e teşekkür plaketi takdim etti

Başkan Akgün, eğitime katkı sunan Hüseyin Deniz’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Özbahar Aksakal da eğitime katkılarından ve Türk milli eğitimine kazandırdığı okullardan ötürü Başkan Akgün’e teşekkür plaketi takdim etti.

Açılış törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, CHP Milletvekili Turhan Aydoğan, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve CHP Milletvekili Zeynel Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER